Hotspot voor het gezin: een escape naar recreatiepark De Boshoek

| ,

Iedere maand bezoeken wij een hotspot voor het gezin, zodat jij niet meer hoeft te zoeken. Sla onze hotspots op op je telefoon of in je notities. Trust us: je wil deze pareltjes ooit gaan boeken met je gezin. Afgelopen maand hebben we De Boshoek bezocht. Een 5-sterren recreatiepark op de Veluwe. Alles is binnen handbereik op dit park, voor jong en oud. Daarbij is deze prachtige vakantieplek midden in de natuur, en dat voelt als een verademing. Het voelt knus aan, maar tegelijkertijd ervaar je luxe.

Parkfeiten

 • Type accommodatie: Voortse Villa Wellnes Plus
 • Aantal personen: max 4
 • Regio: Gelderland
 • Prijsklassehigh end (66,88 EUR per bed per nacht)

Budget = 25 – 40

Normal = 40 – 55

High = 55 – 65

High End = > 65

Het recreatiepark

Op het park zijn allerlei faciliteiten:

 • Escaperoom: De X-Cube is een digitale escaperoom. Je kan allerlei spelletjes doen met touchscreens. Samen met de kinderen moet je allerlei codes kraken.
 • Bowling: Speel gezellig een spelletje met het hele gezin onder het genot van een drankje.
 • Binnen- èn buitenbad: In de zon kan je lekker buiten zwemmen. Slecht weer? Geen nood, binnen is genoeg te doen, waaronder lekker zwemmen en van de glijbaan gaan.
 • Spelletjesplein: Je kan met reuze stukken schaken, in de hangmat hangen of dansen bij de interactieve dansboog.
 • Animatie: De kinderen kunnen allerlei leuke activiteiten doen met de animatie. Zo heb jij even je handenvrij.
 • Restaurant met bar voor een lekker hapje en drankje. Neem plaats op het buitenterras in het zonnetje. Regent het? Er zijn ook genoeg overdekte plekken.
 • E-choppers: Je kan op stoere elektrische brommers scheuren, hoe tof!

Onze villa (Wellnes Plus)

Je kan in allerlei types accommodaties verblijven: van welness huisjes, chalets, hotel tot kamperen. Alles kan. Wij verbleven in een luxe wellness huis: Voortse Villa Wellnes Plus. Dit is in een prachtige villa met enorme tuin, met flinke loungebanken en afdekdoek voor de zon in Ibizastijl. In de tuin was een enorme buitenhaard, tevens te gebruiken als BBQ en pizza oven. Geweldig! Er stonden twee heerlijke schommelstoelen. Het hoogtepunt was de grote sauna en (6 persoons-)jacuzzi! Wat een luxe om je eigen wellness en daarbij alle faciliteiten op loopafstand op het park te hebben. De villa was mooi en authentiek ingericht, de sfeer goed doordacht. Het is zeker geen 12-in-een-dozijn-villa, alles was specialer en mooier.

De invulling van ons weekend

Vrijdag

Bij aankomst maakten we een bord met hapjes: zalmrolletjes, salamiplakjes, kaasjes, wraps en nacho’s met dip. We zaten in onze luxe tuin op de loungebanken in de zon. Hierna trokken we onze badpakken en zwembroeken aan en doken de jacuzzi in. Genieten, letterlijk met een hoofdletter. Rocco (2 jaar oud) wilde even schommelen in de schommelstoel. We lazen hem een verhaaltje voor. Bijna viel hij in slaap. Hij was direct alert toen hij hoorde dat we naar ‘ballen gooien’ (bowlen) moesten. Onze reservering stond om 17.00. Papa gooide de ene spare na de andere. Maar ik gooide als enige een strike, hoppa. Het was zo vertederend om te zien hoe papa samen met Rocco de bowlingbal rolde. Heel langzaam, maar met aandacht. Focus. Rocco juichte als er 5 pionnen om vielen. Onze dochter Lola (8 jaar) lag in een deuk om alle bowlingdansjes en -pasjes die werden uitgevoerd. De tijd vloog voorbij en om 18.00 stapten we de auto in naar een Spaans restaurantje in Amersfoort. We aten inktvisringen, patatas bravas, kroketjes, visjes, ham en kaas, onder het genot van sangria en Fristi.

Bij terugkomst stookte papa de sauna op. Lola, Rocco en ik praatten na in de jacuzzi. Rocco kon er heerlijk in hurken. Hij genoot zichtbaar en had praatjes voor tien. Na een half uur droogden we de kindjes af en stopten ze in bed. Ze waren zo moe van alle indrukken, dat ze vrijwel meteen sliepen. Ik dook met papa de sauna in. Wat een heerlijke warmte! We sloten onze ogen en bespraken onze dromen en toekomst. Het was een heerlijke avond.

Zaterdag

De kinderen werden voor hun doen laat wakker. Fijn, zo konden wij ook wat bijslapen. We ontbeten in het hotel van de Boshoek en dat was lekker. De eitjes, gebakken spek en verse jus stonden voor ons klaar. Rocco wilde direct een croissantje, zijn favoriet! Lola nam er een pannenkoekje bij. Na twee koppen koffie hadden Chris en ik energie voor tien en liepen we naar het spelletjesplein. Rocco wilde daar vrijdag al spelen, maar dat lukte niet door ons programma. Hij wees naar de hangmat en wilde met papa schommelen. Lola en ik startten een potje schaken op. Dit had ze eerder al geleerd op school. Rocco kwam er gelijk bij en hij vond dat alle witte stukken aan één kant moesten blijven. We moesten daar zo om lachen en lieten hem lekker slepen. Schattig! Hierna ontdekten we de interactieve dansboog. Het hele gezin stond eronder. We hoorden: “Dans nu als een paard”. Daar gingen we. Hilarisch! Iedereen deed mee. We merkten dat het al warm begon te worden na 1.5 uur, en daarom besloten we te gaan zwemmen. De discussie was: binnen of buiten. Rocco mocht de knoop doorhakken. Hij wilde binnen zwemmen. Heerlijk eventjes in de schaduw. Papa gooide Lola in het bad, terwijl ik met Rocco en zijn bootjes en visjes in het peuterbad dobberde. Hierna wisselden we van rol. Ik dook met Lola duikspulletjes in het grote bad op en papa gooide met Rocco balletjes over in het peuterbadje.

Het werd lunchtijd. We bestelden bitterballen, bier en chocomel op het terras van het restaurant om de hoek van het zwembad. We zaten even heerlijk in het zonnetje. We hadden een klein beetje haast, want de escaperoom stond op ons te wachten. Hoewel de escaperoom vanaf 9 jaar is, namen we Rocco mee de X-Cube in. Hij wilde gedragen worden, maar verder ging het prima, aan mijn zijde. Er waren geen enge beelden of geluiden. Hij is wel wat gewend in een groot gezin en schrikt niet zo gauw. Hij heeft zelfs nog meegedaan door op een knop te drukken. Wat was hij trots! De spelletjes waren leuk en prima te doen voor Lola van 8 jaar. We kraakten elke code, zonder hints te kopen. Lola had het enorm naar haar zin en de samenwerking in het gezin was zo mooi om te zien. Lola nam de leiding en dat deed ze goed. Wat was en ben ik trots op dit gezin. We doken vervolgens in de jacuzzi met z’n allen. Het was een heerlijk vakantieweekend voor jong en oud. Zowel ons oudere dochter als onze kleine dreumes heeft genoten. En misschien papa en mama nog het meest 😉

Als je met een dreumes nog niet aan de schoolvakanties vastzit, zou ik zeker doordeweekse dagen of midweek boeken bij De Boshoek. Ze hebben de gehele maand juni miniweken, waarbij je kindje gratis ontbijt of diner krijgt. Mooi meegenomen. Als je deze maand een boeking maakt, dan mogen wij je 15% korting geven. Altijd fijn! Geldt ook als je een weekend boekt. Vul bij de boeking de code kidsenkurkenBH in en geniet straks van je vakantie.

Plaats een reactie