Hotspot voor het gezin: het kindvriendelijke vakantiepark Sallandshoeve

| ,

Iedere maand bezoeken wij een hotspot voor het gezin, zodat jij niet meer hoeft te zoeken. Sla onze hotspots op op je telefoon of in je notities. Trust us: je wil deze pareltjes ooit gaan boeken met je gezin. Afgelopen maand hebben we vakantiepark Sallandshoeve bezocht. Het park is kleinschalig en knus, en toch van alle gemakken voorzien. Op dit park heb je genoeg persoonlijke (leef)ruimte. Ontzettend fijn! Alle mooie lodges en glamptenten zijn spiksplinternieuw en dat spat er van af. De keuze is reuze, want er is ongekend veel aanbod en variatie. Lastig kiezen nog 😉 Met de natuur om je heen en het tentverblijf, geniet je ultiem van het buitenleven. De Sallandshoeve geeft je het kampeergevoel in luxe, en dat is knap.

Parkfeiten

 • Type accommodatie: Rangerlodge
 • Aantal personen: max 6
 • Regio: Overijssel, aan de voet van de Sallandse Heuvelrug
 • Prijsklassebudget (32,42 EUR per bed per nacht)

Budget = 25 – 40

Normal = 40 – 55

High = 55 – 65

High End = > 65

Het park

Op het park zijn allerlei faciliteiten:

 • Speelvijver: Op het park is een grote speelvijver met strand. Er is een waterpunt, glijbaan, waterbaan en buitendouche. Daarnaast is er een gave oversteekplek met een vlot voor de wat oudere kinderen.
 • Er is een speeltuin met kasteel, tafeltennistafel, airtrampoline en sportveld.
 • Skelterverhuur: Er zijn enorm veel verschillende skelters en driewielers te huur. Ieder kind kan zijn hart ophalen en lekker over het park fietsen. Er is zelfs een plek om benzine te tanken 😉
 • Bowling: speel een fanatiek potje met het hele gezin.
 • Binnenbad: op het park is een overdekt zwembad met glijbaan aanwezig, inclusief kinderbadje voor de allerkleinste. Gegarandeerd plezier voor jong en oud.
 • Spelletjesplein: Er is een interactieve voetbalmuur, pingpongtafel, schaakbord, jeu de boulesbaan en basketbalveld.
 • Animatie: In de vakantieperiodes worden er allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd zoals koekjes bakken, schminken, knutselen, zwembadspelletjes en speurtochten.
 • Restaurant: Hier kan je lekker binnen of buiten een hapje en een drankje doen. Het is ook mogelijk om pizza’s of snacks af te halen.
 • E-choppers: Je kan op stoere elektrische brommers gaan rijden.

Onze Rangerlodge

Je kan in allerlei types tenten en lodges overnachten. Wij verbleven in een Rangerlodge. Een prachtige glamptent met dubbele verdieping. We kregen direct het buitengevoel. We hadden een groot buitendek met een flink picknicktafel en twee banken, daarnaast stonden er twee grote fauteuils met dikke kussens. Vooral de hangmat in het gras voor de deur was erg in trek bij de kinderen, maar ook de ouders. Binnen is alles ruim opgezet. Er is genoeg ruimte om te relaxen in de woonkamer voor de grote tv. De lodge heeft een trap omhoog naar een apart verdiepinkje, met een slaapruimte en een groot buitennet waar de kinderen op kunnen chillen en spelen. Deze lodge is echt enorm origineel en geeft een fijn gevoel.

De invulling van ons weekend

Vrijdag

Bij aankomst mochten we gelijk door naar de bowlingbaan. We bestelden appelsap en bier en proostten op een mooi weekend. We merkten dat bowlen echt voor jong en oud is, want al onze kinderen (9, 8, 5 en zelfs 2 jaar oud) hadden plezier. De oudste hielp zelfs de jongse (dreumes) mee. Erg vertederend om te zien. Letterlijk een familie uitje. De winnaar was onze dochter Lola van 8 jaar. Ze glom van trots. Het werd al gauw begin avond. We reden naar Raalte (kleine 15 minuten) om te dineren in een restaurant. We aten allemaal heerlijke burgers, behalve Nikki (9 jaar), zij nam een garnalensalade. Je merkt dat het hier wat minder toeristisch is en dat is fijn. De drukte viel mee en de rekening liep niet de spuigaten uit. Toen we weer aankwamen bij de lodge aten we perenijsjes en legden vervolgens de kleinste twee kindjes (5 en 2 jaar) op bed. Nikki en Lola lazen het verhaaltje voor. Hierna trokken we de spelletjes uit de kast. We pakten ijsthee, bier en zoutjes en speelden tientallen potjes Beverbende, Keer op Keer en regenwormen met onze dochters (9 en 8 jaar oud) op het buitenterras van onze lodge. Zelfs laat in de avond was de temperatuur nog aangenaam. We lachten ons rot en maakten grapjes. Toen onze ogen bijna dichtvielen, hielden we het voor gezien en besloten we naar bed te gaan.

Zaterdag

Om 9.00 uur ontbeten we op het buitenterras van het restaurant van de Sallandshoeve. We werden enorm verwend met een uitgebreid ontbijt. Het ontbrak ons verwerkelijk aan niets. We aten croissants, bakbroodjes met ei, kaas, salami en hagelslag, yoghurt en vers gesneden aardbeitjes. De kinderen kregen verse jus en echte appelsap. Chris en ik bestelden cappuccino’s. Nadat onze buikjes gevuld waren, wilden de kinderen naar de speeltuin, aangrenzend aan het terras. Terwijl wij onze tweede koffie dronken, renden de kinderen door het zand. Ze klauterden, gleden en gilden. Na een half uurtje vonden wij het wel weer genoeg. We liepen door naar het skelterverhuur. Tijd om elke kind van een gepaste ride te voorzien! Er was onwijs veel keuze. Grote wielen, kleine wagens, driewielers, tot duowagens. Voor elke leeftijd was een geschikte wagen. De kinderen reden tientallen rondjes over het park. Halverwege stopten ze bij ‘de pomp’ om te tanken. Dat heeft Sallandshoeve onwijs leuk gedaan! Ieder kindje (vooral Rocco van 2 jaar) wilde een tankbeurt. Ze stonden letterlijk in een rijtje.

Het werd al tegen de middag en de zon begon flink te branden. Tijd voor verkoeling! We trokken onze zwemkleding aan en pakten handdoeken, schepjes en emmers in. Nadat iedereen was ingesmeerd, streken we neer op het strand van de zwemvijver. Ideaal met kleine kindjes, want het is een flink stuk ondiep. De jongetjes speelden heerlijk in het water, terwijl de meiden met papa met het vlot bezig waren. Na het spelen, spoelden we de kinderen af onder de buitendouche en liepen we op blote voeten naar het binnenbad. Vooral de oudste twee wilden het overdekte zwembad ontdekken. Ze deden allerlei trucjes en kunstjes in het water met papa. Ik zat met de kleintjes op de trap. We speelden met de bootjes. Van al dat zwemmen begonnen we trek te krijgen. Tijd voor een borrelhap en een drankje! We steken neer op het buitenterras en bestelden tosti’s, nacho’s en omeletten. Met veel smaak kletsten we na. De kinderen hebben een heerlijk weekend gehad.

Als je met een dreumes nog niet aan de schoolvakanties vastzit, zou ik zeker doordeweekse dagen of midweek boeken bij Sallandshoeve. Ze hebben de gehele maand juni miniweken, waarbij je kindje gratis eet. Als je deze maand een boeking maakt, dan mogen wij je 15% korting geven. Altijd fijn! Geldt ook als je een weekend boekt of pas in 2023 wil gaan. Vul bij de boeking de code kidsenkurkenSH in. Je geniet gegarandeerd van een hele fijne vakantie!

Plaats een reactie