Hotspot voor het gezin: het luilekkerland voor gezinnen, Preston Palace

| ,

Iedere maand bezoeken wij een hotspot voor het gezin, zodat jij niet meer hoeft te zoeken. Sla onze hotspots op op je telefoon of in je notities. Trust us: je wil deze pareltjes ooit gaan boeken met je gezin. Afgelopen maand hebben we Preston Palace bezocht. “Het mooiste All-in Family Resort van Nederland”, staat er op de website. Alles, maar dan ook ècht alles, zit onder één dak. Het hotel is meerdere malen bekroond tot familiehotel van het jaar, dus dit wilden we gaan ervaren.

Hotelfeiten

 • Geschikt voor: max 6 personen per kamer
 • Regio: Twente
 • Prijsklassehigh end (97,95 EUR per bed per nacht)

Budget = 25 – 40

Normal = 40 – 55

High = 55 – 65

High End = > 65

Het hotel

Het Preston Palace was voorheen een ziekenhuis. Het telt maar liefst 4 verdiepingen en heeft meer dan 900 bedden. Het is een enorm walhalla aan activiteiten, restaurants, bars, muziek en shows. Er is zelfs een bioscoop en een kermis binnen. Preston Palace is zo groot, dat je de plattegrond (die bij het inchecken ontvangt) in het begin regelmatig moet raadplegen. Het lijkt een dorpje en dat is zo geweldig gedaan!

 • Zwemparadijs Riviera: Er is onlangs een spiksplinternieuwe glijbaan gemaakt. En niet zomaar één. De glijbaan is bijna 43 meter lang en je kunt punten scoren door checkpoints te raken. Daarnaast meet de glijbaan je snelheid. Een feest voor mijn kinderen. Ze kregen er geen genoeg van. Daarnaast zijn er bruisende whirlpools, stroomversnelling, sauna’s, stoombad, verwarmd kinderbad en kletterende watervallen.
 • Kermis Boardwalk: Er zijn 8 adembenemende attracties, maar ook kermisspelen en automaten. Zin in ijs, frisdrank, donuts of milkshake? Die kan je daar bij de bar bestellen.
 • Midgetgolf: De stick is voorzien van een klompje, heerlijk boers.
 • Bioscoop: Je kan de hele dag verschillende films pakken in de huisbioscoop. Er is een filmprogramma voor jong en oud.
 • Biljart, snooker en pool
 • In de spelotheek kunnen de kinderen losgaan op het springkussen, de klim- en klauterruimte of met het blokkenhuis. Ook zijn er allerlei vloer- en wandspellen en wipkipjes. Daarnaast is er iedere dag een programma met activiteiten zoals knutselen met strijkkralen, koekjes bakken, schminken, pizza’s maken of een speurtocht. De keuze is reuze.
 • Restaurants en bars: je kan werkelijk voor alles terecht. Koffie met gebak, soepen en salades, Amerikaans dineren, buffet, vislekkernijen, 3-gangen diner, borrelhapjes en alle drankjes die je je kunt wensen, niets is te gek. Er waren zelfs snoephoeken voor de kinderen en kinderbuffet.
 • Entertainment voor de hele familie in de vorm van shows en quizzen.

Vrijdag: Zwemmen onder een paradijselijke sterrenhemel

15.30 uur. We kwamen aanrijden en vertelden bij de slagboom over onze reservering. Wat een indrukwekkend gebouw en terrein. Nadat we hadden ingecheckt in de glimmende hal, kregen we een plattegrond en een lijst met alle faciliteiten, barren, restaurants en snacks en de bijbehorende openings- en sluittijden. Daarnaast konden we op de app zien welke shows en kinderactiviteiten er waar en wanneer waren. Ik was compleet onder de indruk. Wat een unieke belevenis voor het hele gezin. Wauw. Ik wilde snel een planning maken met de kinderen, zodat we aan iedereens behoefte voldeden, weinig misten, maar toch onze rust tussendoor pakten. Na een kwartier overleg, is dit gelukt. We trokken onze badkleding aan en vertrokken naar het subtropisch zwemparadijs Riviera. We hoefden geen zwembandjes en opblaasring mee te nemen, want die lagen al bij het zwembad klaar voor de gasten. Waar de meest zwembaden spierwit met lichtblauw zijn, zwem je hier onder een pikzwarte, fonkelende sterrenhemel. Paradijselijk en bijzonder. Het water is felgroen-blauw. Er staat een grote watertank met vleesetende piranha’s in het midden van het zwembad. Bizar, maar tegelijkertijd gaaf dat je ‘met deze vissen samen zwemt’. Mijn meiden Nikki (9 jaar) en Lola (8 jaar) snelden naar de interactieve glijbaan. “Die ben ik voorlopig kwijt”, glimlachte ik. Terwijl mijn man de jongens Sef en Rocco naar het peuterbad meenam, gleed ik in een heerlijke wirlpool. Genieten met een grote G. Hierna stapte ik in het stoombad, de sauna en in het dompelbad, even tijd voor mezelf. Na ruim driekwartier ontmoette ik Chris weer in het peuterbad, kwamen de meiden er ook bij en kozen de kinderen een ijsje uit in de foodcorner. Echt alles zit in het all-inclusive-concept. Zo ook alle ijs- en snoepplekken. Chris en ik pakten een kopje koffie. Hierna zwom Chris met Nikki en Lola in de stroming en deden ze verschillende kunstjes in het bad. Ik bleef bij de jongens die van de peuterglijbaan gleden en met de bootjes speelden. Ineens kwam Nikki in snelle passen naar me toe. “Mama, alle sproeiers gingen aan! We zwommen plotseling allemaal in de stromende regen. Het kwam met emmers uit de hemel naar beneden”, gilde ze. Ook dit heeft Preston Palace ontzettend origineel bedacht.

Een show vol magie

Het werd dinertijd. 17.50 uur. We namen plaats in het restaurant Peppermill met Amerikaanse gerechten. Chris en ik aten een heerlijke dubbele (!) burger en de kinderen kozen kippenvleugels met frites. Het smaakte ons erg goed. We spoelden het laatste stukje brood weg met een ijskoud biertje, waarna we de beren Preston en Alice ontmoetten. Vooral de jongens keken hier echt naar uit. 18.30 uur. Nadat ze allerlei leuke dansjes uitvoerden met alle andere kinderen, las Alice 19.00 uur een verhaaltje aan de kleintjes voor. Vertederend om te zien. Ze waren allemaal zo kalm en gefocust. Vervolgens mochten de kinderen met de beer op de foto. De jongens knuffelden Alice en poseerden met een grote glimlach. We namen plaats op het knusse terras ‘Preston Palace Central’, waar de haard stond te knetteren. De kinderen dronken water en ranja. Ik besloot mijn jeugdzonde te bestellen: passoajus, en we proostten op het maken van mooie herinneringen. We kozen wat hapjes van de snackcorner: tortillachips met rode saus, brood met dip en borrelnootjes. De kinderen waren helemaal vol van het hotel, hyper bijna. Sef wist dat de avondshow bijna begon en kon niet meer wachten. Het was namelijk een goochelshow, zijn favoriet. 20.30 uur. Met de show ‘World of Magic’ stap je echt even in de wereld van magie. Bij de allereerste act mocht Nikki de assistent zijn van de goochelaar Peter. Ze glunderde van oor tot oor. De kinderen keken verwonderd naar alle trucs, snapten er niets van en klapten hard. Het leek wel of Peter toverde. Ze konden er niet over uit, maar ook Chris en ik begrepen er niets van. 21:30 uur. We sloten de avond af met een drankje, onder het genot van worst en kaasblokjes en op de achtergrond livemuziek. Er hing een gezellige sfeer. Een echtpaar trok zelfs de stoute schoenen aan en dansten samen. De pianobar, skihut, maar ook de karaokebar klonk heel verleidelijk. We konden hier echter niet heen, natuurlijk met de kinderen. Het was allang tijd om naar bed te gaan, maar we moesten de kinderen plechtig beloven dat ze dit hele weekend (net zoals vandaag) langer mochten opblijven. “Natuurlijk, het is vakantie”, stemde ik toe. Ik gok dat de kinderen pas rond 22.10 uur in bed lagen …

Zaterdag: De animatie schminkte allerlei glitterbloemen

9.00 uur. Bij het ontbijt wisten we niet wat we moesten kiezen, er was zoveel keuze en alles zag er lekker uit. Chris en ik aten broodjes gebakken en gekookte ei met spek. Chris nam er nog wat bonen en worst bij. Lola at een broodje serranoham en een cracker met smeerkaas. Nikki wilde graag geklutste ei en een kleine salade met feta, olijven en komkommer. De jongens aten een Bolus en een gekookt eitje. Na twee cappuccino’s vertrokken we naar de huisbioscoop. 10:00 uur. De jongens installeerden zich voor de film Brandweerman Sam. De meiden wilden bij het hoofdterras Tiktoks maken. Dat mocht. We zouden elkaar daar, als de film was afgelopen, weer ontmoeten. En dat deden we. 11:15 uur. De jongens waren vol van de film en kwamen bij met een ijskoude Fristi. 11.35 uur. Tijd voor de spelotheek. Alle vier de kinderen gingen los op het springkussen. Sprongen, radslagen en salto’s kwamen voorbij. Het was feest, want ze mochten óók nog eens geschminkt worden. De meiden werden versierd met prachtige witte en roze glitterbloemen, terwijl de jongens druk met de blokken bouwden en in het speelhuisje speelden. Algauw werd het lunchtijd. 12.00 uur. Wederom was de keuze enorm. We aten noedels, kipsate, krokketten, salade en poffertjes. Om 13.15 uur deden we een potje bowlen. Er konden geen hekjes omhoog, dus verloren de meiden grandioos, haha. De kinderen gebruiken op een gegeven moment allemaal het hulpstuk voor kleintjes. En terecht.

We stonden op de knettergekke kermis, vol adrenaline

Om 14.30 uur arriveerden we op de kermis. Bizar, een kermis indoor. Er waren verschillende attracties (8!) voor jong en oud. Ik stapte met de meiden in de Octopus en Chris zat met de jongens in de Teacups. Vervolgens draaide Chris met Nikki rondjes in de Disck’O. De adrenaline gierde flink! De Discovery was nóg enger. Je moet hier minimaal 1.40 meter voor zijn. Maar wat ik echt vreesde was de Energy Storm… Hier moet je 1.45 meter voor zijn en deze draait letterlijk een tijd ondersteboven. Ik durfde niet. Ook Chris en Nikki durfden niet. “Misschien morgen”, mompelde ik. De meiden reden met Chris in de botsauto’s en de jongens speelden met mij een racespelletje. Ze draaiden wild aan het stuur, terwijl ik de meiden boven me hoorde gillen. 15.40 uur. We namen plaats op een terras en aten vishapjes: tonijnsalade, gerookte zalm, haring en garnalen. De kinderen aten alleen de broodjes en dronken een groot glas water en wij bier. We hadden haast, want om 16.00 uur begon het knutselen met strijkkralen bij de animatie. Alleen Lola wilde meedoen van onze kinderen. Terwijl Lola een grote strik van kralen maakte, borrelden wij om het hoekje verder. Om 17.00 uur was Lola klaar. De kinderen speelden met elkaar in de spelotheek, waarna we om 17.30 uur naar het buffet liepen. Wow. Ontzettend veel gerechten! Chris en ik aten goddelijke biefstuk met pepersaus, aardappelkroketjes en gewokte groenten. Vooruit ook nog een pizzapunt erbij. De kinderen namen rijst met groene curry, gebakken kip en pizza. De pizza was helemaal zelf gemaakt uit de grote ovens en echt favoriet. We probeerden nog broccoli bij de kleintjes, maar dat ging er helaas niet in. Ook de keuze in desserts was ongekend, er waren tientallen taarten (koud en warm), gebakjes, puddingsoorten, koeken, snoep, makarons, schepijs en waterijsjes. ON-GE-LO-FE-LIJK!

De show zat vol legendarische mee-zing-liedjes en mooie dansjes

Om 18.30 uur startte de minidisco. De kinderen dansten er weer op los en genoten om 19.00 uur van het verhaaltje. We besloten te borrelen op het terras, terwijl de kinderen weer naar de spelotheek vertrokken. Onder het genot van een klein hapje en een drankje bespraken we de afgelopen dagen. We zijn ontzettend veel weekendjes weg geweest in ons leven, ook met de kinderen, maar ze bestempelden dit als het allerleukste weekend ooit. En dat zegt ontzettend veel. Om 20.00 uur begon de show Puk en Polly’s tijdreis. We namen plaats met een biertje en tortillachips met dip. De ruimte vulde zich met allerlei patronen en kleuren lasers. De kinderen keken hun ogen uit, met hun mondjes open. En heel eerlijk: het was een indrukwekkend stukje lichtwerk. De show nam ons mee terug in de tijd, waarin de meiden allerlei legendarisch mee-zing-liedjes zongen (denk aan de Titanic-song, Elvis Presley en Michael Jackson) en dansjes (ook van Beyonce) deden. Bij de bekende macarena dansten Nikki en Lola voor hun stoel mee. De show was in één woord geweldig. Na afloop zei Nikki: “Mama, vergeet alles wat ik zei over het gave zwembad en kermis, dit, dit is echt het vetste van het weekend”. Om 21.00 uur stopte de show en sloten we dag af met een ijskoud drankje op het terras. Ik keek in vier vermoeide, maar tevreden gezichtjes…

Zondag: met knikkende knieën de energy storm in

9.00 uur. “Preston Palace is echt fantastisch voor de héle familie”, zei ik tegen Chris bij het ontbijt. Wij aten croissantjes met kaas en serranoham, zachtgekookte eitjes en stukken watermeloen. De kinderen namen puddingbroodjes en crackers met jam en pindakaas. 10.15 uur. Direct na het ontbijt doken we een paar uur het zwembad in. Wat genoten we, stuk voor stuk. De kleintjes speelden druk in het peuterbad met poppetjes, bakjes en schepjes. De meiden gleden wel 100 keer van de glijbaan, ze kregen er geen genoeg van. Chris en ik zaten om de beurt in alle bubbelbadjes, sauna’s en stoombad. We eindigden met z’n allen in het peuterbad en deden daar allerlei spelletjes. Om 12.30 uur besloten we als voorafje een ijsje te pakken, waarna we ons aankleedden en naar het lunchbuffet liepen. 12.50 uur. De kinderen aten bolussen en krentenbrood. Chris en ik namen geroosterd brood met kaas en tomaat en puddingbroodjes. Om 13.30 uur speelden we (Chris en ik) een paar potjes pool. Met de kinderen hadden we afgesproken dat we het weekend zouden afsluiten met een rondje kermis. Dus dat deden we. 14.15 uur. Nikki en is stonden bij de Energy Storm. “Durf jij?’, vroeg ik Nikki. “Als jij ook gaat”, antwoordde ze. Ik keek Chris aan, maar hij schudde druk z’n hoofd. Ik moest wel. “Oke”, zei ik. Ik pakte haar hand en ineens stonden we in de rij. Mijn hart zat in mijn keel toen Nikki werd opgemeten. Shit, ze was op de millimeter groot genoeg voor deze enge attractie. De poort ging open. Ik kon nu niet meer terug. Nikki trok me mee het kuipje in. De medewerkster drukte de beugels strak en trok er één keer hard aan. Ze gespte de extra noodgordel vast en vertrok naar haar hokje. Daar drukte ze op de knoppen. “Shit, shit, shit”, dacht ik, “ik wil niet”. Bij de hekken stond Chris met een glimlach van oor tot oor. Hij stak zijn camera al in de lucht. Deze attractie was niet normaal. We werden naar achter gedrukt en draaiden rond, maar gingen ook steeds hoger. Tot op een gegeven moment de kuipjes 180 graden gedraaid waren en we volledig op de kop hingen. Daarbij draaiden we rond. Ik gilde het uit. “Doe je ogen dicht mama”, schreeuwde Nikki. Na enige ogenblikken draaiden we weer van positie. Ik bleef gillen. Het was ontzettend eng. Terug beneden had ik wankele benen. De medewerkster glimlachte naar me. “Ik ben trots op je”, zei Chris. Ik gaf hem een harde por. Hij had er namelijk in moeten zitten. Toch was ik blij. Ik had het maar even gedaan. Na nog een paar attracties en een paar spelletjes verlieten we de kermis.

Zelf pizza bakken met de animatie

16.00 uur. Lola en Sef mochten zelf pizza bakken met de animatie. Ze hadden hier veel plezier in. Om 17.00 uur liepen we naar het avondbuffet. Deze keer nam ik een voorafje: carpaccio. Heerlijk! We aten als hoofdgerecht gebakken visjes, gekruide aardappeltjes en salade. De kinderen namen kibbeling en frites. Als dessert koos ik deze keer voor iets hartigs: een kaasplankje. Ik maakte een bordje met oude gerijpte kaas, geitenkaas, roomkaas, appelstroop en vruchtencrackers. Ik dronk er een lekker rood wijntje bij. Dit was hemels. De kinderen trokken hun neus op (haha) en namen pannenkoeken met poedersuiker toe. Chris at warm appelgebak, chocotaart en bolletje vanille-ijs. Het zag er zó zalig uit, dat ik een hapje pikte. Ons weekend eindigde om 18.15 uur.

Als je ooit goed verwend wil worden, met het héle gezin, en volledig ontzorgd wil zijn, boek dan bij het Preston Palace. Het luilekkerland van Nederland. Al is het maar voor de beleving van één nachtje. Ik zou persoonlijk voor een heel weekend gaan, omdat er zoveel te zien, te doen, te ervaren en te proeven is.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de mogelijkheden HIER. Boek je vakantie, geniet niet met mate en maak mooie herinneringen.

Plaats een reactie