Wenspapa’s Mike en Kay moeten helaas opnieuw opzoek naar een eiceldonor

| ,

Mike en Kay schrijven een reeks over hun papaproject: de weg van het krijgen van een kind als twee mannen. Lees eerst de eerdere delen:

Deel 1: Deze twee jonge mannen hebben een enorme kinderwens

Deel 2: Wenspapa’s Mike en Kay hebben een draagmoeder en eiceldonor gevonden

Iets langer dan anderhalf jaar geleden zijn wij ons “papaproject” begonnen, waarin wij opzoek zijn gegaan naar een draagmoeder en een eiceldonor. Binnen een jaar hadden we twee lieve vrouwen gevonden die ons wilden helpen onze kinderwens te vervullen. Wow, dat hadden we niet verwacht. De beoogde draagmoeder leerden we kennen via een vriendin van ons en de beoogde eiceldonor kende Mike al zo’n 15 jaar. Tijd om het IVF centrum in te schakelen. De eerste afspraken in het ziekenhuis volgend, iedereen werd medisch goedgekeurd en de volgende stap zou het psychologische gedeelte zijn.

De eiceldonor wilde ons spreken

Tot we een berichtje kregen van onze lieve vriendin die onze beoogd eiceldonor was. Ze wilde graag even met ons afspreken. Bij het lezen van het bericht voelden we eigenlijk meteen dat dit niet “zomaar” zou zijn. Ze wil ons iets vertellen of misschien heeft ze wel een nog minder leuk bericht. Maar toch wil je niet meteen van het slechtste scenario uitgaan, dus we praatten onszelf wat moed in en wachtten gewoon rustig af tot onze afspraak plaats zou vinden. 

Helaas zag ze af van de donatie van haar eicellen

Toen het zover was vertelde ze ons inderdaad dat ze om persoonlijke redenen helaas niet meer onze eiceldonor kan zijn. Doordat we het vermoeden wel al hadden, kwam het gelukkig niet helemaal als donderslag bij heldere hemel. Maar eerlijk is eerlijk, stiekem hoopten we toch op een andere boodschap. We begrijpen de keuze overigens wel volledig en staan er ook helemaal achter. 

We gooiden de zoektocht weer open

We moesten het even een paar dagen laten bezinken. Gelukkig konden we beiden al snel de omschakeling maken om onze schouders eronder te zetten en de zoektocht naar een nieuwe eiceldonor weer opnieuw te starten. We brachten de beoogde draagmoeder, het ziekenhuis en de advocaat op de hoogte dat we het proces heel even moeten pauzeren. En nadat de mensen om ons heen ook op de hoogte waren, vonden we het tijd om de zoektocht weer open te gooien. We hebben via social media naar buiten gebracht dat we weer opzoek zijn. 

Helaas is het nu afwachten op een nieuwe eiceldonor

Hopelijk brengt dit net als de vorige keer weer iemand die ons kan helpen onze wens te vervullen. Hier is natuurlijk geen haast bij, maar eigenlijk hoop je wel dat het niet te lang zal duren. Het is voor iedereen in het proces fijn als we snel weer weten waar we aan toe zijn, ook bijvoorbeeld voor de beoogd draagmoeder. Maar goed, we hebben het niet voor het zeggen. Nu is het gewoon weer afwachten, veel ons verhaal delen en hopelijk vinden we iemand die net zo goed bij ons past als onze vorige beoogd eiceldonor. 

Wij geven in ieder geval niet op en we staan weer positief in onze zoektocht en het proces. 

We houden jullie op de hoogte!

MIKE EN KAY

Plaats een reactie