2 Moeders over seks – seksleven als je zwanger bent, ervoor en erna

| , , ,

Laten we eerlijk zijn: de kans dat je seksleven verandert nadat je kinderen hebt gekregen is groot. Heel groot. Tijdens de zwangerschap heb je al te maken met hormonen en een veranderend lijf, daarna krijg je daar nog dingen bij: slaapgebrek, een baby die op jullie kamer slaapt, gebroken nachten en meer. En dan… dan doe je het niet? 1 x per week? 1 x per maand? En wat vinden ze ervan? Is dit artikel krijg je een kijkje achter de slaapkamerdeur van andere mama’s.

Anonieme mama, 35 jaar, tandartsassistente

Met 30 jaar oud besloot ik een Tinderaccount aan te maken. Ik was namelijk nog steeds vrijgezel en was het ‘normale” daten een beetje beu. Plotseling kreeg ik een berichtje van Jan. Hij vroeg of ik op zoek was naar relatiemateriaal of alleen seks. Nou, dat eerste graag. We besloten een week later af te spreken in een lunchzaakje. Het klikte gelijk. Ik verzoop in zijn blauwe ogen, lachte om zijn grapjes. Hij raakte aan het eind mijn hand aan en kuste me gedag. De dagen daarna appten we non-stop. Man, wat was ik verliefd op hem! Bij de tweede date gingen we schaatsen. Nou, moet je weten dat ik daar helemaal niet goed in ben. We reden dus veel hand in hand. Dolgelukkig was ik. Binnen twee weken hadden we uitgesproken dat we ervoor gingen samen. We kregen een relatie. Na een half jaar woonden we samen. Zo snel kan het gaan.

Nooit saai op seksueel gebied

Natuurlijk hadden we regelmatig seks. We waren stapelgek op elkaar en konden niet van elkaar afblijven. Maar, zoals in elke relatie, stabiliseert dat op een gegeven moment. We werden rustiger. Saai is het op seksueel gebied echter nooit geweest hoor. Ik denk dat we tweemaal per week seks hadden. Natuurlijk niet alleen in bed. Soms op de bank of tafel. In de douche of in bad.

Seksleven als je zwanger bent…

Na een tweetal jaar bleek ik zwanger. We kregen er een jongetje bij. Wat een bijzonder moment! Toen nam mijn libido enorm af. Ik wilde echt niets in de buurt van mijn groter groeiende buik en vagina. Dat was soms lastig voor Jan. Dat begrijp ik heel goed. Ook na de bevalling hoefde ik voorlopig geen seks. Ik weet niet hoe het met andere mama’s zit, maar ik hoefde na 6 weken nog steeds geen seks. Het mag dan volgens de artsen wel weer. Ik denk dat ik weer echt zin in seks had na ruim twee maanden. Mijn hoofd stond er gewoon niet naar. En dan die slapeloze nachten. Pfff, als er extra tijd was op de dag, wilde ik gewoon slapen of chillen. Maar ook Jans libido was lager hoor. Vermoeidheid begon ook hem op te breken. Soms zaten we futloos op de bank, als een zombie tv te kijken, totdat de kleine weer huilde voor de volgende voeding. We waren gewoon op andere manieren intiem. Ik voelde èchte liefde. Een èchte band. We knuffelen en kusten veel. Er was nog steeds vuur tussen ons, maar op een ander level.

seks seksleven zwanger ouders

Seksleven als mama

Tsja, en nu hebben we een kindje rondlopen van 2 jaar oud. Of we nog net zoveel seks hebben als voor een kind? Nee, dat zeer zeker niet. Ik denk dat we 1 keer in de 2 weken seksen. Geen idee of dat veel of weinig is. Zo weinig mensen spreken er open over. Of doen er een schepje bovenop. Maar eerlijk gezegd is mijn behoefte gewoon veranderd. Ook bij Jan. Toch is het nog steeds een verrijking en hartstikke fijn. Wat ik nog ooit zou willen doen op seksueel gebied? Dat is een lastige vraag. Ik heb nooit echt veel geëxperimenteerd. Ja, een vibrator zoals deze heeft elk meisje of dame wel toch? Ik denk dat ik dan een rollenspel zou willen doen. Ik wil dan dat hij een dominante rol op zich neemt. Dan mag hij mij bevelen geven en lelijk tegen me doen. Me vastbinden of in de boeien slaan. Het lijkt me heerlijk om een onderdanige rol aan te nemen. Maar van rol wisselen kan geen kwaad. Opwindend om met beide kanten te experimenteren. Kijken welke rol er beter bij je past.

Anonieme mama, 28 jaar, adviseur in horeca

Ik heb heel wat vriendjes versleten. Mijn eerste ‘vriendje’ was in groep 8 en toen heb ik voor het eerst echt getongd. Kalverliefde was het. We gingen allebei naar een andere middelbare school en toen was het al gauw over. Ik hoorde bij de populaire meisjes, dus ik zat niet verlegen om jongens, haha. Maar een èchte relatie? Nee, dat was het iedere keer niet. Losse flodders, noemde ik het. Tot ik 22 werd. Ik was op een horeca-event (voor mijn werk) en raakte aan de praat met een jongeman. Ik vond hem niet gelijk leuk, maar wel interessant. We wisselden nummers uit. Na twee dagen belde hij me pas op. Ik was zo teleurgesteld dat hij niet direct de volgende dag belde! Maar goed, we kletsten wat af. Na een aantal dagen besloten we samen een drankje te drinken. Naarmate ik meer met hem sprak, begon ik hem leuker te vinden. Hij heeft me echt voor zichzelf moeten winnen, maar na de vierde date was ik om. Langzaam ontstond er een relatie. Mijn eerste echte relatie. De seks in een relatie vond ik zo anders dan met vage kortstondige vriendjes (geen boyfriend-material, zeg maar). Het was veel specialer en way intiemer.

Na 4 jaar zijn we toch uit elkaar gegaan. De reden? Ik denk dat de koek op was. Onze levens verschilden op een gegeven moment zó erg. Ik werkte toen al in de horeca, maar dan in de bediening. Hij werkte juist overdag. We raakten elkaar kwijt.

Seksleven voor en na kinderen

Mijn huidige man heb ik ontmoet op een familiefeest. Hij was een vriend van mijn neef. Op het feest voerde hij me flink dronken. Enige momenten later hadden we elkaars nummer. We woonden echter flink ver van elkaar vandaan. Bij onze eerste date gingen we dan ook een hele dag op pad. We struinden door een stad, lunchten, dronken wat biertjes en sloten het af met een diner. Hierna bleef ik bij hem slapen. En eerlijk: we hebben geen seks gehad. Haha. Hier heeft hij netjes twee weken op moeten wachten. De spetters vlogen er toen van af. We kregen een relatie en we hebben nu na 2 jaar een kindje van 4 maanden oud. Hoeveel seks we hadden voordat we ons dochtertje kregen? Ik denk 2-3 keer per week. Tijdens de zwangerschap in het eerste en tweede trimester vaker. Ik voelde me toen juist extra mooi en vrouwelijk. Ik had ontzettend veel zin in seks. Hier kan je lezen of dat wel verstandig en veilig is tijdens de zwangerschap. Mijn man vond mijn rondingen ook mooi. Vanaf het derde trimester moest hij uit mijn buurt blijven.

Een beetje creatief zijn

We hebben nu nog steeds wekelijks seks. Ik denk tweemaal per week. Of dat handig gaat met een kleintje in huis? Ach, je moet creatief zijn. Ons kleintje slaapt bij ons op de kamer. Maar het hoeft echt niet per se in bed en ‘s nachts. Soms komt het zo uit dat we elkaar op een bepaalde manier aankijken bij de was vouwen en hij me op de droger tilt. Of dat ik bij hem in de douche kruip. Wat ik ooit nog op seksueel gebied zou willen doen? Een trio. Ik denk dat mijn man er ook wel mee zal instemmen. Ik weet niet zeker of ik hem wel écht kan delen, maar het lijkt me spannend. Ook opwindend om een extra paar handen te hebben.

Plaats een reactie