Mijn tattoo zorgde er uiteindelijk voor dat Chris en ik een relatie kregen

| ,

Chris en ik zijn bijna 20 jaar samen. We kregen een relatie toen wij 19 jaar waren. We kenden elkaar echter al langer. We zaten bij elkaar op de middelbare school. Toen hadden we totaal geen oog voor elkaar. Hij deed havo. Ik zat op het vwo. Totaal verschillende werelden. Op de middelbare school was ik de eerste jaren rustig. Vanaf 15 jaar ontdekte ik discotheken en iets later feesten. Grote feesten. Op zo’n groot feest, volgens mij Trance Energy, liep ik Chris tegen het lijf. We zeiden alleen beleefd gedag en liepen door. Wederom geen wederzijdse interesse.

Op naar de universiteit

Op 19-jarige leeftijd begon ik op de universiteit. Ik studeerde psychologie, met een vriendin van de middelbare school. In de werkgroep zat een jongen Jan, en hij had op dezelfde middelbare school gezeten, havo wel. We raakten aan de praat en lachten met elkaar. We deden veel samen, ook buiten schooltijd. Puur vriendschappelijk. Weken vol plezier gingen voorbij. Op een gegeven moment nodigde hij me uit om film te kijken bij hem thuis. Leuk idee. De dag zelf stond er een afspraak bij een tattoostudio, maar daarna zou ik naar hem gaan.

Ik liet een tattoo zetten

Met trillende benen stond ik in de tattoozaak. Ik had zelf een tribal getekend en die wilde ik net boven m’n kont onderaan mijn rug. De man schetste het symmetrisch, plaatste het op de goede plek en begon. Man, wat deed dat pijn. En zo zou ik nog wel een uur of anderhalf moeten doorkomen. De tranen branden in mijn ogen, maar ik móest en zóu deze tattoo hebben. Halverwege vroeg ik een pauze, om weer met goede moed door te gaan. “Hij is af”, blafte de man na enige tijd. Ik stond op en bewonderde mijn rug in de spiegel. “Perfect”, glimlachte ik. Ik rekende af en sprong op mijn fiets naar Jan. Daar aangekomen was er nog een jongen, een vriend, Chris, bij Jan thuis. Ik herkende hem weer van de middelbare school. “Wat een leuke jongen’, schoot er door mijn hoofd. Nu was er wèl interesse. Wederzijds. “Laat zien”, Jan schudde mijn schouder. Ik wilde mijn tattoo maar wat graag laten zien, vooral om indruk te maken op Chris. Ik duwde de achterkant van mijn broek (net iets te ver uitdagend) naar beneden en mijn shirt omhoog. Zowel Jan als Chris waren onder de indruk. Jan floot. “Deed het erge pijn?”, vroeg Chris met bewondering. Ik keek in zijn donkergroene kijkers, was verkocht en zei: “Ja, een beetje”. We keken film, maar ik kon mijn gedachten er niet goed bijhouden. Mijn buik deed raar. Er vlogen vlinders in. We kletsten met z’n drieën na en vervolgens bracht Jan me naar huis. Ik vond het jammer dat Chris niet meefietste, maar voelde dat dit een vervolg ging krijgen…

Onze eerste kus

Jan was een feestbeest. Ik hield er ook wel van. Dus gauw werd het ook met elkaar borrelen en stappen. Ik en mijn vriendinnen ontmoetten vaak Jan en zijn vrienden in een discotheek. Een grote groep mooie meiden en knappe kerels die allemaal op dezelfde middelbare school hadden gezeten. We stonden in de discotheek Jam. Iedereen was er. Het was druk. Harde muziek. Veel drank. En daar stond hij tegen de muur: Chris. We keken elkaar aan en raakten gauw in gesprek. De groep stond verspreid om ons heen. Plotseling boog hij naar voren en ik ook. We kusten. Hij trok me tegen zich aan. En we kusten door. Een aantal vrienden maakten brulgeluiden en een vriendin gilde (ik weet niet wat). We wisselden nummers uit en gaven een afscheidszoen. Het was een waanzinnige avond.

De eerste date

De volgende dag kreeg ik een berichtje van Chris. Hij vroeg of ik aankomend weekend op date wilde: borrelen bij Neutje. Ik kreeg het er warm van. “Deze jongen is ontzettend leuk”, dacht ik. Ik was helemaal weg van Chris. De week ging tergend langzaam voorbij totdat het eindelijk vrijdag was. Datedag. Ik trok mijn beste jeans en een kort tshirtje aan, zo zag je een glimp van mijn tattoo. Ik maakte me licht op: mascara krullen, blush poederen en de wenkbrauwen bijtekenen. Klaar. Ik fietste naar Neutje. En liep met onzekere stappen binnen. Ik zag het gelijk. Chris zat aan een tafeltje links. Hij had een glimlach van oor tot oor en stond op. Volgens mij was ik verliefd… Hij vroeg wat ik wilde drinken en bestelde een wijntje voor me. Ondertussen raakten we niet uitgepraat. Voor ik het wist was het na middennacht. De discotheken gingen open. “Ga je mee naar Jam?”, vroeg Chris. En dat deed ik. Daar zagen we al onze vrienden, een flinke groep. Ik informeerde mijn vriendinnen hoe de date was verlopen. Hij kletste ook met wat mannen. Chris en ik dansten (schuurden) en kusten wat af. Aan het einde gingen we toch ieder naar ons eigen studentenhuis.

Mijn verjaardagsfeest

Ik vroeg me af hoe Chris me zag: als seksobject of relatiemateriaal. Ik besloot hem ook uit te nodigen voor mijn verjaardagsfeest en duidelijkheid te vragen. Er kwamen veel mensen naar mijn cocktailparty die ik in mijn studentenhuis hield. Om toch eventjes serieus te praten, nodigde ik Chris eerder uit dan de rest. De bel ging. Met knikkende knieën deed ik open. Chris zoende me en gaf me een verjaardagscadeautje: een film op dvd. Ik pakte twee wijntjes en deed de film aan. Ik lag op Chris z’n schoot. Hij knuffelde me. Ik keek hem aan. Ik durfde eigenlijk niet meer. Stel dat hij het verkeerde antwoord gaf, dan was het gelijk afgelopen. En dat op mijn verjaardag. Ik hoopte zo dat hij serieus was. “Chris ik vind je erg leuk. Ben ik een tijdelijke flirt voor jou of zoek je echt een relatie?”. Het zweet brak me uit, terwijl ik een mouwloos open topje aan had. Gelukkig, was het bioscoopdonker in de kamer en zag hij mijn vuurrode kop niet. Hij keek me lang aan. “Zeg iets, zeg iets”, dacht ik. “Ik heb nog nooit een relatie gehad.”, zei hij schaapachtig. Dit ging de verkeerde kant op… Ik voelde het gewoon … Ik keek teleurgesteld weg. “Maar met jou wil ik het wel proberen”, vervolgde Chris. Hij pakte me vast en kuste me zacht. “Dus ik ben je vriendin?”, vroeg ik. “Ja’, bevestigde hij. Al onze vrienden kwamen aan en dronken cocktails mee. Kort hierna gingen we met de hele groep naar de club. We bestelden ontzettend veel drankjes, dansten, zongen en fietsten daarna naar huis. “Ik ga met jou mee”, fluisterde ik in Chris z’n oor. “Weet je het zeker?”, vroeg hij. Ik pakte zijn hand.

Huwelijk

Chris en ik zijn pas na 10 jaar samenzijn getrouwd. Ik wilde veel eerder. Chris niet. Ons trouwfeest was in een pittoresk wit kerkje in Montfoort. Alle gasten vroegen we om in het wit te komen. Mijn jurk was helemaal op maat gemaakt in een naaiatelier. Ik heb tientallen afspraken gehad waarin ik stoffen bekeek, het aantal lagen en hoepels besprak. Pasronde 1. Aanpassingen. Pasronde 2. Aanpassingen. Pasronde 3. Ik staarde kant, parels en riempjes. Zo trots dat ik de grote jurk zelf heb bedacht. Ik werd klaargemaakt en opgemaakt. Een kapper. Een visagist. Onze dochters (4 en 2 jaar) hadden ook schattige tutujurkjes met bijpassende muiltjes. Dezelfde. Er klonk housejazz. Op een gegeven moment gingen de meisjes naar bed, bovenin de kerk. Oma keek af en toe bij de meisjes Er was een open bar, afgekocht: iedereen mocht en kon alles bestellen. Alles. En dat deed men ook. Er gingen meerdere keren schalen rond met luxe hapjes, geselecteerd door mij en Chris. In verschillende etappes. Rond. En rond. En rond. Er werd gelachen, maar ook gehuild. Er werd gezongen, geknuffeld en gedanst. De hele avond werden er foto’s geprojecteerd van alle familie en vrienden om ons heen. We stonden stil, keken, en stootten elkaar aan. “Weet je nog?”. Er liep een fotograaf rond die alles vastlegde, maar ook meedanste. Er was een fotobooth. Er stond zelfs een rij. We sleurden elkaar het hokje in en uit. Er was een schrijftafel voor mooie woorden met bijpassende glitters. Er werd gerookt en geproost. We kregen leuke apjes de volgende dag van vermiste schoenen tot achtergelaten opladers. Mensen hadden de ergste kater van hun leven. Zoals het hoort.

Mijlpalen samen: Egypte, Ibiza, Sri Lanka

Relatieduur: bijna 20 jaar

Relatiestatus: 10 jaar getrouwd

Ontmoetingsplek: thuis bij een wederzijdse vriend

Gezinsleden: Nikki (10), Lola (8), Sef (5) en Rocco (3)

Bijzonderheden: het is tussentijds 1x uit geweest voor een week.

LAURA

Plaats een reactie