Nikki heeft twee jaar gevochten tegen leukemie, hoe gaat het nu met haar?

| ,

Kimberly schrijft een reeks op Kids en Kurken over haar dochter Nikki die werd gediagnosticeerd met leukemie. Lees hieronder de eerdere delen:

Het begin van Nikki haar kanjerketting, ze heeft inmiddels 411 kralen…

Door de chemo moeten de haartjes van kleine Nikki geknipt

Kleine Nikki heeft leukemie en moet met spoed met de ambulance mee

Kleine Nikki kreeg een grote complicatie bij haar chemo

Nikki heeft leukemie en een bloedtransfusie nodig

Kleine Nikki keek mij met natte ogen en vroeg mij: “Mama, ga ik nu dood?”

31 augustus 2020 was de datum dat Nikki haar tweejarige traject kon “afsluiten”. Twee jaar vechten tegen leukemie. Ze heeft een mooie bloemenkraal mogen ontvangen. We zijn nu bijna twee jaar verder, en hoe gaat het nu? 

De controles zijn tot nu toe goed

Met Nikki gaat het gelukkig goed, laten we daarmee beginnen. Nadat Nikki haar bloemenkraal heeft mogen ontvangen, moesten wij elke drie maanden op controle komen. Omdat deze controles elke keer positief waren, mogen wij tot op heden om het half jaar langs komen. Bij deze controles worden onder andere haar lengte, gewicht en bloedruk gemeten. En moet ze bloed prikken om te kijken of alle bloedwaardes nog goed zijn. Iedere keer toch weer erg spannend.

We moeten leren om weer vertrouwen te krijgen

Het is onwijs fijn dat ondanks dat ze klaar is, alles nog goed in de gaten wordt gehouden. Ook mogen wij bij twijfel altijd contact opnemen met het Prinses Maxima Centrum om even te overleggen en eventueel een bloedonderzoek laten doen. Gelukkig is dat in de bijna twee jaar na haar behandeling maar één keer gebeurd. Uiteindelijk bleek toen dat Nikki een flinke griep te pakken had. We moeten leren om weer vertrouwen te krijgen in het lichaam van Nikki. Hetzelfde lichaam dat ons natuurlijk flink heeft laten schrikken. En dat is soms best wel moeilijk. Tot op de dag van vandaag merk ik dat ik veel sneller aan de bel trek bij bijvoorbeeld een huisarts of het ziekenhuis. Maar gelukkig begrijpen ze dit goed.

Nikki groeit en ontwikkelt zich goed

Verder mogen wij zeker niet klagen. Nikki groeit onwijs goed. Groeit mooi mee met haar leeftijdsgenootjes. En op school doet ze het ook heel erg goed. Ondanks dat ze natuurlijk behoorlijk veel school dagen gemist heeft, zit ze nu in groep 8. En ze heeft zelfs een heel mooi voorlopig schooladvies gekregen voor de middelbare school. Wat vliegt de tijd. Kleine meisjes worden groot.

Faalangst

Wel merken wij dat Nikki veranderd is vergeleken met vroeger. Ze is een stuk onzekerder geworden en kropt soms nog iets te veel op in haar hoofd. Hier hebben we hulp voor gezocht. En op school heeft Nikki faalangsttrainingen gehad. We hopen dat dit haar zal gaan helpen. Uiteraard zijn wij er altijd voor haar. Ze mag en kan altijd alles bij ons kwijt. 

Ik ben elke de dag zo ontzettend trots op haar! Ondanks haar volle rugzak, groeit ze met de dag. Binnenkort moeten wij weer op controle, duimen jullie mee voor een mooie uitslag!? 

KIMBERLY

Plaats een reactie