Ik heb een driehoeksverhouding

| ,

Al op vrij jonge leeftijd wist ik dat ik biseksueel ben. Zo rond de middelbare school kwam ik er openlijk voor uit. Ik kreeg naarmate de jaren verstreken een aantal korte relaties van maximaal één jaar. Met mannen. Maar soms met vrouwen. Het ging mij om de persoon en niet om wat er tussen de benen zat. Op 22-jarige leeftijd ontmoette ik mijn man, Noah. Ik studeerde communicatie en werkte in het weekend (zowel zaterdag, als zondag) bij een koffiezaakje. Hij haalde altijd koffie to-go bij mij. Ieder weekend. We raakten aan de praat. Ik vond het een mooie man. Hij was een paar jaar ouder dan ik, 27 jaar. We hadden gemeenschappelijke interesses zoals tennis, Italiaans eten en bepaalde series die we tegelijkertijd keken. Ik merkte dat ik vlinders in mijn buik kreeg van hem. Volgens mij vond hij mij ook wel leuk. Ik had er vertrouwen in. Op een gegeven moment, een zaterdag, gaf ik hem zijn koffie met servetje waar mijn nummer op stond geschreven. Ik hoopte dat hij het zag en het servetje niet weggooide.

Er verscheen een onbekend nummer op mijn telefoon

Na het avondeten, rond 20.00 ging mijn telefoon. Ik zag een onbekend nummer in beeld. Mijn hart zat in mijn keel. Ik kreeg het warm. Ik wist dat dit Noah was. “Met Liselotte”, nam ik op. “Wat leuk dat je je nummer hebt gegeven”, hoorde ik aan de andere kant. We kletsten tot 22.00 uur nonstop. Wauw. Deze man was het helemaal voor mij. Hij had een leuke salesfunctie, woonde in een eigen koophuis, zag er knap uit en was lief voor me. De volgende ochtend, op zondag, ontving ik een appje van Noah: “Werkze en een fijne werkdag vandaag!”. Diezelfde dag kwam hij naar mijn koffietentje en vroeg me op date. Echt leuk, maar ook ongemakkelijk, want veel mensen keken en luisterden mee. Hij zei: “Een cappuccino èn doe er een dinner volgende week zaterdagavond bij”. Ik lachte verlegen en zei: “Leuk, ik app je straks”. Vuurrood was ik.

Huisje, boompje, baby

Zoals beloofd kreeg Noah een appje: “Volgende week zaterdag lijkt me leuk. Ik zie je om 19.00 bij de Italiaan. xxx”. Zo. De date stond. En ik ging. We kletsen wat af. Geen enkele stilte is er gevallen. We bestelden wijntje na wijntje en borrelden nog even door. Ineens zag ik dat het al ruim na middennacht was. Tijd om naar mijn studentenhuis te gaan. We gaven elkaar een afscheidskus. Ik wist die avond en met die kus, dat dit het begin van een relatie was. Ik voelde dat aan alles. En ik kreeg gelijk. We appten, belden en zagen elkaar vaak. Na een half jaar woonde ik met hem samen. We hadden het fijn met elkaar. Ik studeerde af en kreeg een HR-functie in een groot kledingbedrijf. Met mijn vaste contract besloten we zijn huis te verkopen en samen een nieuw groter huis te kopen. We waren gesetteld en daarmee klaar voor gezinsuitbreiding. Laat die baby maar komen.

Nog meer uitbreiding

Het was ons gegund. Na vier maanden was ik zwanger. Ik fietste er door heen met weinig klachten. De bevalling duurde lang, maar ik kwam er zonder (kleer)scheuren vanaf. Ik was stapelverliefd op ons meisje Malou. Ook Noah was een trotse ouder. De borstvoeding was lastig en heb ik losgelaten. We gaven haar iedere keer een flesje. Veel minder stress en een tevreden baby. Na mijn verlof, begon ik weer op mijn HR-functie te werken. En toen, daar op dat moment, kwam Sophie – mijn nieuwe collega – ons leven letterlijk binnenlopen. Ik voelde direct dat zij alles veranderde. In en om mij. Vanaf het eerste moment was ik onder de indruk van haar verschijning. Ze vroeg me om een aantal dossiers en nam plaats in mijn kantoor. Ze had een prachtig figuur en kletste zo leuk. Er was een bepaalde chemie tussen ons. Ik voelde het. Het was wederzijds. Er heerste spanning in het kantoor. Ze keek me een tijdje aan in het gezicht, te lang. Ze wilde iets van me. En ik ook van haar.

Ik kreeg toestemming

Na deze spannende werkdag vertelde ik Noah gelijk over Sophie. Hij weet dat ik biseksueel ben. Ik heb dat nooit onder stoelen of banken geschoven. “Je bent wel erg onder de indruk”, zei Noah lachend. Hij vroeg of ik dit verder wilde onderzoeken. “Ja, als jij het goed vindt”, antwoordde ik onzeker. En dat vond hij. Noah liet me hier vrij in. Daar ben ik hem zo dankbaar voor. Hij gunt mij zoveel. Dit doet niets af aan mijn liefde voor hem, sterker nog, die wordt alleen maar sterker. Ik wist alleen niet hoe ik het moest aanpakken met Sophie. Ik besloot het op z’n beloop te laten.

Onze eerste kus

Er gingen weken voorbij, waarin Sophie en ik elkaar aankeken, wegkeken en verlegen lachten. Tot die ene dag. De dag die alles veranderde. Het was een zondag en we hadden een personeelsuitje. In groepjes stapten we escaperooms in. Ik zat in een groepje met Sophie en nog drie andere collega’s. Sophie en ik maakten een rebus. Zacht pakte ze het potlood uit mijn hand en schreef een woord op. We hadden het raadsel goed, en konden weer een paar stappen door in de escaperoom. Uiteindelijk zijn we ontsnapt met een gemiddelde tijd. Prima. Hierna borrelden we met alle collega’s in het stadscafe. Ik zat niet naast Sophie. Dat vond ik jammer. We keken regelmatig naar elkaar, maar zeiden niets. We waren allebei in gesprek met collega’s rondom. “Ohhh, ik moet zo nodig plassen”, dacht ik. Ik stond op en liep naar de wc. Daar botste ik letterlijk half in een wc-hokje tegen Sophie op. We waren aardig aangeschoten. Ik drukte haar het hokje terug in en kuste haar zacht en lang. Ze kuste terug. Eindelijk had al die spanning een uitlaatklep. En daar bleef het bij. Die ene tedere kus. Sophie glimlachte, gaf haar nummer en liep weg. Ik nam plaats op de wc om te plassen. En enkele minuten later zaten we weer op onze barstoelen alsof er niet gebeurd was. Het was ons geheim.

Terug bij Noah

Thuis vertelde ik Noah van de kus en het nummer. Ik appte gelijk: “Ik ben onder de indruk van je. Volgende week vrijdag een kus op mijn wc hier?”. Het werkte. Gelijk kreeg ik een bericht terug: “Vrijdag ben ik om 20.30 uur bij je”. Hierna wisselden we adressen uit. Ik kon moeilijk concentreren op mijn werk. En dat kwam natuurlijk door Sophie. Telkens als ze langsliep of naar me keek, werd ik warm en raakte ik in de war.

De date tussen Sophie en mij

Vrijdag stond Sophie voor mijn deur. Noah was met vrienden een kroegentocht houden. Ik trok een wijntje open en we nestelden ons op de bank. We kletsten aan één stuk door. Sophie was ook biseksueel en single. Dat dacht ik al. We vertelden over onze vakanties, vorige relaties en dromen. Enige minuten later kusten we op de bank. Het was een lange, intense zoen. Weer voelde ik dat dit een relatie werd. Ook Sophie beaamde dat. “Vind je het niet erg dat ik ook met Noah ben?”, vroeg ik. Ze glimlachte: “Alleen maar maar meer liefde. Lijkt me geen probleem”. We knuffelden op de bank en keken half een film. We vonden elkaar interessanter dan de film. Toen hoorde ik sleutels in het slot. Noah. “Wow, het was al 3.00 uur in de nacht!”. Ik had de tijd niet door.

Noah ontmoette per ongeluk Sophie

Noah keek naar ons op de bank en zei: “Zo, dus jij bent Sophie. Ik heb veel over je gehoord”. Noah knipoogde, pakte ook een glas wijn en kuste mij gedag. Merkte ik nou een klein beetje jaloezie bij Sophie? We raakten aan de praat met z’n drieën. Het was zo gezellig. Maar er hing ook spanning in de lucht. En ik zag ook iets ontstaan tussen Sophie en Noah. Hij raakte zacht haar knie aan, toen hij haar wat wilde vragen. En zij gaf antwoord te dichtbij zijn gezicht. We voelden het allemaal. We vonden iedereen in de ruimte aantrekkelijk en lief. “Blijf je slapen?”, vroeg ik nonchalant aan Sophie. Dit wilde ze wel. Noah knipoogde naar mij. We liepen naar de slaapkamer. En daar is de hele nacht niets meer gebeurd dan knuffelen, kussen en kletsen.

Gaan we voor een driehoeksverhouding? Echt?!

Sophie vond Noah een leuke man en mij een fijne vrouw. Noah op zijn beurt was – net zoals ik – onder de indruk van Sophie. “Zou een driehoeksverhouding werken?”, bespraken we openlijk. “Laten we het proberen en kijken hoe het loopt”, zei ik. We besloten er over na te denken en de volgende keer ‘de relatieregels’ te bespreken. Daar kwam het volgende uit:

  • De eerste maand zullen we voornamelijk met z’n drieën afspreken, als verdieping op de relatie tussen mij en Noah
  • Die maand heb ik ook dates alleen met Sophie
  • De tweede maand gaan Noah en Sophie ook daten
  • We zijn exclusief met z’n drieën
  • We vertellen de kinderen nog niets (niets meer dan dat Sophie een vriendin is die af en toe logeert), dat komt later
  • We geven duidelijk onze grenzen aan en communiceren goed
  • Er mag zowel geslapen worden bij Noah en mij, als bij Sophie

Ik werd helemaal warm van dit plan. In het vervolg lees je of dit voor ons gewerkt heeft en hoe het verder gaat.

TANJA

Plaats een reactie