Hotspot voor het gezin: Een unieke beleving op het water op een wikkelboat

| ,

Iedere maand bezoeken wij een hotspot voor het gezin, zodat jij niet meer hoeft te zoeken. Sla onze hotspots op op je telefoon of in je notities. Trust us: je wil deze pareltjes ooit gaan boeken met je gezin. Afgelopen maand hebben we wikkelboat bezocht. Je verblijft op het water in de bruisende en culturele hotspot van Den Bosch. Echt heel bijzonder! Je wordt namelijk omringd met barretjes, restaurantjes en graffitikunst. Een zeer grote plus: je hebt je eigen jacuzzi aan het water. Heerlijk om met oudere kinderen (die kunnen zwemmen) een weekend te verblijven.

Accommodatiefeiten

Type accommodatie: Wikkelboat

Aantal personen: 6 personen

Regio: Noor-Brabant, Den Bosch

Prijsklasse: high end (vanaf 97, 50 EUR per bed per nacht)

Budget = 25 – 40

Normal = 40 – 55

High = 55 – 65

High End = > 65

Onze boot

We zaten in een unieke tiny house, die tegelijkertijd van alle gemakken voorzien is. Zo is er een strijkbout, vaatwasser, over, geluidsinstallatie en kan je tv kijken. Het is duidelijk multifunctioneel en duurzaam ingericht. Je krijgt een luxe gevoel, maar toch is het klein en knus. Er is een ruim dek met een zachte buitenbank, en in het dek zit je eigen jacuzzi, aan het water. Goddelijk!

De invulling van ons weekend

zondag

Bij aankomst wilden de vier kinderen (11, 10, 8 en 8) gelijk de jacuzzi in. Begrijpelijk. Dus hup, zwemgoed aan en erin. De ouders deden natuurlijk mee. Wat een heerlijke jacuzzi. We zagen lichtjes die alle kleuren van de regenboog kunnen worden, dus er werd direct de afspraak gemaakt om ook in het donker te dobberen. We maakten een hapjesschaal met toastjes, pesto, kaasblokjes, geitenkaas en grilworst. Even een hapje erbij. En een wijntje natuurlijk. Terwijl de kindjes spelletjes speelden, kwamen wij ook even helemaal bij. Na dik twee uur, besloten we eruit te gaan en een spelletje met z’n allen te spelen. Met z’n zessen rummikubben is leuk, maar duurt ook lang. Dus toen het potje afgelopen was, konden we richting het restaurant gaan, dat bijna recht tegenover de boot ligt: Barcade. We bestelden allerlei Aziatische hapjes en dronken lekkere biertjes (de kinderen ijsthee en water). Dit restaurant was niet een gewoon restaurant. Nee. Er zat een hele Arcade aan spelletjes bij in. Zo gaaf! In de meeste apparaten moest geld, maar het leukste spel was gratis: het drumstel. Zo tof! Je moest in een tweetal een bepaald liedje drummen, wie het beste het liedje speelde, won. Alle zes hebben we flink op de drums geslagen. Ontzettend leuk en verbindend.

Terug bij de boot, sprongen we nog even de jacuzzi in. In het donker geeft het zo’n romantische sfeer, al die kleine lichtjes aan het water. Bijna sprookjesachtig. We stuurden de kinderen naar bed en ik bleef met de andere ouder nog even in de jacuzzi met een fles wijn. Toen de fles op was, gingen wij ook slapen. De bedden trek je in één beweging van de muur naar beneden. Ingenieus! Het lag ook nog eens lekker.

maandag

Na een heerlijke nacht slaap, maakten we ons klaar voor het ontbijt. We aten croissants, broodjes kaas en Filet American en dronken verse jus d’orange en flinke koppen koffie. We besloten te gaan wandelen tussen de silo’s. We bekeken allerlei kunstige graffiti en maakten foto’s. De kinderen waren onder de indruk. Terug bij de boot vroegen ze of ze een laatste duikje mochten maken. Vooruit dan maar. De kinderen sprongen gillend de jacuzzi in. Wat een pret op een prachtlocatie aan de Tramkade!

Omgeving

Aan de tramkade vindt je allerlei horecagelegenheden zoals Barkade, Van Aken, De Bossche Brouwers en DaSilva. Je kan daar lekker eten, borrelen en dansen .Allemaal op loopafstand, ze zijn praktisch buren van de wikkelboot.

Plaats een reactie