Iedere baby verdient een veilige start, help een Beschermde Wiegkamer te realiseren in Rotterdam

|

Een Beschermde Wiegkamer, ik had er eerlijk gezegd niet eerder van gehoord. Maar tijdens mijn werk voor de vriendenstichting van een ziekenhuis kwam de vraag of ik wilde helpen een Beschermde Wiegkamer op Rotterdam-Zuid te realiseren. Een kamer waar een zwangere vrouw (anoniem) hulp kan zoeken of in het aller uiterste geval haar pasgeboren baby op een veilige plek kan achterlaten. Omdat de kamer in het ziekenhuis wordt gerealiseerd is alle medische hulp direct beschikbaar.
Juist in Rotterdam is de behoefte aan zo’n kamer groot. De maatschappelijke problemen zijn in de havenstad groter dan in andere delen van Nederland. In Rotterdam wordt 1 op de 8 kinderen geboren in ongunstige omstandigheden zoals armoede, huiselijk geweld en dergelijke.


Er zijn zwangere vrouwen die zo in de problemen zitten dat ze geen hulp durven of kunnen zoeken bij de reguliere zorgverleners. Ze houden hun zwangerschap geheim en bevallen alleen. Dat is niet alleen gevaarlijk voor de moeder en haar baby, maar het is vaak ook een hele zware en heftige traumatische gebeurtenis voor beiden. Vanuit paniek of uit angst dat de zwangerschap of het kindje wordt ontdekt kunnen deze moeders tijdens hun zwangerschap of na de bevalling dingen doen die levensbedreigend zijn voor de baby.

De laatste maanden zijn er in de wateren in Rotterdam en omgeving twee dode baby’tjes gevonden. We zetten dan ook alles op alles om zo snel mogelijk het benodigde geld bij elkaar te halen. En we zijn er bijna!


Binnen de actie Warm Hart van de KRO/NCRV maken we kans op een bijdrage van €2.500, €5.000 of zelfs €10.000. Hiervoor hebben we zoveel mogelijk stemmen nodig. Stemmen kan hier. Het kost maar twee minuten (stemmen, gegevens invullen en bevestigen). Op 5 april 17:00 sluit de actie en kan je niet meer stemmen. Help ons om hulp te geven aan deze vrouwen en hun baby’tjes en geef jouw stem!


Heel erg bedankt!


Beer, moeder van Lukas (7 jaar)

1 gedachte over “Iedere baby verdient een veilige start, help een Beschermde Wiegkamer te realiseren in Rotterdam”

Plaats een reactie