De top 10 jongensnamen, en hun betekenis

| ,

Het kiezen van een naam voor je baby kan een hele uitdaging zijn. Het is tenslotte de naam waar je kindje de rest van zijn of haar leven mee zal rondlopen. Hier zijn een aantal tips om je te helpen bij het bedenken van een babynaam:

 1. Maak een lijst van namen die je leuk vindt: Begin met het maken van een lijst van namen die je mooi vindt. Je kunt inspiratie opdoen uit boeken, films, tv-shows of bekende persoonlijkheden.
 2. Overleg met je partner: Het kiezen van een naam voor je baby is een belangrijke beslissing die je samen met je partner moet nemen. Overleg samen over de namen die jullie allebei leuk vinden en bekijk welke namen bij jullie persoonlijkheid en achtergrond passen.
 3. Als je niet wilt dat je kindje dezelfde naam heeft als veel andere kinderen in zijn of haar klas, vermijd dan populaire namen. Hieronder staat de top 10 jongensnamen en HIER de top meisjesnamen.
 4. Denk aan de betekenis: De betekenis van een naam kan belangrijk zijn. Je wilt tenslotte een naam die past bij de persoonlijkheid van je kindje. Bekijk de betekenis van de namen op je lijst en kijk of ze passen bij wat je voor ogen hebt.
 5. Kijk naar de afkomst van de naam: Een naam kan afkomstig zijn uit verschillende culturen en tradities. Kijk naar de afkomst van de naam en bedenk of deze past bij jullie achtergrond.
 6. Houd rekening met de uitspraak en spelling: Sommige namen kunnen moeilijk zijn om uit te spreken of te spellen. Bedenk of je wilt dat de naam van je kindje gemakkelijk is voor anderen om uit te spreken en te spellen.
 7. Overweeg de initialen: Houd rekening met de initialen van de naam. Het kan zijn dat de initialen een afkorting vormen die je niet wilt.
 8. Geef jezelf tijd: Het bedenken van een babynaam hoeft niet overhaast te gebeuren. Geef jezelf voldoende tijd om na te denken over de naam die bij jou en je partner past.
 9. Probeer de naam uit: Voordat je de definitieve beslissing neemt, kun je de naam uitproberen. Spreek de naam hardop uit en bedenk of het goed voelt.

Het kiezen van een babynaam kan een leuke en spannende tijd zijn, dus wees niet bang om creatief te zijn en verschillende opties te overwegen. Dit is de top 10 van jongensnamen in Nederland, met de betekenis van de naam.

 1. Sem: “zoon van Noach”
 2. Levi: “verbonden” of “samen”
 3. Noah: “rustig”, “vrede” of “comfort”
 4. Lucas: “licht” of “lichtgevend”
 5. Finn: “fair”, “wit” of “blond”
 6. Daan: “God is mijn rechter”
 7. Luuk: “licht” of “lichtgevend”
 8. Jesse: “geschenk” of “Gods genade”
 9. Mees: “pimpelmees”
 10. Liam: “onverschrokken beschermer” of “wilskrachtige beschermer”

Plaats een reactie