Spijt … Had ik nou maar die aansprakelijkheidsverzekering afgesloten

|

Heb jij een aansprakelijkheidsverzekering? Het is niet verplicht in Nederland, maar het wordt ten zeerste aanbevolen. Hoe werkt aansprakelijkheid eigenlijk als je kindje iets kapot maakt in het huis van een ander?

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Letterlijk. Het omgooien van een dure vaas, met een driewieler de deur beschadigen of een ruitje intikken met de bal. Het kan allemaal gebeuren, terwijl je met je ogen knippert. Kinderen zijn nou eenmaal onhandig. Ongeleide projectielen. Ze moeten nog veel leren. Je wil dan zeker een aansprakelijkheidsverzekering hebben om een beroep op te doen, voor het hele gezin. Een aansprakelijkheidsverzekering is onmisbaar. Als je (per ongeluk) schade bij een ander veroorzaakt, kunnen de kosten namelijk hoog oplopen. 

Aansprakelijkheidsverzekering bij Allianz Direct

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt een geruststellende bescherming tegen deze financiële lasten, voor het héle gezin. Het is belangrijk om de verschillende opties te vergelijken om de beste dekking en prijs te vinden. Bij Allianz Direct zijn bijvoorbeeld ook geleende spullen meeverzekerd. Het dekt schade tot €15.000,-. Als jij een polis afsluit, zijn jouw kinderen (en huisdieren) automatisch mee gedekt.

Wat wordt er niet gedekt door een aansprakelijkheidsverzekering ?

  • Opzettelijke schade door een persoon ouder dan 14 jaar. Zodra er opzet in het spel is en de persoon redelijk kan nadenken over oorzaak en gevolgen (grens ligt bij 14 jaar) wordt de schade niet vergoed;
  • Schade op je werk of bij je eigen bedrijf. Heb je bijvoorbeeld de kopieerautomaat stuk gemaakt? Helaas kan je dan niet bij je aansprakelijkheidsverzekering terecht;
  • Schade door je auto of scooter. Heb je bijvoorbeeld een hek beschadigd tijdens het inparkeren? De aansprakelijkheidsverzekering dekt dat niet;
  • Schade in het buitenland. Als er iets op vakantie gebeurd, bijvoorbeeld Schiphol is je bagage zoek, dan geldt hier niet de aansprakelijkheidsverzekering voor.

Sluit daarom ook een verzekering voor je reis af

Wil je ook goed verzekerd zijn in het buitenland? Denk dan aan een reisverzekering. Ook hier zijn verschillende opties in. Lees je goed in of laat je adviseren. Soms is het financieel aantrekkelijker om een doorlopende reisverzekering af te sluiten, zeker als je veel reist. De reisverzekering dekt verlies of schade aan je bagage, maar vergoedt ook onverwachte kosten die je maakt na bijvoorbeeld een ongeval of bij ziekte. 

De ergste schade van mijn leven

Mijn oudste dochter (nu 10 jaar), toen 3 jaar. Kleurde op het behang van vrienden. Het was een mooi bloemenbehang. Er zaten dikke zwarte stiftstrepen op, over drie banen verdeeld. Dat behang was van een duur merk en kostte best veel geld. Mijn aansprakelijkheidsverzekering dekte dit volledig. Erg fijn!

Wat heeft jouw kindje of heb jij ooit beschadigd?

Plaats een reactie