Onze dochter Evi (11) krijgt in de auto plotseling een hartstilstand

| ,

Evi is een 11-jarig, sportief, creatief en actief meisje, dat volop in het leven staat. Ze zit op voetbal en is zeer fanatiek. Evi zit in groep 8 en kijkt er naar uit om naar het VO te gaan, samen met haar vriendinnen. Vrijwel altijd is ze goed gehumeurd en vrolijk, maar van kleins af aan heeft ze vaak buikpijn en last van obstipatie. Hiervoor is zij al diverse keren naar een (kinder)arts geweest, maar zij hebben nooit iets ontdekt.

In de nacht van 3 op 4 januari 2022 krijgt Evi echt enorme buikpijn, waarbij ze het uitschreeuwt

Even later spuugt ze er ook wat bij. Wij vertrouwen het niet en bellen de volgende dag de huisarts. Er wordt gedacht aan een simpele buikgriep, maar dit blijkt toch helaas niet het geval te zijn. Onderweg naar de huisarts besluiten wij toch naar het ziekenhuis door te rijden, omdat we merken dat het echt heel slecht gaat. Dan krijgt Evi in de auto een hartstilstand… Haar moeder doet verslag van deze roerige periode na deze afschuwelijke dag in januari.

Donderdag 6 januari 2022

“Evi is maandagnacht wakker geworden met enorme buikpijn. Na een poosje begon het spugen. Er werd gedacht aan een buikgriep. Toen ze die middag slechter werd, belden we de huisarts. “Er heerst buikgriep”, hoorden we en we gingen er vanuit dat dat het was, hoewel ons onderbuikgevoel al direct opspeelde. Het werd niet beter, alleen maar slechter. Gisterenochtend om 08.00 uur belde ik gelijk weer. We mochten om half twaalf langskomen.

Evi werd steeds slechter en was niet meer aanspreekbaar

Ik heb weer gebeld en we mochten na aandringen direct naar de huisarts, niet naar het ziekenhuis. Net van huis zei mijn man Chris dat Evi stuiptrekkingen kreeg en wegviel. We belden 112. We moesten Evi, vlak voor het ziekenhuis, uit de auto halen. Chris heeft haar op straat gereanimeerd. Gelukkig waren de ambulances, brandweer en politie snel bij ons. Zij namen het over. De traumaheli kwam om de kinderarts te brengen. Het duurde lang voordat Evi weer een hartslag had. Met gillende sirenes werd Evi in de ambulance naar het Radboud gereden, met ons erachter in een politiebus. Eenmaal in Nijmegen is Evi direct geopereerd.

Haar dikke darm en dunne darm zijn gedraaid en afgestorven

Hierdoor moest er 110 cm van haar darmen weggehaald worden. Dit zorgt voor een soort bloedvergiftiging en nu vocht ons meisje voor haar leven. Ze zouden ook nog een stoma plaatsen, maar omdat Evi te kritiek lag, is dit uitgesteld. Evi is op straat 20 minuten gereanimeerd en in het ziekenhuis nog een paar keer. Welke gevolgen dat eventueel heeft, weten we niet. We voelden ons machteloos, intens verdrietig, maar waren dankbaar dat ze in goede handen was.

WORDT VERVOLGD

CINDY

Plaats een reactie