Hier in Twente kun je grenzeloos genieten met het hele gezin!

| ,

Iedere maand bezoeken wij een hotspot voor het gezin, zodat jij niet meer hoeft te zoeken. Sla onze hotspots op op je telefoon of in je notities. Trust us: je wil deze pareltjes ooit gaan boeken met je gezin. Afgelopen maand genoten we bij camping de Witte Berg. Hier zit je in de uitgestrekte natuur, in Twente!

Accommodatiefeiten

Type accommodatie: Boslodge

Aantal personen: 6 personen

Regio: Twente

Prijsklasse in het weekend: budget (vanaf 26,67 EUR per bed per nacht)

Budget = 25 – 39

Normal = 40 – 54

High = 55 – 64

High End = > 65

Het vakantiepark de Witte Berg

Schuin voor de lodges is een hele leuke (water)speeltuin, waar de kinderen kunnen spelen. Ernaast is een lekker restaurant Bie Heintje, inclusief buitenterras. Je kan ook funbowlen met het gezin. Bij FunBowling gooi je met kleinere en draagbare ballen. De banen zijn iets compacter en korter. Je mag op je eigen schoenen spelen. Het spel verloopt snel, het competitiebeest komt met de games gegarandeerd in je naar boven. Verder is er een buitenzwembad met overkapping. Je beleeft bij goed én slecht weer veel waterpret! Er is ook een natuurlijke zwemvijver met een waterglijbaan. Verder kun je vissen en midgetgolfen. Naast ons verblijf (de boslodge) zijn er andere accommodaties te huur zoals verschillende appartementen, bungalows en tentvilla’s. Ook kan je met je eigen tent, caravan of camper verblijven, met de keuze uit 5 soorten verblijfplaatsen.

Boslodge

Zoals de naam al doet vermoeden, zit je in het bos. Je kan in deze luxe lodge genieten van het buitenleven, want je hebt een heerlijk overdekte veranda. Er is een gezellige ruime zit met kussens. De lodge is van alle gemakken voorzien.

De invulling van ons weekend

VRIJDAG

Bij aankomst (begin van de avond) was er heerlijk avondzonnetje op onze veranda. We zetten allerlei hapjes en drankjes neer voor het avondeten. De jongens renden ondertussen heen en weer van boom naar boom. Heerlijk die natuur en vrijheid om je heen. Ze renden ook naar de speeltuin en speelden met blote voeten in het zand. Wij dronken nog wijntjes op de veranda tot in de late avonduren.

ZATERDAG

We ontbeten buiten op de veranda. Croissantjes, broodjes en verse jus. Hierna speelden de jongens in de waterspeeltuin. De airtrampoline was in trek bij de jongens! Ik dronk met mijn broer een grote kop koffie op het restaurantterras. Zo konden we ook de jongens in de gaten houden. Het was zo gezellig, dat we nog een kop koffie namen. Aardige bediening ook!

Hierna reden we naar het dichtstbijzijnde stadje O’sum. Dit is een gezellig klein stadje. Daar namen we plaats aan een buitentafel van een restaurant en bestelden we lunch. We aten eieren op brood en dronken appelsap en koffie. We bekeken wat winkeltjes, maar reden gauw terug naar de Witte Berg, want we gingen funbowlen. Bij deze bowlingbanen zijn de ballen kleiner en hoef je geen aparte schoenen aan en er kunnen rekjes omhoog. Echt fijn. De jongens hadden de grootste lol, en waren zeer competitief. Wat een gejuich en gelach! Het uurtje ging snel voorbij. De kinderen wilden nog langer bowlen, maar de volwassenen hadden trek. We namen plaats op het buitenterras van het restaurant Bie Heintje. Wat werden we verwend met de zon! De jongens doken de waterspeeltuin in, terwijl wij de kaart inspecteerden. Er was veel keuze. De kinderen kregen poffertjes, friet en kip. Wij aten biefstuk, saté van de haas en friet. Als dessert kregen de kinderen een ijsje met een speeltje. Feest! Na het eten deden we nog een paar potjes Uno op onze eigen veranda.

ZONDAG

We ontbeten snel, want we wilden graag verse koffie drinken in het restaurant Bie Heintje. De kinderen konden daar indoor spelen, in een soort mini-monkey-gedeelte. We hadden heerlijk de handen vrij en kletsten erop los. Toen de jongens terug kwamen, bestelden we appelsap voor hun.

Hierna trokken we onze zwemkleding aan en gingen we zwemmen in het overdekte bad. De jongens gleden wel honderd keer van de glijbanen. Ook zwommen ze met bandjes in het diepe bad. We deden wedstrijdjes wie er als eerste aan de overkant was. We lieten de kinderen winnen. Tijd voor een uitgebreide lunch in het restaurant. Ik at een heerlijke clubsandwich, mijn broer een huisgemaakt tomatensoep (aanrader!) en de kinderen tosti’s. Dit was een goede bodem voor de terugreis van 2 uur.

Dit vakantiepark moet echt op je gezinsbucketlist. Vooral in de schoolvakanties, want dan is er animatie met Teun en Jet voor de kinderen. De kinderen kunnen meedoen aan allerlei leuke activiteiten. Bekijk HIER de mogelijkheden voor een vakantie.

Plaats een reactie