Tienermoeder Zoe: ‘Ik ben veel “vrienden” verloren’

| ,

Had je gepland dat je op je 17e zwanger werd?

Nee. we hadden het niet gepland, maar ik ben blij dat het zo is gelopen, want mijn zoontje heeft mijn leven zoveel mooier gemaakt en ik ben echt gelukkiger dan ooit.

Speelt de vader nog een rol in het leven van je kindje?

Ja, zijn papa speelt nog een rol in zijn leven. Alleen komt het initiatief meer van mijn kant en komt hij helaas niet vaak zelf naar ons toe, maar hij heeft me gezegd dat hij erg druk is zowel zakelijk (qua werk) als persoonlijk. Ik hoop dat hij in de toekomst wat vaker langskomt. Maar voor nu gaan ik en Daley vaak met de trein naar hem toe, zodat hij hem alsnog kan zien.

In welk opzicht is je leven veranderd?

Mijn leven is positief veranderd. Ik heb nog nooit die liefde gevoeld die ik momenteel voor mijn kind voel en dat is zo mooi en bijzonder. Ik geef niet veel om uitgaan, dus ik vind het helemaal niet erg om veel thuis te zitten. Het naar school gaan en moederschap is wel pittig, maar ik doe het voor onze toekomst en dat motiveert me om door te gaan. Ook heb ik veel volgers erbij gekregen die me veel positieve berichten sturen via Instagram. 

Heb jij ergens spijt van?

Ik heb nergens spijt van. Ik heb nooit getwijfeld aan de keuze om voor mijn zoontje te gaan en het is de beste keuze geweest die ik ooit gemaakt heb.

Als je 1 wens mocht doen wat zou dat zijn?

Ik wens dat ik een hele goede man ontmoet die er voor zowel mij als Daley is en dat we later een gelukkig en gezond gezin mogen krijgen en Daley eventueel grote broer mag worden. 

Wat vind je leuk aan het jonge ouderschap?

Ik vind eigenlijk alles leuk aan het jong moeder zijn. Ik vind het voornamelijk leuk dat ik nog zo veel energie heb.

Hoe reageerde je omgeving op je zwangerschap?

Eigenlijk heel positief. Ik ben wel “vrienden” verloren, omdat ze het vervelend vonden dat iedereen het erover had, maar die mensen ben ik liever kwijt dan rijk. Verder was iedereen heel meelevend en positief, dus daar ben ik ze heel dankbaar voor. 

Hoe zie jij de toekomst voor je?

Ik hoop dat we een gelukkige toekomst tegemoet gaan en dat we vooral heel gezond blijven. Ook hoop ik dat ik meer jonge mama’s en papa’s kan helpen met hun vragen te beantwoorden. Ik help nu al af en toe jonge meisjes die vragen hebben en daarmee naar me toe komen, omdat ze het gewoon even niet meer weten. Als jullie het leuk vinden om ons leven te blijven volgen kan dat hier op mijn Instagram!

Plaats een reactie