Dit zijn de beste fietsstoeltjes

| ,

Fietsen met je kindje is niet alleen een gezonde en milieuvriendelijke bezigheid, maar het kan ook een bron van vreugde en avontuur zijn voor zowel ouder als kind. Maar de grote vraag blijft: zet je je kleintje voorop of achterop de fiets? Laten we dit vraagstuk eens onder de loep nemen. Daarnaast krijg je een handvol handige tips.

Voorop of achterop?

1. Voorop: De Co-Piloot van je avontuur

Zodra je kleintje ongeveer 9 maanden is, en zelfstandig rechtop kan zitten voor de duur van een fietsritje, kun je hem of haar meenemen in een fietsstoeltje. Je kunt dan kiezen tussen een voorstoeltje en een achterstoeltje. In een fietsstoeltje voorop kan je je kindje (max 15 kg) goed in de gaten houden. Wel fijn als je kindje nog zo klein is! Een pluspunt is dat je samen gezellige kletspraatjes onderweg kunt voeren.

Het Urban Iki voorzitje geeft je een speciaal gevoel. De zitjes zijn geïnspireerd op Japan. Ze hebben een zeer unieke look. De golven brengen pieken van geluk is de filosofie! Daarnaast zijn de zitjes bestendig tegen het Nederlandse, lees regenachtige, weer. Gebruiksvriendelijkheid staat hoog in het vaandel. De montage is gemakkelijk. Je kunt binnen 5 minuten op de fiets vertrekken. Fijn dat de gordel met één hand te sluiten is. De 5-punts veiligheidsgordel biedt optimale bescherming voor zowel de benen als de schouders. Voor de voeten zijn er voetenbandjes

2. Achterop: een ontdekkingstocht voor je kind

Ook het achterstoeltje kan gebruikt worden, mits je kind voor langere tijd zelfstandig rechtop kan zitten. Dit is meestal rond 9 maanden oud. Achterop kan je kind genieten van de wereld die aan hem of haar voorbij flitst. De achterzit is wat zelfstandiger dan voorop. Vergeet niet om af en toe over je schouder te kijken en die ondeugende glimlach te spotten. Je kindje kan in het achterstoeltje totdat hij of zij max 22 kilo weegt.

Urban Iki achterzitjes zijn verkrijgbaar in de mooiste kleuren. De kleur Bincho Black is geïnspireerd op Japanse Binchotan houtskool. Het zachte zoet in onze Sakura Pink fietsstoeltjes is geïnspireerd op de kersenbloesems die weelderig bloeien in de Japanse lente. Het allergaafste is dat je je eigen fietszitje kan ontwerpen! Kies voor- of achterzit, kleuren en accessoires. Ook zijn de zitjes water- en weersbestendig. Je kindje zit uiterst veilig en comfortabel. De schouderbandjes en voetenbakjes zijn in hoogte verstelbaar, en daarmee te gebruiken tot je kindje 6 jaar is. Hierna is het tijd om avontuur te gaan op een eigen kinderfietsje.

7 Tips voor fietsen met je kindje

Comfort en veiligheid

Investeer in een kwalitatief fietsstoeltje dat comfort biedt aan je kind. Zorg ervoor dat het stoeltje goed is bevestigd en stevig genoeg is. Let op de aanwezigheid van verstelbare voetsteuntjes en een comfortabele rugleuning. Vergeet niet om de gordels goed aan te trekken en te controleren. Met de Urban Iki voorstoeltjes en achterstoeltjes zit je altijd goed, want ze zijn door het onafhankelijke Duitse TÜV instituut getest en goedgekeurd. De producten zijn ontwikkeld volgens de allerhoogste Europese kwaliteitsnorm EN14344. 

Denk aan het hoofd

Zorg ervoor dat je kindje een goed passend en stevig fietshelm draagt. De Urban Iki fietshelmen zijn comfortabel, licht en subtiel vormgegeven, waardoor je kind niet meer zonder wil. Want een helm is natuurlijk pas veilig als deze ook écht gedragen wordt. Urban Iki helmen zitten vol slimme features om de veiligheid en het comfort te verhogen. Meet regelmatig of de helm nog past en vervang deze indien nodig.

Dresscode voor de kleintjes

Kleed je kindje altijd passend aan het weer. Zorg ervoor dat ze warm genoeg zijn op koele dagen en goed beschermd tegen de zon op warme dagen. Een gelukkig en comfortabel kind betekent een vrolijke fietstocht.

Let op het gewicht

Controleer het maximale gewicht dat het fietsstoeltje kan dragen. Kinderen groeien snel, dus zorg dat je uitrusting meegroeit. Voorop mag je kindje maximaal 15 kg zijn en achterop maximaal 22 kg.

Kletsen mag, maar niet te veel

Het is heerlijk om onderweg te kletsen met je kind, maar verlies nooit de aandacht voor het verkeer uit het oog. Houd het gesprek luchtig en gebruik het als een kans om over de omgeving te praten. Leer je kind op een speelse manier over verkeersregels en veiligheid.

Pauzeer voor lekkers

Plan tijdens je fietstocht een aantal pauzes om te genieten van een lekkere snack. Dit niet alleen voor de energie, maar ook als een leuke onderbreking. Het kan een ijsje zijn op een warme dag of een gezonde snack voor een extra boost.

Gepersonaliseerde vlaggetjes en belletjes

Maak de fietservaring voor je kind extra speciaal door de fiets te versieren met vrolijke vlaggetjes en belletjes. Niet alleen ziet het er feestelijk uit, maar het maakt je ook beter zichtbaar in het verkeer. Laat je kleintje helpen met het kiezen van de versieringen, wat de voorpret alleen maar vergroot.

Of je nu kiest voor voorop of achterop, fietsen met je kindje creëert onvergetelijke herinneringen en versterkt jullie band. Dus, trek die fietsbroek aan, pomp de banden op, en ga op avontuur met je kleine fietsmaatje!

Plaats een reactie