Place to be: vakantiepark het Heijderbos heeft meer dan 100 activiteiten voor het gezin!

| ,

Iedere maand bezoeken wij een hotspot voor het gezin, zodat jij niet meer hoeft te zoeken. Sla onze hotspots op op je telefoon of in je notities. Trust us: je wil deze pareltjes ooit gaan boeken met je gezin. Afgelopen maand genoten we bij Center Parcs het Heijderbos. Een park met meer dan 100 activiteiten! Je duikt van het ene avontuur in de andere. Dat is nog lastig kiezen.

Het Heijderbos

Dit park ligt in het noorden van Limburg, dichtbij Nijmegen, midden in het bos en aan het water. Het is een paradijs voor gezinnen, want je kan hier ontzettend veel doen. Van nachtlampkes maken, tot safari autootjes rijden, van muurklimmen tot zelfs snorkelen met echte vissen.

Wij zaten ook nog eens in een avontuur cottage en dat maakt het avontuur echt af. Het interieur heeft een thema ‘reis rond de wereld’, en je kan er allerlei dingen ontdekken. Echt geweldig! De kinderen genoten.

De invulling van ons weekend

VRIJDAG

Bij aankomst zetten we alle activiteiten voor het weekend vast. Het was een heuse planning, want we wilden veel ontdekken op dit magische park. Direct startten we met een uurtje bowlen. De kinderen mochten hulprekjes gebruiken. Met een drankje en veel gelach werd ieder gezinslid fanatieker. Zo leuk! De kinderen genoten! Uiteindelijk heeft mama gewonnen :). Hierna gingen we uit eten in het buffetrestaurant. Ook dit is zo leuk ingesteld op kinderen! Er was lekker vlees, pasta, friet, maar er werd ook duidelijk aandacht besteed aan groenten. Fijn! Daarnaast was er ijs met allerlei toppings, werden er verse pannenkoeken gebakken en stonden er allerlei taartjes klaar. De kinderen wisten niet wat ze als eerste moesten proeven. Het uitzicht op de natuur vanaf je tafel is adembenemend. Later op de avond speelden we spelletjes in ons avontuur cottage.

Zaterdag

‘s Ochtends stond er een hele grote ontbijtdoos voor ons klaar met allerlei streekproducten. Voor de kinderen waren en kinderdoosjes gemaakt met extra kleurpotloden, kleurplaten en speelgoed. Enthousiast maakten ze de boxen open. De eitjes en croissantjes met verse kaas, smaakten goed. Na een kop koffie haalden we onze e-golfkar voor 6 personen op. Zo konden we het hele park door rijden, er stond namelijk veel op de planning. Terwijl Nikki (11) meters boven de grond, een groot klimparcours (High Adventure Experience) aflegde, zat Lola (9) in de kinderspa. Haar voetjes kregen een massage, haar gezicht werd verzorgd en ook haar handen kregen een behandeling. Toen ik haar ophaalde zat ze heerlijk in een badjas met een drankje. Hierna waren de jongens aan de beurt. Rocco (5) en Sef (6) mochten in een safari-autootje een parcours (stapvoets) rijden. Ik en mijn man Chris hadden een stopknop voor de autootjes, mocht het misgaan met sturen. De jongens vonden het fantastisch, een eigen jeep. Na een snelle hap eten, doken we het zwemparadijs in. Wow! De meiden haastten zich naar de glijbanen (Duo Racer). Chris nam Sef mee naar de wildwaterbaan. En ik spetterde met Rocco in het golfslagbad. Toen alle kinderen samen waren bij Chris, stapte ik alleen in het bubbelbad. Me-time. Ook dat kan in een groot gezin. Weer terug, nam Chris de meiden mee naar het snorkelbad, boordevol tropische vissen. Zo bijzonder! We sloten met z’n allen af in het golfslagbad.

Terug bij ons huisje, stond de gourmetset en een kist met boodschappen (tabel cooking) klaar bij de deur. Er was aan alles gedacht: sausjes, pannenkoekenbeslag, bakgroente, gekruide aardappeltjes, allerlei soorten vlees, snoeptomaatjes, gesneden uitjes, pesto, stokbrood en kruidenboter. Wat was dit genieten met een hoofdletter! Aan het einde van de dag ploften we op de bank en keken we even tv.

zondag

Er stond weer een enorme ontbijtbox voor de deur. De jongens vertrokken vroeg naar het knutseluur bij de Kidsclub. Ze maakten nachtlampjes. Ze hadden er veel plezier in! Hierna gingen we met z’n allen op avontuur in de Jungle Dome. Dit is een (speel)jungle van 2500 m2 vol met exotische vogels, planten, watervallen en wiebelende bruggen. Het is er lekker warm, want er zijn meer dan 250 exotische planten en 40 diersoorten, in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. De kinderen leren op een leuke en leerzame manier bij over de natuur. Tijd voor een broodje met sap in het cafe. Om 16.00 uur kwamen Orry & Vrienden met hun spelshow. Ze speelden met de kinderen interactieve spelletjes en zongen liedjes. We bestelden er een enorme borrelplank en drankjes bij. Genieten!

Wil jij een weekend weg met het hele gezin, met prachtige natuur, gemak en avontuur voor de deur, dan moet je echt boeken bij Center Parcs het Heijderbos!

Plaats een reactie