Mijn zus had stiekem een relatie met mijn man, de confrontatie

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids & Kurken op Instagram te volgen.

Lees eerst het vorige deel

Ik heb een prive detective ingehuurd om mijn man in de gaten te houden

Ik staarde naar de foto waarop mijn man mijn zus intiem kuste. Ik voelde me belazerd. Vanuit twee kanten. Ik was woedend en vroeg me af hoelang dit al gaande was. Daarbij wilde ik ze keihard confronteren. Ik wilde dat ze ook pijn voelden. Ze zouden het betaald krijgen. Ik bedacht een plannetje. Ik printte de kussende foto twee keer uit. Gauw kocht ik twee fotolijstjes in de stad. Ik deed in ieder lijstje een foto en pakte het in. Vervolgens appte ik mijn zus of ze overmorgen kwam eten. “Ik ben erg druk, Heb je volgende maand een gaatje?”, kreeg ik terug. Ik antwoordde dat het belangrijk was en uiteindelijk stemde ze toe: “Gezellig, maar ik maak het niet laat”.

Toen mijn man terug was, liet ik niets merken

“Chantal komt overmorgen eten”, zei ik tussen neus en lippen door. Ik zag dat hij schrok. Eikel. Hij probeerde er tussenuit te komen. “Misschien moet ik dan overwerken”, opperde hij. Zo doorzichtig. Echt. “Eten moet je toch”, zei ik snel, “het wordt niet zo uitgebreid. Hoogstens een uurtje van je tijd”. Ook mijn man stemde toe. Hij moest wel. De gehele tussentijd voerde ik toneelspel. Alsof ik nog van niets wist. Alsof hij mijn liefde was. Mijn man. In het geheim had ik al afstand genomen. Voor mij was de deur al dicht. Ik wilde een scheiding straks, maar eerst ging ik het hem en haar betaald zetten.

Die dag stond mijn zus voor de deur

Met moeite gaf ik haar een kus. Maar ik deed het. Vol afschuw. De tafel was gedekt. Het eten stond klaar. Sophie at en logeerde bij een vriendinnetje. Alles was perfect. Voor mij dan. Niet voor mijn man. En ook niet voor Chantal. Ik kletste met hun mee. Mijn man hield zich keurig in tegenover Chantal. Je kon niets merken van hun relatie. Hij kon goed acteren. Maar ik ook. Ik serveerde het eten aan hun. Toen alles op was, gaf ik ze de lijstjes. Tegelijk. Ik zei: “Ik heb iets voor jullie. En jullie mogen het tegelijk openmaken”. Ze voelden onheil. Dat zag ik. Mijn man zweette. En kleurde Chantal nou rood?

Ze scheurden de cadeautjes open

Schuldig keken ze mij aan. Chantal begon te huilen. “Van wie heb je dit?”, stotterde mijn man. “Dat maakt niet uit! Jullie zijn vieze achterbakse mensen! Nooit wil ik jullie meer zien!”. Triomfantelijk keek ik hun aan. Chantal was ingestort en mijn man had zijn handen in zijn haren. Hij riep een aantal keer “Het spijt me”. Maar ik had daar geen boodschap meer aan. Lafaard. Ik schudde mijn hoofd. “Jullie gaan nu mijn deur uit”, zei ik tegen mijn toekomstige ex-man en ex-zus. Ik gooide ze zo mijn huis uit. “En die fotolijstjes kunnen jullie op de wc-muur hangen”, gilde ik ze na.

Snel daarna zette ik de scheiding in

Ik zei tegen onze dochter Sophie dat we uit elkaar gegroeid waren. Mijn man stemde met alles in, uit angst dat ik het schandaal de hele wereld vertelde. Lafaard. Uiteindelijk is hij gestopt met Chantal. De relatie strandde. Maar wij komen nooit meer bij elkaar. Nooit. Ik laat me niet gebruiken en bedonderen. Met Chantal heb ik geen contact meer. Liever geen zus, dan een onbetrouwbare zus. Mijn ouders weten wat er is gebeurd. Zij hebben wel contact met Chantal, maar begrijpen mijn woede. Ze keuren de actie van Chantal ook helemaal niet goed. Maar het blijft hun kind. Ik heb co-ouderschap voor Sophie. Ik ben die detective eeuwig dankbaar. En mijn onderbuikgevoel ook.

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids & Kurken op Instagram te volgen.

1 gedachte over “Mijn zus had stiekem een relatie met mijn man, de confrontatie”

Plaats een reactie