Wenspapa’s Mike en Kay krijgen prachtig nieuws

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen

Laat je email achter via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een bericht zodra er een nieuw deel van deze reeks wordt geplaatst!

Mike en Kay schrijven een blogreeks. Lees hieronder hun eerdere delen.

Wenspapa’s Mike en Kay hebben na 2 jaar een nieuwe eiceldonor gevonden

Wenspapa’s Mike en Kay moeten helaas opnieuw opzoek naar een eiceldonor

Wenspapa’s Mike en Kay hebben een draagmoeder en eiceldonor gevonden

Deze twee jonge mannen hebben een enorme kinderwens

Onze draagmoeder wilde ons dringend spreken, wat had dat te betekenen?

Wenspapa’s Mike en Kay hebben eindelijk een draagmoeder gevonden

Een draagmoeder was al gevonden

Het is alweer even geleden dat we onze laatste blog schreven, omdat we een onwijs spannende periode tegemoet gingen. We hadden al verteld dat we op een gegeven moment op zoek moesten naar een nieuwe draagmoeder en vorig jaar kwamen we dan eindelijk in contact met een lieve vrouw en haar gezin waar we een ontzettend goede klik mee voelden.

We hebben een andere strategie gekozen

In het begin van ons traject waren we vooral bezig met hoogtechnologisch draagmoederschap, dus ook met een eiceldonor. Maar om verschillende redenen zijn we overgegaan op laagtechnologisch, dus met alleen een draagmoeder. Dit brengt veel minder gedoe met zich mee, zowel juridisch, medisch en ook zeker financieel. Je moet dan alleen wel zo’n fijne match met de draagmoeder hebben dat je haar genen ook graag terugziet in je toekomstige kindje. Dit voelt gelukkig helemaal goed.

We moesten veel juridische zaken regelen

Na maanden van kennis maken, zijn we eind vorig jaar met juridische en praktische voorbereidingen gestart. We gingen in gesprek met een gespecialiseerde advocaat, om een mooie overeenkomst op te stellen en gingen langs bij een counselor voor wat extra handvatten bij het proces. Dit allemaal zodat we in het nieuwe jaar konden starten met de eerste poging om echt zwanger te raken.

De zelfinseminatie ging van start

Begin januari begon de menstruatie van onze draagmoeder en was ronde 1 officieel gestart. Door middel van zelfinseminatie thuis deden we 11 dagen later onze eerste poging en twee dagen daarna weer. Dit was spannend, onwennig, maar ook heel leuk tegelijk. Want hoe bijzonder is dit alleen al? We zijn gewoon echt aan het proberen een kindje te maken, dat is en blijft een heel speciaal besef. 

De eerste poging mislukte helaas

Onze draagmoeder was dagelijks haar temperatuur aan het bijhouden. Alles om maar een glimp van een eventuele zwangerschap op te vangen. Ook al weet je dat het natuurlijk geen garanties geeft. Helaas liet de temperatuur niets zien, voelde de draagmoeder niets aan haar lichaam, was een vroege test negatief en werd zij later weer ongesteld. Heel jammer. Maar misschien was het ook wel te mooi om waar te zijn dat het meteen zou lukken.

Allerlei gedachten kwamen in ons op

Realistisch gezien weet je dat dit bij het proces hoort, maar toch baal je er even van. En sterker nog, opeens ga je bedenken: “Wat als dit allemaal niet gaat lukken?” Gelukkig konden we deze gedachten ook wel weer opzij schuiven en was ronde 2 van start gegaan vanwege de menstruatie. 

Het temperaturen lieten we achterwege

Wederom 11 dagen later gingen we weer aan de gang met de zelfinseminatie. Op dag 13 gaf de ovulatietest een smiley aan en deden we nogmaals een inseminatie. Dat was alweer ronde twee. Temperaturen lieten we deze keer achterwege, want dat zorgde er toch wel voor dat onze lieve draagmoeder hier elke dag zoveel mee bezig was. En garanties geeft het ook niet, waardoor het eigenlijk meer stress opleverde dan bruikbare informatie. We hoopten dat het iets meer rust met zich mee zou brengen als ze hiermee stopte. 

De dag van de zwangerschapstest brak aan

13 dagen later was het zover. Om 7 uur ’s ochtends sprongen we in de auto, zodat we konden testen met de eerste plas van de dag. Er gingen twee verschillende tests het bekertje in en na een aantal minuten durfden we ze voorzichtig te bekijken. Op de Clearblue test zagen we een plusje en op de First Response verscheen het bekende streepje! Het moest heel even bij ons landen, zagen we het echt goed? Is dit eigenlijk wat we moeten zien? Maar gelukkig was onze draagmoeder hier veel meer ervaren in dan wij en zagen we meteen dat het goed zat. Wauw, het is gelukt. We verwachten een baby!

Allerlei emoties gingen door ons heen

Er gingen dagen voorbij vol ongeloof, opluchting, spanning, alles door elkaar. Daarnaast vonden we het ook meteen heel spannend. Je hoort en leest zoveel nare verhalen, dat je bijna niet blij durft te zijn met een zwangerschap van drie weken. Gevoelsmatig kropen de weken daarna voorbij. Maar toen was daar eindelijk die eerste afspraak bij de verloskundige, die gelukkig meteen een kloppend hartje op de echo zag. Wederom een enorme opluchting. Wat bijzonder om dat hartje te zien in dat kleine erwtje. Nu werd het wel heel echt allemaal.

De 13 weken was gelukkig ook goed

Ook de termijnecho zag er goed uit en liet ons al echt een klein beweeglijk lichaampje zien. De uitgerekende datum is 4 november. Dit alles gaf weer een goed gevoel en elke week kwam er meer besef. De 13 weken echo is inmiddels ook geweest en dit was tot nu toe wel de meest bijzondere van allemaal. Wij keken als (nog) onervaren papa’s onze ogen uit. Dat hartje, die hersentjes, dat ruggetje, die benen, voetjes, armen. Alles kwam voorbij en ziet er tot nu toe helemaal goed uit.

We genieten enorm van deze tijd

Vanuit hier durven we er nog meer van te genieten en ons geluk te delen. Met elkaar, maar uiteraard ook met de draagmoeder en haar gezin. Want wat zitten we in een ontzettend bijzondere situatie met zijn allen. Zo mooi. Dat gevoel en besef komt heel vaak weer om de hoek kijken. Wij zitten op dit moment op een prachtige regenboogkleurige wolk met heel veel fantasieën over de toekomst. Binnenkort delen we uiteraard meer over het verloop van de zwangerschap.

WORDT VERVOLGD

MIKE & KAY

Insta: hetpapaproject

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen

Laat je email achter via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een bericht zodra er een nieuw deel van deze reeks wordt geplaatst!

Plaats een reactie