Wij vonden ons droomhuis op een bijzondere plek

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Laat je email achter via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een bericht zodra er een nieuw deel van deze reeks wordt geplaatst!

Een lang gekoesterde droom

De droom om uiteindelijk in het buitenland te gaan wonen hadden wij al voordat wij kinderen kregen. Wij hebben samen veel gereisd en gezien van de wereld en wij fantaseerden dan ook altijd over waar wij zouden gaan wonen als we ouder waren. Mijn voorkeur ging naar een Spaanstalig land omdat ik die taal zo mooi vind.

Maximaal 5 jaar wilde ik in dit huis wonen

Nadat wij voor het eerst ouders waren geworden van Matteo na een zwangerschap van 30 weken, verdween deze droom een beetje en waren wij vooral druk met ons kind en de rollercoaster eromheen. We kochten een huis in Velsen-Noord en dit was een fijn huis met een tuin waar Matteo kon opgroeien. Wel heb ik altijd gezegd dat wij hier maar 5 jaar zouden gaan wonen omdat wij vlakbij de fabriek Tata Steel wonen en we allemaal weten dat dat niet best is. 

Ik kreeg steeds meer klachten

In december 2020 werd ik een paar dagen na kerst wakker en kon ik mijn bed niet meer uit. Ik kon niet stoppen met huilen en was uitgeput. Dit gevoel overviel mij en ik wist niet wat er met mij aan de hand was. Het jaar na Matteo’s geboorte in 2019 was psychisch zwaar want de angst om je kind te verliezen gezien de vroeggeboorte gaat je niet in de koude kleren zitten. 

Ik ging van een burn-out naar een depressie

Na een jaar vol therapie en EMDR ging het eindelijk weer goed met mij. Ik richtte begin 2020 samen met mijn beste vriendin een webshop op alléén voor jongens en dit groeide uit tot een succes. Ik had een gezond kind, leuke man en een mooi huis. Eigenlijk alles wat je je kan wensen. En toch voelde ik mij leeg en uitgeput. Na een gesprek met de huisarts bleek ik een burn-out te hebben. Ik was op en kon niet meer. Met een kind dat net 2 jaar was, was dit lastig. Want hij had mij nodig. Weer ging ik naar therapie en in plaats van dat het beter met mij ging, gleed ik alleen maar verder weg. Van een burn-out naar een depressie. Mijn dagen werden grijs. Ik voelde niets, ik was somber en ik wilde het liefst in bed blijven. Genieten kon ik niet meer. 

Ons kind was mijn redding

Deze periode was zo zwart als ik er nu op terug kijk. Een kind hebben in deze periode was zwaar, maar achteraf ook mijn redding. Want ik moest wel uit bed. Hij was de reden voor mij om door te gaan en te vechten, ook al had ik daar toen de kracht niet voor. Plotseling raakte ik halverwege 2022 zwanger. Totaal onverwachts en ook helemaal niet gepland. Ik wilde eerste beter zijn voordat wij voor een tweede zouden gaan. Maar goed, de natuur laat zich niet altijd plannen en ik was natuurlijk ook dankbaar dat dit ons gegund was.

Wat een opluchting was deze zwangerschap en kraamperiode

Gelukkig kreeg ik goede begeleiding vanuit het ziekenhuis en moest ik veel op controle komen om weer een vroeggeboorte te voorkomen. De zwangerschap zelf was zwaar met heftige bekkeninstabiliteit en veel harde buiken en de angst voor weer een vroeggeboorte. Maar op 24 januari 2023 werd Zaxai (je zegt Zakai) geboren met 38 weken en het was alsof er een nieuwe wereld voor ons open ging. Een kraamweek, gelijk je kindje mee naar huis, een gezond kind en borstvoeding kunnen geven. Alles erop en eraan! 

Een geschikt huis vinden in Nederland bleek lastig

Inmiddels is Zaxai 1 jaar en wonen wij hier 5 jaar, dus is het tijd om te verhuizen. Wij hebben een aantal woningen bezichtigd in Nederland, maar alles is oud, mega duur en vaak moet er nog veel aan gebeuren. Onze Spaanse droom kwam weer tot leven en wij begonnen ook daar de huizenmarkt te verkennen. Al snel kwamen wij erachter dat de huizenprijzen daar vele malen lager liggen en als je dan ziet wat je daar krijgt voor je geld.

We betrekken ons oudste zoontje bij alle stappen

Het begon steeds meer te leven en al snel betrokken wij Matteo, die inmiddels 5 jaar is, bij onze plannen. Zijn mening in dit hele proces vinden wij erg belangrijk. In het begin klinkt in Spanje wonen natuurlijk als een oneindige vakantie, maar daar moet hij ook naar school en is het niet lang leven vakantie. Enrico, mijn verloofde, is ongeveer vijf keer naar Valencia geweest om verschillende huizen te bezichtigen. We hebben één keer eerder een bod uitgebracht op een huis dat al een jaar op de markt stond, maar net op dat moment was iemand ons voor. Uiteindelijk ben ik zelf twee keer meegegaan samen met de jongens om te kijken hoe wij het daar vonden en om huizen te bekijken. Op deze manier kreeg Matteo ook meer besef van het feit dat wij misschien gaan emigreren. 

En toen vonden we de plek!

De eerste keer was geen succes, maar de laatste keer vonden wij ons droomhuis. Een huis met genoeg slaapkamers, zwembad en een mega stuk land er om heen. Dit moest hem worden. Wij hadden een bod uitgebracht en deze werd vrij snel geaccepteerd. Wij gaan naar Spanje verhuizen en in juli gaat ons avontuur samen met onze jongens echt beginnen!

WORDT VERVOLGD

GLADYS

Insta: @gladys.cheryll

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Laat je email achter via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een bericht zodra er een nieuw deel van deze reeks wordt geplaatst!

1 gedachte over “Wij vonden ons droomhuis op een bijzondere plek”

Plaats een reactie