Marit: “Mijn man Gilby vertelde dat hij mannen ook aantrekkelijk vond”

| ,

Ik leerde mijn man, Gilby, kennen in mijn twintiger jaren

Hij was echt een alfa-man, sterk en stoer. Hij sportte en feestte veel. Gilby had vrienden waar hij samen mee at, dronk en naar de film ging. “Maten”, noemde hij ze. Zijn meeste aandacht ging toch naar mij, “zijn meisje”. Ik genoot ervan dat hij de leiding nam, deuren openhield en mijn wijn bij schonk. Nooit had ik verwacht of was er een indicatie, dat hij op mannen viel. Hij had nog nooit een relatie of seks met een man gehad. We spraken weleens over onze verlangens, en dan bleef het bij wilde seks met elkaar. We waren in onze relatie compleet open en eerlijk tegen elkaar. Althans, dat dacht ik…

Wij hoefden niet zo nodig te trouwen

We hadden het fijn met elkaar. “Waarom trouwen?”, vroegen we aan elkaar. We vonden dat beiden niet nodig. We hielden en kozen voor elkaar. Daar hadden we geen ringen of papiertje voor nodig. Bovendien stond ik niet graag in de schijnwerpers. Ik gaf ons geld liever uit aan mooie vakanties, dan aan een huwelijk. “Wij blijven samen”, zeiden we tegen elkaar. “Dit is het”, beloofden we elkaar. Na een tijd wilden we dolgraag kinderen. Ik raakte pas zwanger na 1,5 jaar proberen. We wilden bijna een fertiliteitstraject in gaan, toen ik plots zwanger bleek. We waren ontzettend blij. De tranen stroomden over mijn wangen. Dit kindje was zo welkom.

Onze dochter Cloe werd geboren

Ik vond de kraamtijd pittig. Natuurlijk genoot ik ook, maar het was flink aanpoten. Hoewel Gilby en ik de voedingen af wisselden, hadden we beiden slaapgebrek. Onze relatie kwam even op de tweede plek. Helemaal niet erg. Zo gaat dat met kinderen. “Zodra we meer slaap en ritme hebben, gaan we uit eten”, spraken we af. “Onze tijd komt wel weer”. Mijn liefde voor Gilby werd alleen maar meer. Ik vond hem zo’n goede vader. Ik was immens trots.

Na een paar maanden kregen we weer ademruimte

Cloe sliep 7 uur aan één stuk door. Dus wij ook. Gilby en ik wilden graag weer quality time samen. Even geen ouders, maar geliefden zijn. We besloten bij ons favoriete restaurantje te reserveren. Mijn zus paste op Cloe, dus we konden het lekker laat maken. We bestelden pasta met garnalen en lasagne uit de oven. We kozen er een fles wijn bij. We raakten een beetje aangeschoten en haalden herinneringen op. Het was een gezellig date. Ik zag de Gilby van vroeger terug, maar nu als vader. Ik voelde me on-top-of-the-world, maar zou snel naar beneden vallen.

We kwamen laat thuis

Ik bedankte mijn zus en liet haar uit. We besloten om nog een wijntje te drinken. Ik maakte de fles open en schonk ons in op de bank. Het gesprekonderwerp veranderde naar seks. Hoewel ik het wel wist, vroeg ik naar zijn fantasie. Gilby kwam nooit verder dan mij vastbinden of blinddoeken. En ik vond dat prima. Ik genoot van zijn voorspelbaarheid, ware het niet dat hij een ander antwoord gaf. Gilby kleurde rood en zei vrijuit dat hij nieuwsgierig was naar een man. Ik verslikte me bijna in de wijn. “Heb ik dat nou goed gehoord?”, vroeg ik me af. “Wat bedoel je precies?”, vroeg ik. Hij vertelde met rode oren dat graag wilde dat een man met ons meedeed. Ik geloofde mijn oren niet. Gilby vertelde dat hij mannen ook aantrekkelijk vond, maar dat hij daar nooit iets mee had gedaan. Ik vroeg waarom hij dat niet eerder zei.

“Dat durfde ik niet”, antwoordde Gilby

Hij verzweeg het altijd voor iedereen en negeerde het. Ik was helemaal van mijn stuk en wist niet wat ik hier van moest vinden. Misschien was het kortzichtig, maar ik voelde me bedreigd. “Is hier nou sprake van onmogelijke concurrentie?”, vroeg ik me af. Ik vroeg Gilby wat hij wilde. En hij vroeg op zijn beurt of ik een keer een trio met een man erbij wilde proberen. Hij wilde zelf niets doen met die man, alleen maar kijken, en met mij bezig zijn. Ik wist het niet. Hier moest ik goed over nadenken.

Nooit had ik gedacht of verwacht dat mijn man ook naar mannen keek

Ik heb nog geen besluit genomen. Mijn beeld van Gilby is veranderd. Ik weet niet of ik teleurgesteld ben, of er neutraal in sta, maar verrast ben ik zeker. Ik vertrouw Gilby 100% en weet dat hij nooit iets achter mijn rug zou doen. Hoe we nu verder gaan, zullen we zien.

MARIT

Plaats een reactie