Autovakanties zijn razendpopulair, met deze tips wordt het zéker een succes

|

Autovakanties zijn een populaire keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar flexibiliteit en avontuur. Gemiddeld gaan gezinnen zo’n 10 tot 14 dagen op autovakantie, waarbij Frankrijk het meest bezochte land is vanwege zijn nabijheid en diversiteit aan bezienswaardigheden. Veelgebruikte auto’s voor deze reizen zijn gezinsvriendelijke modellen zoals de Volkswagen Touran, Ford Galaxy, en de Renault Grand Scénic. Deze auto’s bieden voldoende ruimte en comfort voor lange ritten.

Voordelen van een autovakantie

Vrijheid

Met een auto heb je de vrijheid om je reisroute aan te passen. Je kunt stoppen waar en wanneer je wilt, nieuwe plekken ontdekken en in je eigen tempo reizen. Vooral dat laatste is een belangrijk punt.

Comfort en ruimte

Moderne gezinsauto’s zijn ontworpen met het oog op comfort, met ruime stoelen, bekerhouders, beeldschermen en voldoende opbergruimte voor bagage, speelgoed, en andere benodigdheden.

Kostenbesparend

Autovakanties kunnen vaak goedkoper zijn dan vliegreizen, vooral als je met meerdere kinderen reist. Je bespaart op vliegtickets en hebt meer controle over je uitgaven onderweg.

Gezinsbonding

Tijd doorbrengen in de auto kan een leuke manier zijn om als gezin dichter bij elkaar te komen. Spelletjes spelen, samen zingen en praten zorgt voor onvergetelijke herinneringen.

Bagageruimte

Je hebt de luxe om meer bagage mee te nemen zonder extra kosten. Dit betekent dat je alles bij je kunt hebben wat je nodig hebt voor een comfortabele reis.

Toegang tot mooie bestemmingen

Een auto geeft je toegang tot afgelegen en minder toeristische bestemmingen die met het openbaar vervoer moeilijk bereikbaar zijn.

7 Tips voor ouders

Voorbereiding

Zorg voor een grondige voorbereiding. Maak een checklist voor alles wat je nodig hebt, inclusief snacks, speelgoed, medicijnen, en noodkits. Vergeet niet om de auto te laten nakijken voor vertrek. Kies een dealer of bedrijf met een keurmerk van BOVAG. Dit is een kwaliteitskeurmerk. Zo weet je zeker dat het bedrijf betrouwbaar en transparant is en op deskundige wijze werk doen. Op zoek naar een andere of nieuwe auto voor je vakantie? Op viaBOVAG.nl vind je alleen auto’s van betrouwbare BOVAG-bedrijven.

Vermaak voor onderweg

Houd je kinderen bezig met boeken, tablets met films of spelletjes, audioboeken, en reisspelletjes. Zorg ook voor een paar verrassingen, zoals nieuwe speelgoedjes of kleurboeken, om verveling tegen te gaan.

Regelmatige stops

Plan je route met regelmatige stops voor toiletbezoeken, maaltijden en om de benen te strekken. Dit helpt om iedereen fris en alert te houden, en geeft de kinderen de kans om hun energie kwijt te kunnen. Als er een speeltuintje bij zit, is het helemaal feest.

Comfortabele kleding en dekens

Zorg dat iedereen comfortabele kleding draagt en neem dekens en kussens mee voor dutjes onderweg. Dit verhoogt het comfort tijdens lange ritten.

Gezonde snacks en drinken

Houd gezonde snacks en voldoende water bij de hand. Dit voorkomt ongezonde aankopen onderweg en houdt iedereen goed gehydrateerd.

Navigatie en entertainment

Zorg voor een betrouwbare navigatie-app of -systeem en overweeg om een aantal educatieve apps en spelletjes te downloaden. Dit kan zowel de navigatie als het vermaak bevorderen.

Veiligheid voorop

Zorg ervoor dat alle kinderzitjes correct zijn geïnstalleerd en dat de kinderen altijd goed zijn vastgemaakt. Controleer de auto regelmatig op eventuele problemen en houd noodnummers bij de hand.

De bestemming: Frankrijk

Frankrijk is het favoriete vakantieland voor veel gezinnen. De diversiteit van het landschap, van de zandstranden van de Côte d’Azur tot de wijngaarden van de Provence en de bergen van de Alpen, biedt voor elk wat wils. Daarnaast zijn er tal van kindvriendelijke attracties, zoals pretparken, dierentuinen, en kastelen. Frankrijk is goed bereikbaar vanuit Nederland en heeft een uitstekend wegennet, waardoor het een ideale bestemming is voor autovakanties.

Plaats een reactie