We stapten met twee gezonde kinderen het ziekenhuis in en gingen met twee kinderen met kanker naar huis

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids & Kurken op Instagram te volgen.

Toen ik klein was heb ik kanker gehad

Hierdoor stonden onze kinderen vanaf hun geboorte onder controle in de VU Amsterdam. Om de zoveel tijd moesten we naar het ziekenhuis waar ze controleerden of alles goed was. De artsen verwachtten niets, want de kans was 0,5%. Maar better safe than sorry. De oudste ging fluitend alle controles door en de tweeling in eerst instantie ook. We genoten volop van de liefdevolle chaos met 3 kleine kinderen. Mijn man had een fulltime baan en ik runde een webshop.

Ik had een heel slecht onderbuikgevoel

Mei 2016 moest de tweeling weer voor controle naar de VU. De tweeling had nu de leeftijd dat de kanker bij mij ontdekt werd, dus ik was de dagen ervoor behoorlijk angstig. Ik had een heel slecht onderbuikgevoel. Mijn gevoel zat er normaal gesproken niet vaak naast en dat zorgde dat ik met lood in mijn schoenen naar de VU ging. Dex ging als eerst onder narcose en kwam er goed uit. Er waren geen tumoren gevonden. We reden snel naar de afdeling, zodat er gegeten kon worden. Hij kon zo heerlijk mopperen als hij honger had. Helaas kwam niet alleen mijn man naar de afdeling met Zoë, maar ook de verpleegkundige en arts. Ik wist meteen genoeg. Het is foute boel!

Bij Zoë hadden ze meerdere kleine tumoren gevonden en meteen onder narcose behandeld

Ze hadden dit nooit verwacht en waren zelf ook beetje van slag. Ze snapten niet hoe dit kon gebeuren. Ze gaven aan dat ze ook wel iets bij Dex hadden gezien, maar dat ze heel erg twijfelden. Met de wetenschap dat Zoë het retinoblastoom heeft ontwikkeld, moesten we ons voorbereiden op het feit dat Dex ook een tumor aan het ontwikkelen was. We gingen naar huis en moesten iedereen op de hoogte stellen van wat er die ochtend was gebeurd en wat er ging komen. “Hoe vertel je dit aan opa’s en oma’s, tantes, ooms en vrienden?”, vroeg ik me af. We stapten met twee gezonde kinderen die ochtend het ziekenhuis in en gingen met twee kinderen die tegen kanker aan strijden waren naar huis.

Lees HIER het vervolg

MARSCHA

Plaats een reactie