Het Gezinsbudget: “We stopten 10k in aandelen en dit bedrag is enorm gestegen”

| ,

Hoe is jouw gezin­ssamenstelling?

Mijn man is 36 jaar. Ik ben 33 jaar en we hebben een peuter van 3 jaar oud. Een gezin van 3 dus.

Welk werk doe jij?

Mijn man heeft zijn eigen handelsonderneming en bezit vastgoed. Ik werk als juf. 

Wat is jouw net­to inkomen per maand?

Mijn man keert zichzelf €2.800,- euro per maand uit. Meer heeft hij per maand niet nodig. Hij investeert het geld liever dan dat het op de bank staat. Ik verdien €1.856,- met een baan van 0,6fte in het onderwijs. 

Wat staat er nu op de betaal- en spaarrekening?

Ik weet niet wat er op de lopende rekening van mijn man staat. Op zijn spaarrekening staat in ieder geval €10.00,-. De rest van het geld zit in de handel van het bedrijf. Op mijn lopende rekening staat €2842,58 en op mijn spaarrekening €28.616,-.We hebben beiden aparte spaarrekeningen en houden dat graag zo. Op onze gezamenlijke rekening staat €1.033,05. We sparen beide zelf op dus aparte rekeningen. Verder hebben we ieder €10.000,- in aandelen gestopt, die op dit moment €80.000,- waard zijn. Onze zoon heeft een spaarrekening met ongeveer €600,-.

De maandelijkse vaste lasten

Hypotheek: We wonen in een ruime 2 onder 1 kap die in 2013 geheel verbouwd is. Hierdoor hebben we lage energiekosten. De hypotheek weet ik niet precies, mijn man betaalt deze. Deze hypotheek is van ons huis en zijn vastgoed. 

Gas/water/elektriciteit:  €139,- per maand.

Boodschappen: We besteden ongeveer €800,- per maand aan boodschappen. Ik kom bij de bakker, groenteboer, AH en wat wisselende winkels. 

Verzekeringen: De auto kost €35. We hebben beiden eigen zorg van ongeveer €130,- en mijn man betaalt de verzekering van het huis. Ik weet niet precies hoeveel dit is. In totaal dus meer dan €295.

Auto: €200 per maand voor mijn auto. Mijn man heeft een auto van zijn eigen zaak en een tankpas. Dit houden we niet precies bij. 

Internet/tv/telefoon: Totaal betalen we €75 voor internet, tv, Netflix en Videoland. Mijn telefoon kost €18 per maand. Mijn man heeft een telefoon via eigen zaak. In totaal €83.

Abonnementen en sport: We hebben dierentuinabonnementen, alle drie samen voor ongeveer €150 per jaar. Ik heb een abonnement op de Flair, maar deze heb ik via bladcadeau gekocht. 

Sport: Wij sporten niet op een club. Ik wandel wel veel en in de zomer skeeleren we beiden.

Kleding: Ik koop weinig kleding, maar als ik shop kan ik zo €500,- uitgeven. Voor onze zoon geef ik geen vast bedrag uit. Ik koop niet veel duur spul. Dat vind ik voor hem dan toch zonde. Goede schoenen vind ik wel weer belangrijk voor ons allemaal. 

Uitjes: We gaan er vaak op uit, we kijken echter wel of de entree het ons waard lijkt. Een leuk speelbos doen we ook graag. Uitjes naar het theater doen we regelmatig. Zelf ga ik ook graag naar een concert of muziekfestival.

Vakantie: Mijn man is altijd druk en ik ben als juf natuurlijk aan de kindervakanties gebonden. We gaan graag weg. Zonder kind waren dit verre reizen maar met kind (en Corona) blijven we vaak in Nederland. Toch genieten we dan ook hoor. Samen nieuwe plekken ontdekken is altijd leuk. Binnenkort gaan we een weekend naar een eiland, heerlijk samen op pad. Als onze zoon wat ouder is willen we naar Curaçao met hem. We zijn er al eens geweest en we vinden het daar heerlijk. 

Spaargeld: Ik spaar, mijn man investeert meer. Hij bouwt als zelfstandige geen pensioen op dus het investeren heeft een reden. We willen graag wat vastgoed kopen, maar daar is de tijd helaas niet zo goed voor momenteel. Alles is zo weg in onze omgeving. 

Goede doelen: ik support Save the children voor €3,- per maand. 

Geldvragen

Kun je ons meenemen in je levensstijl?

We zijn geen materialistische mensen. We geven ons geld graag uit aan degelijke dingen, en durven ook veel geld uit te geven. We hebben laatst een nieuwe trap gekocht van €7000,-. Anderen vinden dan wellicht veel, maar wij moeten er elke dag naar kijken hè. Verder geef ik graag geld uit aan cadeaus voor andere mensen, maar dan wel een cadeau wat bij hen past. Even brownies naar een lieve vriendin brengen of iets leuks voor een zwangere vriendin halen. Ik smijt niet met mijn geld, maar geef het wel makkelijk uit. Gelukkig hebben wij die financiële ruimte (door hard werken!).

Wat vind je van het bedrag wat je uitgeeft aan boodschappen?

Dit vind ik goed. Ik zou kunnen bezuinigen, maar wij houden van lekkere dingen en mensen uitnodigen voor eten. 

Waarop kan je bezuinigen?

Als het nodig is kan ik zeker snijden in mijn uitgaven. Overal zou wat af kunnen. Overstappen van zorgverzekering, minder boodschappen, geen streamingsdiensten. 

Heb je een spaardoel voor je gezin?

Ik heb geen doel of potje. Ik ben wel trots op mijn gespaarde geld. Ik haal niet snel geld van mijn spaarrekening. Mijn man heeft wel doelen, die wil als de aandelen weer stijgen daar mee knallen. 

Wat is je beste en slechtste aankoop ooit?

Ik heb geen grote miskopen op wat kledingstukken na. Onze beste uitgave was alles aan ons huis tijdens de verbouwing in 2013. Ik zou de meeste meubels zo weer kiezen. Op onze keuken ben ik nog alle dagen trots. 

Wat is je duurste aankoop ooit?

Onze auto van €15.000,- is de meest recente dure aankoop. 

Heb je een geldtip?

Nee eigenlijk niet. 

In hoeverre maakt geld je gelukkig?

Als kind hadden mijn ouders het goed, dat was fijn. Ik wil graag hetzelfde voor onze zoon. Leuke dingen kunnen doen, af en toe een vakantie en een keer uit eten, daar worden wij gelukkig van. 

Lees HIER over een ander Gezinsbudget.

DEBBIE

3 gedachten over “Het Gezinsbudget: “We stopten 10k in aandelen en dit bedrag is enorm gestegen””

 1. Voor 300 per maand boodschappen doen bij AH en verse winkels is toch heel goedkoop!! of moet dit zijn per week ? In deze tijden kun je het daar per maand haast niet mee redden denk ik. alleen groente en fruit is al prijzig.

  Wij zitten wel op het driedubbele bijna…maar dat kan dan wel wat goedkoper moet ik eerlijk zeggen.

  Beantwoorden
 2. wees blij met je goede financiële omstandigheden, maar beroep je er niet op dat je dat hebt door hard te werken.

  het valt me in deze rubriek regelmatig op dat mensen dat erbij zetten rn ik stoor me eraan.

  Er zijn zoveel mensen die keihard werken, zelfs meer dan fulltime, maar niet voldoende salaris krijgen om rond te komen.
  Financiële ruimte is echt niet alleen een verworvenheid door hard werken, je moet ook het geluk hebben dat je een baan hebt kunnen krijgen die goed betaald. (ook studeren om daarna een goedbetaalde baan te vinden is niet voor iedereen mogelijk)

  Beantwoorden

Plaats een reactie