Powervrouw Dani Jašarević bij RUMAG en FITGIRLS

| ,

Iedereen kent het wel: de zwarte vierkanten met de humoristische spreuken met de welbekende punten. RUMAG is populair bij jong en oud. De teksten zijn herkenbaar en spreken iedereen aan. Heel Nederland repost massaal ‘de zwarte tegeltjes’ op Instagram en op Facebook. Het is dan ook niet voor niets dat ze ruim 780K aan volgers hebben. Maar welke mensen bedenken deze spreuken? Wie zit er achter RUMAG? En ken jij het bedrijf FITGIRLS ook? Lees gauw verder! Want wij hebben Dani Jašarević geïnterviewd!

 1. Als powervrouw ben je fitgirls gestart. Kun je hier wat meer over vertellen?

Ik zie mezelf niet per se als een powervrouw maar meer als iemand die de verantwoordelijkheid ging nemen over haar eigen gezondheid en geluk. Noem het een burn-out maar ik was ieder geval helemaal opgebrand. Een boodschap doen was al teveel en daardoor kreeg ik een behoorlijke wake-up call over mijn leven. Door deze ervaring en natuurlijk ook door de ongeneeslijke ziekte van mijn dochter Megan besloot ik er alles aan te doen om weer fit, sterk en gezond te worden. Zowel van binnen als van buiten. Ik zag en zie veel vrouwen om me heen struggelen met het fit worden, het ideaalbeeld en de balans vinden tussen gezond leven en genieten. Door mijn eigen groeiproces ontstond er een passie, een enorme drive om anderen vrouwen wakker te schudden en te helpen om ook in hun kracht te staan.

2. Wij willen als platform graag vrouwen inspireren. Kun jij wat inspiratie doorgeven?

Geloof altijd in jezelf en in je eigen kracht! Je kunt zoveel meer dan je in eerste instantie denkt. Alles wat nieuw is, is eng maar laat het je nooit tegen houden om je dromen waar te maken. Het gaat om jou en alleen om jou. Als jij niet happy bent, dan kan je anderen ook niet happy maken. Durf nieuwe dingen te doen en buiten je comfortzone te treden want alleen dan zal je groeien als persoon en het verschil maken voor jezelf. En onthoudt; het is altijd met vallen en opstaan, zoals met alles in het leven. Zonder diepe dalen, geen hoge pieken! En het klinkt misschien heel cheesy, maar omarm wie je bent en accepteer dat het goed is zoals het is, zoals je nu bent, maar neem nooit genoeg met minder dan je eigen geluk!

3. Wat is jouw lekkerste gerecht (dat je zelf kan maken)?

Oeeeee, dat is makkelijk want ik ben enorm fan Vietnamese springrolls. Ik vul ze met verse tonijn of zalm, garnalen, wakame, avocado, salade en verse muntblaadjes. Ik rol ze op en doop ze in een soya dressing met sesamzaadjes. Ik krijg er nu weer trek in, haha!

4. Beschrijf eens een dag uit jouw hectische leven!

Ik ben drie keer per week in Amsterdam op mijn kantoor. Dat zijn de meest hectische dagen. Ik sta om zes uur op, douchen en klaarmaken voor de dag. Zorgen dat Megan klaar is om naar school te gaan en haar medicatie heeft gehad. Ik breng haar naar school om vervolgens naar Amsterdam te rijden. Mijn dag is dan gevuld met meetings en werk vooral op kantoor. Ik maak lange dagen en kom dan meestal rond een uur of acht/negen uur ’s avonds weer thuis. Ik probeer tijdens zulke dagen wel echt even mezelf tussendoor ‘uit’ te zetten door naar buiten te gaan, mijn telefoon weg te leggen of even tussendoor te gaan sporten. Ik vraag veel van mijzelf dus ik weet dat er net zoveel rust tegenover moet staan. Rustmomentjes inplannen zijn echt een must maar blijven een uitdaging. Op de dagen dat ik thuis werk, pak ik extra mijn rust. Dan gaat dat iets makkelijker.

5. Waar haal jij persoonlijk je inspiratie uit?

Uit muziek en de mensen om mij heen. Goeie gesprekken kunnen mij zo inspireren. Muziek laat me creatief zijn en het gevoel geven dat ik leef. Ik blijf daardoor dicht bij mezelf. Ik heb ook hele mooie mensen om mij heen die mij dagelijks motiveren en inspireren om het beste uit mezelf te halen. En mijn dochter laat me in het NU leven. Door haar leef ik meer in de momenten. Door haar waardeer ik de dingen die echt belangrijk zijn in het leven. Zij is mijn grootste inspiratie.

6. Hoe bevalt het moederschap? Veel vrouwen vinden een carrière lastig te combineren met kinderen. Wat is jouw advies?

Het is ook een uitdaging. En dat komt ook door deze tijd waren we een overlaad aan prikkels en mogelijkheden krijgen. Vrouwen leggen de lat hoog voor zichzelf. We willen alles en we willen alles perfect doen. Dat is gewoonweg onmogelijk. Ik probeer echt mijn prioriteiten te stellen. Wat is nu echt belangrijk? Wat heeft waarde voor mij? Moet ik per se naar die verjaardag of kan ik beter thuis blijven en mijn rust pakken? Kies altijd bewust voor de dingen die je energie geven. En doe alles wat je doet vol overgave. Ga niet de tijd spenderen met je gezin en constant op je telefoon blijven kijken. Als je werkt werk je en als je bij je gezin bent, ben je echt bij je gezin. Geniet daar vol op van!

7. Je dochter heeft Cystic Fibrosis. Dat lijkt me heel zwaar! Hoe ga je daar goed mee om?

Het is een verschrikkelijke ziekte, die ik zeker niet onderschat en ik ben blij dat het nu goed met haar gaat. Zolang het goed met haar gaat, gaat het goed met ons. We hebben de ziekte leren te omarmen. Het is er gewoon, we accepteren het maar het definieert ons gezin niet en dus ook niet wie wij zijn. Megan heeft de ziekte, maar de ziekte is niet wie zij is. Ze is gewoon Megan. Het heeft ons gevormd tot wie we nu zijn en ik haal er nu mijn kracht uit door te denken dat het zo heeft moeten zijn. Bij ons is ze in goeie handen en ik ben heel positief over de toekomst en de ontwikkeling in de medische wereld. Ik geloof erin dat deze ziekte binnen 10 jaar de wereld uit wordt geholpen en dat Megan daar nog van gaat profiteren! Wauw! Dat zou echt bizar geweldig zijn!

8.Wat is jouw rol bij RUMAG?

Ik werk nu al ruim 1,5 jaar nauw samen met de mannen van RUMAG en ik heb vooral achter de schermen geholpen om hun blog op te starten, nu richt ik me vooral op FITGIRLS.NL en doe ik bij hen nog voornamelijk een deel van de communicatie. Tevens delen we samen een fantastisch kantoor waar we net naartoe zijn verhuist. We helpen elkaar waar kan en het is ontzettend fijn om met gelijkgestemde te ondernemen.

9. Wat is de leukste quote die je bent tegengekomen?

Dat zijn er zoveel haha. Er is voor mij niet een die er echt uitspringt. Ik vind er zoveel hilarisch. De quotes hebben altijd een bepaalde tone of voice die zoveel herkenbaarheid oproepen. We denken het allemaal, maar zij zeggen het door middel van de quotes hardop!

10. Hoe worden de quotes bedacht?

De quotes van Rumag worden door het team en vele fanatiekelingen bedacht. Ze moeten de juiste tone hebben en hangen volledig samen met de identiteit van het merk. De quotes zijn ook die identiteit.

11. Wat kunnen we van jou verwachten in de toekomst?

Where to start 🙂 Haha, ik droom altijd groot en ik heb daarom het gevoel dat ik pas net ben begonnen om het verschil te maken. We zullen naast onze online artikelen ook vaker onze community ontmoeten en ze helpen door middel van onze eigen (sport)events, lezingen en workshops. We zullen creatieve video programma’s, vlogs en videocampagnes maken op onze eigen channel. We gaan daarbij de strijd aan met taboes en maatschappelijke issues. En zullen ons hierbij meer laten zien op journalistiek gebied. Ik kijk er naar uit om meer lezingen te geven en niet alleen over het fit worden, maar ook lezingen voor de ondernemende vrouwen. Ik denk dat daar veel behoefte naar is. Ook gaan we onze shop verder uitbreiden en met andere merken samenwerken! Kortom; veel nieuwe uitdagingen en ik sta echt te popelen om ze waar te maken!

ISABEL

Plaats een reactie