Top 3 ergernissen in je babyuitzet

| , ,

1: De juiste Flesspeen

Er zijn tal van flessen in omloop voor je baby zijn drinkbehoefte.

De ene speen heeft een klein gaatje, de ander een piepklein gaatje en  weer een ander een nogpieperdanpiep klein gaatje. Ze zijn er ook met een groter gaatje, met twee gaatjes of drie, hell er zijn er zelfs met een vervormd gaatje! De laatste heet dan de “1-2-3” speen. Welke stand 1, 2 of 3 is, dat vogel je zelf maar uit.

Het is nogal een “trial and error”, e.e.a. natuurlijk afhankelijk van de zuigkracht van je kind. Heb je een te klein gaatje, raakt je baby gefrustreerd, is ‘ie te groot, is de fles op voordat je met je ogen hebt geknipperd en heb je dikke kans dat je bébé de helft weer terugspuugt en/of buikpijn krijgt.

Nou, en dan heb je ein-de-lijk de juiste speen gevonden, na in allerhande verkooptrucs te zijn getrapt,(zoals dat de fles “ergonomisch” gevormd is want dan krijgt je kind geen/weinig/minder krampjes etc. etc.) puilt je voorraadkast uit en is je bankrekening geslonken…. Is je kind alweer toe aan de volgende fase: Rijstebloem! Heb je verdorie weer een andere speen nodig! Met jawel; een groter gaatje! Of nee, meerdere gaatjes! Anyway, EEN ANDERE!

Aaaaaargh!! Door naar ergernis nummer

2: Lekkende ANTI-LEKbekers

Zodra je dreumes toe is aan andere vochttoevoer naast die van melk, is het motorisch gezien handig dat je een bekertje aanschaft die, zodra je deze op- en- neer- en- heen- en- weer schudt, het drinken aan de BINNENkant van het bekertje houdt; de zogenaamde ANTI-LEKbeker. Wat een uitvinding! En wat een vreugde! Totdat je kleine marmot met de net-doorkomende-tandjes op het heerlijk zachte plastic tuitje gaat lopen knagen, (want dat doen ze) en je bank, vloerkleed of halve keukenvloer ineens vochtplekken bevat waarbij je eerst

A) vreest dat je zojuist iets te hard geniest hebt, maar na een vluchtige check

B) vermoedt dat er een lekkende pamper in het spel is, om vervolgens na díe vluchtige check

C) je te verbazen hoeveel je kind aan het kwijlen is de laatste tijd, maar nee, het is

D) een LEKKENDE ANTI-LEKbeker!

Ik vind het misleiding eerste klas! Zet dan op de verpakking op z’n minst zo’n stiekem sterretje* met verwijzing naar überkleine lettertjes onderaan met de tekst “ *tenzij je kind op het tuitje knabbelt” of iets dergelijks. Maar verkoop me niet een ANTI-LEKbeker die gaat lekken!

En om niet alle schuld te leggen bij het knauwende kind: Je hebt ook bekers met een hard tuutje. Hebben we ook. Die lekt OOK!! Snel verder naar ergernis nummer

3: Bijtende “sensitive” luierdoekjes

Je leest het goed; ze bijten!

Als je baby’s butt helemaal gaaf en intact is, is er niks aan de hand. Maar elke babybips krijgt er vroeg of laat mee te maken; luieruitslag. Schrale (vuur) rode plekken met of zonder bultjes hebben zich plots meester gemaakt over de meest zachte plekjes ter wereld; baby’s derrière.

En wat ligt ‘ie nou te blèren? Vraag je je af, terwijl je vol onschuld heen en weer “whiped” met de doekjes bedoeld voor de gevoelige huid? Nou, het bijt!! Als zout in een open wond, als citroensap in je ontstoken ogen, als 10.000 hongerige piranha’s, HET BIJT!!

Wel eens tijdens een heftige griep of hooikoortsperiode je schrale neus gesnoten met een sensitive luierdoekje? Ik wel! DOET FREEKING PIJNNNN!

Volgende keer de top 3 TOPartikelen in je babyuitzet! Want daar worden we weer blij van!

x- Vanessa -x

Plaats een reactie