If you can’t beat them, join them!

|

Voor elke situatie is een passende cocktail, geloof me ik kan het weten! En deze heb je soms met je puberzoon of -dochter gewoon even nodig! Dat vinden wij niet vreemd, dat vinden wij doodnormaal! Ga rustig zitten, pak de Gall en Gall app erbij en bestel de ingrediënten die je nog NIET in huis hebt en enjoy!

 Sex on the what???? Nee, nee, nee jongedame…

Zit je net “rustig” met je gezin aan tafel je zojuist met liefde bereide maaltijd te nuttigen, komt je puberdochter met de volgende boodschap:
“Mam, pap ik ga van de zomer met vriendinnen naar Ibiza!” Terwijl je man zich zojuist verslikt in een vers stukje entrecôte, denk jij maar een ding: Dit roept om een

Sex on the beach!

– 45 ml Wodka –
– 30 ml Peachtree –
– 60 ml sinaasappelsap –
– ijs –
Gooi alles in een glas, roeren, rietje erin en genieten maar!

Situatie Vliegend hert

Je moet tegen weter beter in, “iets” hebben uit de kamer van je puber. Je weet dat dit eigenlijk onbegonnen werk is want:
a. Die kamer is een net een “warzone 2.0”
b. Die oplader van je telefoon ligt echt niet in die kamer.

Nee natuurlijk ligt die niet in zijn/haar kamer! Hij zit gewoon keurig in zijn/haar tas. Iets wat je niet kunt zeggen van het profielwerkstuk waar je zojuist over struikelde. Daar bovenop appte je puber zojuist met het bevel om het profielwerkstuk asap te komen brengen. Helaas kun je niet terug appen “Noway!”, want juist ja, de oplader van JOUW telefoon zit in ZIJN tas! Wat doe je dan als een goede moeder? Juist, je dartelt als een jonge hinde naar beneden en duikt de kast in, op zoek naar de ontbrekende ingrediënten voor een Vliegend hert!

In de kamer van je puber heb je zojuist een laatste blikje Red Bull gevonden, in de voorraadkast vind je nog een flesje Jägermeister en hup alle ingrediënten zijn aanwezig voor een Vliegend hert. Draai het flesje Jagermeister open, zet hem in een glas, schenk de Red Bull erbij tot aan de hals van het flesje en drink het glas langzaam leeg, zodat de Jagermeister met de Red Bull mee komt. You’re welcome!

Wegens verbouwing tijdelijk geslotenJe puber is tijdelijk gesloten i.v.m. met een voor jouw gevoel eindeloze verbouwing van zijn/haar bovenkamer. Meer dan een “jaaahaa”, “hummm” “Ik kom zo” lijkt je puber niet uit te kunnen brengen. Tijd voor grof geschut! Bij een verbouwing hoort passend gereedschap, juist ja!

Een Screwdriver!
– 45ml. Wodka –
– sinaasappelsap –
– ijs, rietjes –
– schijfje sinaasappel –

Pak een Whiskeyglas, vul deze met ijs en doe de wodka erbij. Vul deze daarna met sinaasappelsap en top hem af met een schijfje sinaasappel.

If you can’t beat them, join them! 

Je zoon besteedt meer tijd in de sportschool dan aan zijn gewone schoolwerk. Je hebt zojuist preek nummer 509 af staan steken en komt tot de conclusie dat wanneer je de hond deze preek had gegeven het effect groter was geweest! Goed, if you can’t beat them, join them! Tijd voor een passend drankje,

The Hulk!

– 10ml. Pisang Ambon –
– 10ml. Midori –
– 10ml. Wodka –
– ¼ Galia meloen –
– 20 ml/ Sinaasappelsap –
– 20ml. Kiwisiroop –
– ijs –

Stop alle ingrediënten in een blender gevuld met ijs. Blender aan, ijs crushen. Klaar? Schenk alles in een cocktailglas.

Cheers!

Plaats een reactie