Top 3 TOP artikelen in je babyuitzet

| , ,

In mijn vorige column besprak ik de voor mij top 3 ergernissen in je babyuitzet, wat uiteraard gevolgd moet worden door een kort lijstje met artikelen die je –mijns inziens- absoluut in huis moet hebben voor het meeste plezier met je kindje!

Hier komen ze, beginnend met de nummerrrrrrr

3. Billendoekjes

Hm, denk je misschien. Had deze bipolaire auteur de billendoekjes ook al niet in de top 3 ergernissen geschreven?

Ja, dat klopt! Zegt mijn evilschrijftwin dan onmiddellijk. Billendoekjes zijn afschuwelijk op het moment dat je kleine schatteboutje schrale boutjes heeft, maar daarbuiten zijn ze fan-tas-tisch! Wat kan je er allemaal mee poetsen… Tja, wat niet? Laten we beginnen met natuurlijk; je baby’s billekes. Je eigen billekes! Vieze vingertjes op je prachtige dressoir, dress… waar? Nergens! Want je hebt er zo’n heerlijk ruikend en makkelijk billendoekje overheen gehaald en klaar! De snoet van je snoet krijg je er trouwens ook prima mee schoon. Weg met die snoetenpoetsers: Billendoekjes it is! Het aanrecht, de kinderstoel, de lampenkap, de vensterbank, het vlekje in je net schoon uit de kast gepakte blouse; alles! Ze zouden eigenlijk zo’n heuptasje moeten uitvinden waar precies zo’n verpakking in past. Kan ik patent aanvragen?

Door naar nummer…

2. De fopspeen

Ja mensen, het klinkt allemaal zo voor de hand liggend, billendoekjes en fopspenen. Maar het is zo! Bij ons wilde borstvoeding niet lukken. Wat ze wel deed was tukken, op die twee heerlijke, zachte, met melk gevulde kussens van mij. Dus raadden ze me in het ziekenhuis aan om mijn pink aan te bieden, terwijl ze met een slangetje de afgekolfde melk in haar mondje deden. Dit was om het zuigreflex te stimuleren. Nou dat lukte dusdanig goed, dat mijn rechterpink in de weken erna volledig werd opgeslobberd door mijn sabbelende baby! De fopspenen die ik in huis had wilde ze niet want die waren anders van vorm! En dus ging deze moeder op zoek naar een speen die dezelfde vorm had als haar inmiddels afgekloven en gerimpelde pink. En ze bestaan gewoon!

Ik zeg hoera voor de fopspeen!Maar ga als de bliksem naar de natuurwinkel voor mijn nummer…

1. Kokosolie

Met stip op nummer één!! Echt, als er een nobelprijs zou bestaan voor topproducten, dan zou dit de winnaar zijn. Geef dit wonder der natuur alsjeblieft een Nipcow, een Ring, een Kalf of een andere prestigieuze prijs; het is ge-ni-aal. (Let er wel op dat je de pure haalt, dus zonder additieven!!)

Wat kan je er allemaal mee… wat niet? Heeft je kind een droge of gevoelige huid? Weg met die geparfumeerde flesjes en maak van je baby een heus kokosmacroontje. Luieruitslag? Smeer het in met kokosolie en het is de volgende dag weg! Verstopt neusje? Wrijf het zachtjes op het fontanelletje en hou de zakdoekjes paraat! Er kan zoveel met dit verrukkelijke product, wij wokken er zelfs onze kip in! Ik heb nog net het dressoir er niet mee afgelakt maar haal dit product in huis, geef het aan elke mommy-to-be, spread the word, spread theoil!

Enjoy! Kus,

Vanessa

Plaats een reactie