16 Redenen waarom mijn 2-jarige een zware dag had. (En ik dus ook…)

| , ,

Het leven van een 2-jarige gaat lang niet altijd over rozen. Heel soms heeft mijn 2-jarige een zwaar leven, een heel zwaar leven. Hieronder tref je een lijst van dingen die zijn dag compleet kunnen verpesten.

Hij probeerde zijn yoghurt met zijn handen te eten en nu heeft hij vieze handen. Sorry dat ze een lepel hebben uitgevonden voor dit soort dingen en dat je die van mij moet gebruiken… sorry!

Hij heeft daarom zijn handen moeten wassen, maar nu zijn z’n mouwen nat. Volgende keer stop ik je gewoon meteen in bad.

Hij wil niet in bad. Wat wil je dan wel…
Hij wil niet UIT het bad… Jongen kom op, werk een beetje mee.

Zijn speelgoed neemt te veel ruimte in, in het bad. Prima, dan gooien we gewoon wat weg. Het is niet dat je weinig speelgoed hebt….

Er ligt niet genoeg speelgoed in bad. Klopt, ik heb op jouw verzoek net de helft “weggegooid”.

Zijn speelgoed wordt nat in het bad, OEPS…. Dat is inderdaad een nare bijkomstigheid van water. Sorry ik heb het ook niet bedacht.

Hij wilde het piratenpak van zijn broer aan, maar zijn broer wilde dat niet. Mag K dan nu wel je favoriete trui aan? Nee? Ok, I rest my case…

Hij mocht toch het piratenpak van zijn broer aan, maar het bleek te groot. Daarom is het ook het pak van je grote broer. Dat is echt een inkoppertje vriend.

Hij wilde zijn blauwe klittenbandschoenen aan, maar die bleken te klein. Dat heet groeien. Hoe wil je anders in het piratenpak van je broer passen?

Zijn nieuwe blauwe schoenen, hebben GEEN klittenband. Sorry, ik moet beter naar je leren luisteren, 2-jarige grote/kleine vriend van me.

De dierenkoekjes zijn op. Omdat HIJ ze ALLEMAAL opgegeten heeft… Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb…

Hij mocht van mij niet aan de oven zitten. Hoe durf ik???

Ik wilde mijn koffie niet met hem delen. Volgens mij heb je energie genoeg en ben ik degene die nog wel wat extra’s kan gebruiken.

Hij mocht zijn snotneus niet aan mijn kleren afvegen. Ben jij degene die de wassen draait? Of ben ik dat?

Ik snoot zijn neus met een tissue i.p.v. met mijn mouw… hoe durf ik?

I rest my case….

Ben ik nu gek?


Liefs C.

Plaats een reactie