Wat doet prachtige zangeres en jonge moeder Dewi Pechler momenteel?!

| ,

We weten allemaal dat Dewi meedeed aan Idols, back in 2002. We herinneren haar als het meisje met de gekleurde dreadlocks. Maar wist je dat Dewi ook mama is? En dat ze op haar 16e moeder is geworden?! En wat voor één! Fietfieuwwww! Dewi vertelt in dit interview met Kids en Kurken over haar leven als zingende mama.

Naam: Dewi Pechler

Aantal volgers: ruim 6K

1. Stel jezelf en je gezin even voor!

Mijn naam is Dewi Pechler, 34 jaar, moeder van Nomi Pechler, 17 jaar. 

2. Jij bent super jong moeder geworden zeg! Bewust?

Ja, ik was 16! Dus nee, niet bewust, althans niet gepland. Maar meteen super gewenst en nu onmisbaar in mijn leven uiteraard! 😉 

3. Was papa ook zo jong? En ook gelijk betrokken bij de baby?

Ik doe bewust geen uitspraak over Nomi’s vader in interviews. 

4. Let’s face it: bevallen is niet leuk. Hoe heb jij dat ervaren?

De bevalling ging redelijk “volgens het boekje”. Ik was lekker thuis en de huisarts heeft haar ter wereld gebracht. Ik zat wel 21 uur in de weeën die behoorlijk pijnlijk waren al vrij snel, dus dat was best wel heel zwaar. Maar nadat ik in bad ging en ik tussendoor beter kon ontspannen ging het ineens heel snel. Er was 1 moment dat ik even in paniek raakte, omdat ik zoveel pijn had en de ontsluiting nog maar 3 cm was, dat ik dacht “Hoe ga ik dit volhouden?”, maar daarna was ik weer zo in een roes en kwam mijn oerkracht naar boven, dus dan ga je er gewoon voor!

5. Hoe ben je op de naam Nomi gekomen?

Ja, dat is niet het meest romantische verhaal, haha, ik had al een tijd “Naomi” in mijn hoofd, maar vond het toch nog iets te “normaal”. Toen zat ik de film “Showgirls” te kijken en de hoofdrolspeelster heette in de film Nomi Mallone! Toen wist ik het meteen. Nomi! Wat een leuke naam! 

6. Wat vind je prachtig aan het moederschap?

Het mooiste is dat ik nu niet alleen een dochter heb, maar ook een vriendin. Ze woont ook nog bij mij en we noemen ons dan ook wel vaker “The Girlmore Girls” 😉

7. Wat is je gênantste moment geweest met Nomi?

Ik kan me niet heel veel gênante momenten herinneren, behalve dat Nomi nogal een krijsende huiler was als baby. In die tijd had ik natuurlijk nog geen rijbewijs en als ik dan moest winkelen, moest ik met openbaar vervoer. Ik weet nog hoe ze een half uur lang een hele treincoupé bij elkaar heeft gekrijst. Niet een beetje piepen, nee ECHT SCHREEUWEN. Toen stond het schaamrood wel op mijn kaken! 

8. Heb je een waardevol advies voor ons?

Vooral heel veel op gevoel doen. Niet in paniek raken. Ik wilde alles perfect doen als 16-jarig meisje en las elk boek wat er maar bestond, maar raakte daardoor juist sneller in paniek en ging in mijn hoofd raadplegen in plaats van mijn hart. En dat voelt je baby ook! Als je rustig blijft en gewoon “voelt” zal er een stuk meer harmonie zijn. Mocht ik ooit nog kinderen krijgen dan ga ik het in ieder geval zo aanpakken! 😉 

9. Zing je nog veel? 

Ja heel veel! Het is nog steeds, 15 jaar na Idols mijn full time baan. Ik zing in Dinnershow Pandora (in studio 21) als vaste vocalist al bijna 6 jaar, daarnaast zing ik in een Jazzy trio, genaamd The Triplicats, waarmee ik zeer regelmatig ook optreed. Ik organiseer Jamsessies, genaamd Dewi’s JAM met verschillende artiesten en ik geef ook nog zangcoaching, genaamd “VoiceFullness”. Voor iedereen die wil (leren) zingen vanuit z’n hart! 

10. Je dochter lijkt zoveel op jou! En ze zingt nu ook he?! Wat zou je ervan vinden als ze mee gaat doen met idols of een ander zangprogramma?

Ze heeft al eens bijna auditie gedaan voor The Voice Kids, maar toen ze alle info kreeg en ze een nummer moest voorbereiden die zij hadden uitgekozen haakte ze af. Mijn dochter is een ongelofelijk getalenteerde zangeres, maar ook producer! Ze doet een opleiding “Sounddesign” in Leeuwarden en leert hoe ze haar eigen producties kan maken. En ik moet zeggen: wat ze allemaal maakt is echt waanzinnig goed! Ik denk dat ze een talentenprogramma niet nodig zal hebben, aangezien ze heel goed weet wat ze wil. Maar mocht ze toch gaan meedoen, zal ik haar altijd ondersteunen en adviseren! 

11. Wat is je droom?

Mijn droom? Ik heb al zoveel dromen mogen verwezenlijken! Ben heel dankbaar voor wat ik allemaal doe in mijn leven. Als ik dan toch nog iets zou mogen doen, dan zou dat een eigen theater concert zijn met (eigen) nummers die vanuit mijn hart komen. Klein, intiem. Dat het voelbaar is voor zowel mij als een publiek. Liedjes vertellen. Dus wie weet! 😉 

12. Wat zijn je korte termijn doelen?

Ik ben bezig met het schrijven van een EP samen met mijn dochter. Ook wel een hele mooie droom, die sowieso uitkomt! Daarnaast wil ik graag Dewi’s JAM & The Triplicats nog meer op de kaart zetten en uitbreiden. Wat ook al aardig lukt! 

Plaats een reactie