Rogier heeft 3 kinderen onder de 6 jaar… pfffff. Lees het interview met deze hunk!

|

1. Stel jezelf even voor!

Hoi, ik ben Rogier. Ik ben getrouwd met Nukhet (@the.suburbanmom) en papa van Marley (6), Lois (4) en James (bijna 2). Ik zie mezelf in de eerste plaats als vader, maar ik heb ook nog een paar side-gigs en daardoor loop ik mezelf af en toe compleet voorbij.  Naast mij Instagram blog, werk ik ook als manager bij een bank op Schiphol en run ik mijn eigen bedrijf.  Ik maak Social Content en help bedrijven bij het ontwikkelen van een (groei) strategie en het uitvoeren daarvan.

2. Hoe reageerde je toen je hoorde dat je vader werd?

Bij Marley werd ik helemaal gek! Toen het besef eenmaal geland was, sloeg de paniek toe en ben ik een boekenwinkel in gelopen en heb alle boeken over opvoeden en vaderschap gekocht die ze hadden. Het nieuws van Lois kwam minder heftig binnen, ik was inmiddels ervaringsdeskundige en wist dat allemaal we los zou lopen. Er was vooral blijdschap en geluk. Toen ik hoorde dat ik voor de derde keer vader zou worden, moest ik wel even slikken. De overgang van 1 naar 2 kinderen vond ik al heftig en ik vroeg mezelf serieus af of ik een derde wel zou overleven. Toen ik eenmaal aan het idee gewend was geraakt en hoorde dat ik dit keer een zoon zou krijgen, maakte zich weer een heel nieuw gevoel van mij meester. Een zoon! Man, man, man, wat mooi!

3. Wat vind je het leukste en wat het irritantste aan het vaderschap?

Nou ik ga je eerlijk zeggen dat als je 3 kids in 4 jaar krijgt, dat je af en toe echt je best moet doen om er van te genieten, want dan ben je vooral aan het strijden en weinig tot geen slaap springt er dan voor mij in negatieve zin uit. Maar al die cliche’s zijn ook gewoon waar, je krijgt er veel voor terug en dat zit hem vooral in de kleine dingetjes. Mijn dochters winden me allebei om hun kleine vingertjes en ik vind het heerlijk als ze dat doen. Ik ben ook trots als ik zie dat het heerlijke sociale wezentjes worden met gevoel voor humor, die gewoon heel erg lief zijn voor hun omgeving. Daar geniet ik echt van.

4. Hoe is de rolverdeling tussen jou en je partner?

Nou wij zijn behoorlijk goed op elkaar ingespeeld, we voelen het goed aan wanneer de een er even door heen zit, dan zet de ander een stapje harder, zo slepen we elkaar er door heen. Ik werk en Nuki doet veel in huis, koken doen we vaak samen. Het ochtendritueel doen we met zijn tweeën, de een maakt ontbijt en lunchpakketjes en de ander zorgt dat ze klaar zijn om naar school te gaan. Ik breng ze en Nuki haalt ze. Ook het avondritueel doen we zoveel mogelijk samen. Dat zijn de momenten die er toe doen, die wil ik voor geen goud missen!

5. Omschrijf jezelf als papa.

Ik wil niks missen en doe hard mijn best om een paar mooie exemplaren af te leveren aan de maatschappij.

6. Hoe vond je de bevallingen?

Die waren verschrikkelijk, maar eindigen allemaal met een wonder en dus koester ik ze alle drie.

7. Hoe zijn jullie op de kindernaam gekomen?

Marley is gemaakt op Jamaica en Lois en James vonden we allebeide gewoon mooi. Nuki was verantwoordelijk voor de roepnamen. Ik mocht ze vernoemen. Dat heb ik middels de derde namen gedaan, naar mijn oma, mijn pleegzus uit Frankrijk en naar mijn vader.

8. Wat is je gênantste moment geweest met je kids?

Ontelbaar veel tantrums in het openbaar mee gemaakt, ik ben er inmiddels immuun voor. 

9. Wat is je tip voor papa’s to be?

Tough guys take three. En als je nog geen koffie drinkt, dan is dit een goed moment om daar mee te beginnen.

Plaats een reactie