Zuid-Spanje: zon, zee, sangria, strand, surfboys en sint… eh, WIND!

| , ,

Spanje is altijd goed voor een vakantie als je het mij vraagt. Ik ben al jaren een beetje verliefd op Spanje (nee, dus niet een Spaanse vakantieliefde, maar het land) dus misschien ben ik niet helemaal objectief bedenk ik me nu. Ik heb vroeger een paar maanden in Spanje gewoond, ik werk voor een Spaans bedrijf en ik hou van de taal, het eten, de sfeer, de stranden en ga zo maar door. Dus voor mij is Spanje altijd een goed idee.

Na meerdere malen op Ibiza te zijn geweest besloten we vorig jaar een keer naar Andalusië te gaan. We hadden een schattig appartementje gevonden vlakbij Tarifa (de kite hoofdstad van Europa) op een boerderij met een manege. Helemaal leuk voor de kinderen dachten we. 

Het valt een beetje tegen als bij aankomst blijkt dat dat leuke huisje met een grasveld voor deur in de schaduw niet voor jou is. Het appartement boven de keuken van het boerenbedrijf (waar dag en nacht tractors af en aan rijden) ,met een terras wat de hele dag in de zon ligt, was wel voor ons. En op dag 2 bleek onze zoon MEGA allergisch voor paarden… 🙁 

De locals van Tarifa gniffelen een beetje als ze je vertellen over de “Levante” en de “Poniente”. Dit zijn de 2 windstromen in Tarifa. De ene brengt wat koelere lucht en de ander zorgt ervoor dat het voelt alsof je in een hete föhn zit en gezandstraald wordt.

Hieronder mijn do’s and don’ts voor een vakantie in Tarifa.

DO’S:

 • Breng een bezoek aan Tarifa. Dit oude stadje is prachtig met zijn kleine straatjes. Omdat dit een “surfers Paradise” is, zijn er volop leuke lunchrooms/restaurantjes die biologisch/vegetarisch/hip zijn.
 • De stranden zijn fenomenaal en vol met kitesurfers. Dus je hebt alle tijd om even uit je ooghoeken naar die leuke surfboys te loeren. Let er wel op welke wind er is: Als er Levante is word je gezandstraald op het strand!
 • Maak een boottocht om walvissen, orka’s of dolfijnen te spotten. Dit kun je het beste doen met FIRMM (foundation for information and research on marine mammals). Succes gegarandeerd! De straat van Gibraltar is een bekende plek waar deze dieren doorheen trekken.
 • Bezoek Tanger (in Marokko) voor een dagje.
 • Wij hebben 2 nachten in Sevilla geslapen, ook een prachtige stad waar ik zeker nog een keer naar terug wil. Maar wel in het voor- of najaar, want hartje zomer is het WARM!
 • Bezoek de mooie stadjes in de omgeving: Jerez de la Frontera, Conil de la Frontera, Vejer de la Frontera, Cadiz en al die andere mooie witte dorpjes.

 DON’TS:

 • Neem niet alleen maar zomerkleren mee. Met de koelere wind Poniente kan het ’s avonds best fris worden.
 • Er is van alles te zien en de vele stadjes zijn prachtig. Wij hadden geen buggy meegenomen voor onze dochter (toen bijna 3), en daar hadden we behoorlijk spijt van.
 • Blijf niet op één plek. Huur een auto om de omgeving te zien.
 • Tarifa is niet geschikt voor een strand-/luiervakantie.
 • Hoogzomer kan het wel echt heel warm worden, helemaal voor kinderen.

Zouden wij terug gaan? Zeker weten! Wel iets vroeger of later in het seizoen en ik zou meer research doen naar een kindvriendelijkere accommodatie. Maar ook voor Tarifa geldt: “ Viva España!”

Hasta luego! 

Natasja

Plaats een reactie