Californië met haar burgers, malls, gave (pret)parken en beach!

|

Wil je zon, zee, heerlijk eten, snachts kunnen winkelen (superhandig als de kids door de jetlag niet kunnen slapen :-)) en leuke (pret)parken bezoeken?

Ga dan naar Californië! Wij doen het nu al zo’n dertien jaar, heerlijk! Je hebt er voor ieder wat wils…

Wil je een rondreis maken? Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden, reisbureaus bieden complete reizen aan, je kunt zelf aan de slag met tips van het internet… Noem het maar op!  #tip: reis je met hele kleine kinderen, bouw dan overal een extra dag in, zo houd je het rondreizen gezellig. Wij huren vaak op drie plaatsen een huis; bij het strand, bij een stad zoals LA, San Diego of San Francisco en vlakbij de pretparken!

Vliegen

Vanaf Schiphol kom je met een directe vlucht na 10,5 uur aan op Los Angeles. #tip; indien het even kan neem een directe vlucht, zeker als je met kids reist. Het scheelt misschien een paar honderd euro, maar bedenk dat je vakantie met minder stress begint, kans op koffers kwijt minimaal wordt en had ik al gezegd dat het minder stress oplevert? Nog een #tip; neem cadeautjes mee, gewoon klein, maar nuttig voor de reis. Denk bijvoorbeeld aan een kleurboek, potloden, kleine spelletjes, snoepjes, alles om even een paar minuten mee af te leiden. Pak alles wel in, zo heb je ze nog een paar minuten extra bezig gehouden.

Eenmaal aangekomen, kun je indien je een auto hebt gehuurd met de shuttle busjes naar de autoverhuur bedrijven #tip; kijk van tevoren op de site of de maatschappij ook een fastlane heeft. Dit betekent dat je aankomt, niet in de mega wachtrij hoeft te staan, en binnen tien minuten in je auto zit.

Burgers

Echt, er is geen land waar zoveel fastfood restaurants zitten! Onze mega favoriet is toch wel In-N-Out! Echt de lekkerste, meest verse burger die je hebt gegeten! #tip: vraag om double fried fries, dan zijn ze net iets knapperiger, en dus nog lekkerder 🙂 en vraag de special sauce, dan krijg je een soort big mac saus bij je friet mmmmmm…

Malls/shoppingcentra

Een Disneywinkel, in bijna elk groot winkelcentrum zit er wel eentje. En nu nog een hele leuke #tip; zijn je kids fan van Disney? Ga een kwartier voordat de winkel opengaat bij de winkel staan, ben jij namelijk de eerste dan mag jouw kind de winkel openen. Denk hierbij aan een echt Disney spektakel; kroontje op, mooie muziek en aftellen, je kind mag het lint doorknippen, en heel magisch gaan de lichten één voor één aan in de winkel. En last but not least krijgt je kind een Disneysleutel. Echt een leuke beleving (en het kost je niets :)) En ben je dan toch in de mall; geniet, echt voor alle smaken / kledingmaten is er een winkel. Kost je  een dag, maar geloof mij, een dag in een mall, met winkels voor iedereen, met airco en een hele etage vol  restaurants, daar word je blij van. Er zijn ook hele speeltuinen / speelarcades, dus je kids vermaken zich ook.

Pretparken

De parken zijn duur, dus kijk goed van tevoren of het park geschikt is voor de leeftijd van je kinderen. En vaak hebben ze combinatiekaarten, dus volle prijs voor een park, maar een ander park voor de helft of soms gratis, dus speur thuis het internet af voordat je gaat! Aanraders zijn: LEGOLAND (badkleding mee, heel gaaf waterpark) Disneyland & Sea World (extra setje kleding mee, je kunt nat worden :-))

Voor alle parken geldt; neem wat warms mee, want je blijft er waarschijnlijk tot laat en dan is een vestje of iets dergelijks wel erg lekker.

Havens & Strandjes

Je hebt er genoeg havens en stranden, en in bijna al die havens zitten hele leuke rederijen met bootreisjes, bijvoorbeeld dolfijnen spotten. We doen het elk jaar en elk jaar is het ZO leuk om die beesten rondom je boot te zien springen! En als je er dan toch bent, eet een lekker visje! Of huur een fiets en fiets langs het strand, dit doen wij altijd in Newport Beach. De souvenirwinkeltjes zijn ook erg leuk, neem zeker een kijkje.

National Parks

Echt de mooiste parken, en vaak nog gratis ook. In alle parken zie je leuke picknicktafels, er staan dan ook vaak foodtrucks (die echt waanzinnig zijn), maar je mag ook eigen eten meebrengen, zolang je het afval maar netjes weggooit. Ook leuk zijn de bbq’s die overal staan en die je mag gebruiken.

Nog een #tip voor de terugreis: laat je op het vliegveld afzetten met de koffers en kids. Dan kan je partner de auto terugbrengen en met de shuttlebus naar het vliegveld komen, want geloof me; met kids en alle koffers in een shuttle daar wordt het niet gezelliger van en dan moet de echte reis nog beginnen 🙂  #tip probeer een vlucht te vinden die, lokale tijd, in de middag vertrekt. Zo krijg je nog net het avondeten mee en kun je lekker gaan slapen.

Voor nog meer #tips: DM me! #blochjes

Veel plezier, wij vertrekken over een paar weken weer 🙂

Liefs Daphne

Plaats een reactie