Fashion, Family, Fabulous. Meet….

|

…. Valerie van der Meer een knappe blonde mama met een drive van heb ik jullie daar! Samen met haar partner in crime hebben zij een aantal schitterende winkels genaamd OU. Boutiquestories. Ze heeft ook nog 2 kids en een man en een leven. How does she do iT? 

http://www.boutiquestories.com/

Stel jezelf en je gezin even voor!

Haaaii haai. Ik ben Valerie ik ben -verdorie al! 40-, ik ben getrouwd met Zeger en heb 2 jongens Thijmen van 7 en Jonathan van 9 jaar.

We wonen in de Plantage buurt in Amsterdam vlakbij de Hortus en andere fijne groene plekjes. Ik heb psychologie gestudeerd en ben daarna als creative in reclame wereld gaan werken, later als freelancer en alweer 7 jaar geleden startte ik met mijn compagnon Rosanne Jansen een eigen bedrijf ‘9straatjesonline’ een e-commerce platform voor het winkelgebied de 9 straatjes. Inmiddels heet ons bedrijf OU. BoutiqueStories, nog steeds een boutiqueshopping platform maar dan met onze eigen boutiques. Ik werk 4 a 5 dagen per week, maar ben stiekem altijd wel een beetje bezig met OU. en I love it.

Je hebt een eigen zaak en 2 kids! En een huishouden! En een man! Hoe doe je dit allemaal?

Haha geen idee, ik heb weinig slaap nodig, dus ik draai best wel dubbele uren, maar ben daarom ook wel eens letterlijk doorgedraaid, dan vergeet ik m’n fiets op slot te zetten enzo.

Verder kan ik ook wel goed voor mezelf kiezen door te gaan sporten terwijl er eigenlijk geen tijd voor is, of lekker uiteten te gaan terwijl ik eigenlijk iets anders zou moeten doen, reset-momentjes inplannen dus. EN ik denk als je vrolijk wordt van je werk je heel veel aankunt. Het levert dan positieve energie op. Verder ben ik van de hulpmiddelen en services. Werkster, uber, oppas, kant en klare coldpressedjuices halen. Dat scheelt allemaal tijd.

Even over OU. Boutiquestories, wanneer ben je met de winkels gestart en hoe ben je op dit idee gekomen?

7 jaar geleden startten wij met het online warenhuis ‘9straatjesonline’ een webshop voor het winkelgebied de 9 straatjes, al snel realiseerden wij ons dat onze eigen gekozen items meer werden gewaardeerd door onze klanten dan de items die we gewoon namens een bepaalde winkel uit de 9 straatjes online plaatsten. De leukste boutiques met unieke merken verdwenen uit het straatbeeld en we besloten zelf een winkel te openen in de Reestraat (9 straatjes) voor alle coole merken die wij misten. Dit bleek een succes en we openden een 2e winkel in Haarlem. We ‘ontstegen’ hiermee het 9 straatjes winkelgebied en wilden verder met onze eigen curatedboutiquebrands. We wilden letterlijk ‘persoonlijk’ achter alles staan dat we aanboden via ons platform. De naam 9straatjesonline dekte de lading dus niet echt meer.

Vandaar OU. BoutiqueStories. Een Boutique Shopping platform met ons volledige aanbod. Dagelijks NEW IN. Inmiddels hebben we 4 Boutiques, 2 in Amsterdam (Reestraat 16 en Gerard Doustraat 95), eentje op de Kruisstraat 40 in Haarlem en de nieuwste en grootste en mooiste OU. zit in Rotterdam op de te leuke Pannekoekstraat.

Je bent op instagram in onze ogen ook echt een style icoon, heb je zelf een goed gevoel voor mode of krijg je tips en trucs van iemand?

Haha nee we krijgen geen trucs of tips van iemand, haha wat een giller, dit ga ik zo tegen Roos zeggen. Ik lees ook nooit echt mode bladen oid. Dus wel geinig dat je dat zo zegt. Ik denk dat ik gewoon een gevoel voor een leuk beeld heb. Maar smaken zijn mega persoonlijk dus dat slaat ook nergens op. Ik houd van mooie plaatjes creëren, van concepten uitwerken. Toevallig in de mode beland, maar had ook wellness, lifestyle, interior of food kunnen zijn. Het is zo leuk hoe sommige dingen er gewoon uit knallen. Dat wil ik dan graag delen. Die outfits zijn een soort kant en klare receptjes die we dan graag delen.

Social media: een toevoeging of soms ook gewoon een gedoe?

Allebei: een toevoeging zakelijk gezien maar met ook veel gedoe… Voor werk is het gewoon een onmisbaar onderdeel. Via instagram en Facebook bereiken wij drukbezette vrouwen die toch even een shot inspiratie willen. Persoonlijk kan ik er zo een uur op ‘kwijt zijn’. Ik erger me aan al die vrouwen met hun kick ass quotes vooral als ze zeggen dat ze liefde verspreiden en elke dag een feest maken en helemaal loco zijn, terwijl ik daar dan in real life weinig van terug zie. Ik vind het zelf toch nog steeds eerder leuk dan niet leuk maar wie weet word je er onbewust ongelukkig van. Van al die mooie plaatjes. Ik merk wel dat als ik soms ‘een gewone foto’ zie en dat ik denk nou ja jongens dat kan toch niet…. dus ongemerkt ben je heel erg beïnvloed.

Waar word jij het aller gelukkigste van?

Ik word heel gelukkig van knuffelen en dollen met m’n kinderen, van superles bij Blue Birds, van Neuro Feedback Therapy van talienvanramshorst.nl van een ‘Le Journal’ (newsletter OU.) die de hoogste omzet ooit oplevert, van een Sinner met Ginger van de ColdPressedJuicery, van op maandag thuiskomen want dan zijn de werksters geweest, van een mooi -niet te klein – glas met lekkere wijn, van een terrasje met veel groene planten, van fietsen over de grachten, van heel lekker eten (liefst meerdere kleine hapjes met een frietje mayo on the side), maar het meest gelukkig word ik van goed gezelschap en dat ik voorlopig nog niet naar huis hoef. Van een goed gewonnen catawiki deal. Van de slappe lach met of serieus advies van m’n geweldige vriendinnen. Van de nieuwste collectie die we net hebben ingekocht van Stand, Stine Goya en BaumundPferdgarten en veeeeeel meer trouwens.

We vinden je haar trouwens helemaal te gek, mogen we even weten wie jou kapper is?

Wat lief! Ik fluf m’n haar voor de foto op met hairspray dus het lijkt meer dan het is. Maar ik heb de ALLER leukste en beste kapper ooit: Jos Noppen. Als ik voor 12 uur kom maakt hij een sapje voor me, daarna krijg ik een glas wijn. Lig altijd dubbel.

Wat kunnen we van OU. BoutiqueStories nog verwachten?

Nog veel meer… haha ik verklap nog niets maar er staat iets heel spannends op de planning voor 2019 dus volg het op insta 😉

Een succesvolle vrouw heeft iemand nodig die haar helpt om al die ballen in de lucht te houden, wie is jou grootste steun en toeverlaat?

Ik denk dat dat een combinatie is van een aantal personen. M’n man is een geweldige vader die veel tijd voor de kinderen neemt, hij is een relaxte tegenhanger van mijn gesjees, m’n compagnon is een geweldige partner die fucking grappig is en daardoor leveren alle tegenvallers ook weer positieve energie op, m’n beste vriendinnen staan altijd klaar met slimme feedback, de leukste grapjes en een glas wijn. M’n ouders en broer staan ook altijd voor me klaar. Dus ik sta er nooit alleen voor. Dat is een dikke vette luxe.

X Valerie

Plaats een reactie