8 levenstips van mijn eigen peuter

|

Hij is bijna 2, net uit mijn buik in feite, maar mijn jongen heeft ontzettende goede levenslessen! Voor iedereen! Dus lees zijn tips en doe er je voordeel mee.

1. Wanneer je iets wilt, een banaan of ijsje bijvoorbeeld, vraag dat dan niet. Maar gil erom. Ga er voor  het dramatische effect ook nog bij liggen en trappel met je voeten. Je zult zien hoe snel jij je gewenste versnapering in je handen hebt!

2. Ook al ken je de tekst van je

lievelingslied niet, zing toch mee. Met wat fonetische klanken roepen kom je al een heel eind. Kijk ook even of er een podium is (of tafel) en ga daarop staan en dans! Laat je gaan!

3. Haren wassen hoeft dus niet. Dat hoef je dus niet te laten gebeuren. Het is helemaal prima om de koekkruimels en resten yoghurt weken te laten zitten.

4. Sowieso wordt badderen heel erg overschat. Als je dan toch moet, zet dan mijn tip nummer 1 in.

5. Als je iemand heel lief vindt, mag je gewoon zoenen. Plakkerige chocolade handen maken op dat moment ook even niet uit. Ook niet als je love interest een wit shirt aan heeft.

6. Wispelturig gedrag is helemaal oké. Het kan toch dat jij wilt spelen met je bus en dat je moeder die na 15 minuten zoeken komt brengen, maar dat je dan je trein wilt? Dat kan. En dat mag. En werp die bus dan zover je kunt. Het liefst richting je moeder, zodat ze de boodschap begrijpt.

7. Kijk, het kleine winkelkarretje in de supermarkt is superleuk. Maar er mogen geen boodschappen in. En halverwege moet de kar weg om je te laten tillen door een volwassene.  Want je benen zijn moe. Ja hallo, weet je hoe groot die Albert Heijn is.

8. Weet je wat ook echt heel grappig om te doen is? Met de stiften van je zus tattoos te zetten op de armen. Hipster!

Zo. Doe er je voordeel mee. En kijk hoe fijn je leven zal zijn wanneer je mijn tips opvolgt. Veel plezier!

X Viggo Valentijn

Plaats een reactie