Sneeuwwitje en de 7 dwergen

| , ,

Op het moment dat ik dit schrijf ben ik op een camping met 7 kinderen en 1 papa. En deze papa is niet de vader van mijn kinderen. Ik hoor je denken: “Zei ze nou 7 kinderen?” Yep, ik zei 7. “En wat doe je met een vreemde man op een camping?” Dat ga ik zo uitleggen. En als je weet dat ik eigenlijk niet zo een kampeerster ben is het verhaal nog grappiger.

Toen ik jong was gingen wij best vaak kamperen. Met een tent de hort op naar Luxemburg en omstreken. Ik herinner me er niet veel van, eigenlijk alleen regen, wind en bramen plukken. Je begrijpt dat dit dus niet samenhangt met mijn idee van een welverdiende vakantie. Zo’n 8 jaar geleden heb ik het weer een keer geprobeerd in Australië, waar we 2 maanden hebben rondgereisd met een campervan. Hartstikke leuk, maar ik kan maar moeilijk wennen aan met je wc rol onder je arm naar de wc, eten koken op één gaspit, weinig ruimte en in de rij staan voor de douche.

Maar wat doe ik nu dan op een camping met al die kinderen en een vreemde man?

Nou, iedereen die kinderen heeft weet hoe vervelend de opvang in de vakanties kan zijn. Werkende ouders hebben tenslotte gemiddeld maar 5 weken vakantie per jaar. En in de praktijk vind niet iedereen de vakantie opvang van de BSO helemaal chill, laat staan de kinderen, dus hebben wij met een aantal gezinnen uit de buurt een oplossing bedacht.

De eerste week van de grote vakantie hebben we met 5 gezinnen 2 kampeerplekken gehuurd op een camping bij ons in de buurt. We nemen mee: 3 tenten, 3 kids rond 6 jaar oud, 4 van rond de 9 jaar, 2 ouders en een verschrikkelijke grote berg aan boodschappen. Iedere ouder heeft een slaapdienst en/of dagdienst waarin je samen met nog een ouder op de kinderen let. En rond etenstijd komt de volgende ploeg die het stokje van je overneemt. Voilà!

Waarom is dit een goed idee?

1. Geen vakantie opvang bij de BSO

2. De kinderen spelen de hele dag lekker buiten en      kraaien niet naar de I pad of televisie;

3. De oudere kinderen letten ook best op de kleinere kinderen;

4. Ze slapen als roosjes;

5. De hele dag komt er van alles aanwaaien op de camping: ouders die “vrij” zijn, opa’s en oma’s, vrienden. Dus supergezellig!

6. Je bent op een korte vakantie dichtbij huis

7. Je brengt de nacht door met een ander persoon dan thuis en je hoeft niets uit te leggen 😉

En waarom niet?

1. Koken voor 7 kids en minimaal 4 ouders op een camping pitje is echt een uitdaging;

2. Alle jongens snurken of ze nou groot of klein zijn;

3. Je wordt gek van de troep overal;

4. Je moet echt met 7 gebruiksaanwijzingen rekening houden

5. Per nacht moet je 7 keer naar de wc;

6. Iedereen heeft continue honger;

7. Je hebt echt bergen afwas, maar echt!;

8. Je hebt altijd te weinig chocopasta.

Ik kan zeggen dat de nadelen echt niet opwegen tegen de voordelen. En dit doen we volgend jaar weer!

Fijne vakantie!

Natasja

Plaats een reactie