Make-up voor mammies

|

We weten het allemaal, het moment dat je jezelf mama mag noemen, heb je automatisch van sommige zaken wat meer en van andere wat minder. Zo heb je minder tijd voor jezelf en minder slaap en dat leidt weer tot meer wallen en meer donkere kringen. Als trainer voor Chanel, is het dan ook niet gek dat ik regelmatig de vraag krijg van vermoeide mammies wat nu dé make-up producten zijn waarbij je geen uren voor de spiegel hoeft te zitten (want weinig tijd) en er toch fabulous uitziet (ondanks weinig slaap).

Nou, hier zijn ze hoor, dé 5 producten die naar mijn mening onmisbaar zijn en die je in 5 minuten op je prachtige snoetje hebt zitten (natuurlijk ook interessant voor niet-mammies):

1.Een goede concealer! Deze gebruik je om eventuele imperfecties in je gezicht te verhullen, maar breng het ook vooral aan onder je ogen om die fifty shades of dark circles te vervagen en direct je oogopslag te verfrissen. Neem deze altijd een tint lichter dan je eigen huidskleur voor een verkwikte en uitgeruste uitstraling! TIP: stop deze ook in je (luier) tas voor onderweg.

2.CC cream! Hiermee sla je twee vliegen in één klap want dit is je dagcrème en foundation tegelijkertijd. Bovendien zit hier ook nog eens een zonnefactor in. Kies een kleur zo dicht mogelijk bij jouw huidskleur (test eerst een klein beetje op je kaaklijn!), breng deze aan op je hele gezicht en je zult zien dat je er stralend en gezond uit ziet!

3.Gekleurde wenkbrauwgel! Wenkbrauwen zijn helemaal in fashion, en jij kunt met gel de perfecte wenkbrauw creëren in een handomdraai! De geltextuur houdt je wenkbrauwen in model en als je er eentje kiest met vezels en kleur lijkt je wenkbrauw voller. Als je blond bent, kies dan een wenkbrauwgel die net iets donkerder is dan je haarkleur. En voor ladies met donker/zwart haar, is het juist weer het mooist om de wenkbrauwen een nuance lichter te maken.

4.Mascaraaaaaaaaaaaaa! I’ll never ever leave the door without! Hiermee open je namelijk je ogen. Breng de mascara zigzaggend aan vanaf de wimperaanzet tot het uiteinde voor intens volle wimpers. Vind je zwart te hard, kies dan voor een bruine mascara en met blauwe mascara lijkt je oogwit nóg witter! TIP: pomp nooit met het borsteltje op en neer in de huls, dit is niet nodig en hiermee droog je de mascara uit!

5.(Rode) lippenstift! Gabrielle Chanel had het al goed begrepen, zij verliet nooit de deur zonder rode lippenstift en zei dan ook “Draag rood en val aan.” Door rode lippenstift te dragen trek je de aandacht naar je mond en dus weg van die wallen. Bovendien val je op doordat je er zo prachtig uitziet en daardoor krijg je ook weer complimentjes, zodat je klaar bent om aan te vallen. Dus Gabrielle’s en mijn advies, investeer in een goede rode lippenstift! Vind je rood toch te heftig, kies dan voor roze voor frisheid of koraal voor energie. Deze lippenstift kun je ook meteen als blush gebruiken door een stipje op je wang te zetten en deze met je vingers te vervagen. Naast dat slaaptekort zorgt voor donkere kringen, maakt het namelijk ook je hele teint grauw. Je laat ‘m al stralen met een CC cream, maar voor een nóg levendiger effect, zul je zien dat een beetje kleur op de wangen wonderen kan verrichten.

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips! Geloof me, je zult er uit zien alsof je net een heerlijke, frisse boswandeling hebt gemaakt in plaats van iemand die er vannacht tig keer uit is geweest om te voeden/het speentje in de mond te stoppen etc.. Lange leve make-up!

p.s. wil je persoonlijk make-up advies, stuur gerust een DM naar @typically_ilse!

X Ilse

Plaats een reactie