Frank heeft in de nachten een specifieke verdeling thuis, omdat zijn vrouw de jongste borstvoeding geeft. Lees het interview!

| , ,

1. Hot Daddy, wie ben jij en met wie leef jij samen?

Ik ben Frank, 31 jaar en vader van twee kinderen (beide jongens) van 2,5 jaar en 5 maanden oud. In mijn huis is het op maandag mannendag. Ik ben dan alleen met de kinderen en mijn vrouw werkt. Op deze dag gebeurt er van alles, soms eten we om 17.30 een heerlijke lasagne of om 20.00 een boterham met bakboter en een restje hagelslag. Hierover doe ik dan ook graag mijn verslag op Instagram. De rest van de week werk ik op kantoor, behalve in het weekend, dan is het family-time. Van hobby’s is momenteel weinig sprake. Ik besteed mijn vrije tijd het liefste aan mijn gezin, daarnaast vind ik het contact met familie en vrienden ook belangrijk. Vanaf dat mijn oudste zoon 3 maanden oud was, ben ik begonnen met het bijhouden van een eigen blog/instagram.

2. Hoe reageerde je toen je hoorde dat je vader werd?

Ik had al jaren een kinderwens, het voelde dan ook echt als een droom die uit kwam.

3. Wat vind je het leukste en wat het irritantste aan het vaderschap?

Het leukste aan het vaderschap vind ik de liefde die ik krijg van mijn kinderen. Wanneer ik bijvoorbeeld thuis kom van het werk en mijn zoon vliegt me om mijn nek, omdat hij blij is dat ik er ben… Ook de ontwikkeling zien van de kinderen vind ik heel mooi en dat ze steeds meer een eigen persoontje worden.

Het irritantste aan het vaderschap vind ik het plannen van de avonden, of juist het niet kunnen plannen van de avonden. Soms wordt de oudste wakker en slaapt de jongste en soms andersom waardoor ik aan het einde van een soms lange dag niet even op de bank kan ploffen, even gezellig met mijn vrouw rustig kan praten of samen een serie kijken.

4. Hoe is de rolverdeling tussen jou en je partner?

We werken beide parttime en delen de zorg voor onze kinderen en het huis(houden). In de nachten hebben we een specifieke verdeling, omdat mijn vrouw de jongste borstvoeding geeft. Daarom zorg ik ‘s nachts voor de oudste als hij wakker wordt. Daarnaast zorgt mijn vrouw standaard voor de boodschappen en koken en ik doe het vuilnis en de tuin. Iedere dag kijken we wat er in huis moet gebeuren.

5. Omschrijf jezelf als papa.

Als vader wil ik mijn kinderen belangrijke normen en waarden mee geven. Ik probeer ze daar al jong bewust van te maken.  Ook probeer ik heel liefdevol, grappig en gek te doen met mijn kinderen, lachen is gezond. Ik vind het belangrijk dat thuis een veilige, voorspelbare en liefdevolle basis is waar ze kunnen ontdekken en zelfvertrouwen opbouwen voor de toekomst.

6. Hoe vond je de bevalling?

Ik vond het indrukwekkend om te zien hoe sterk mijn vrouw twee keer is geweest! Ook heb ik het gevoel gehad dat ik haar echt heb kunnen helpen met het opvangen van de weeën. Als man heb ik gedaan wat ze vroeg en fijn vond, maar dat is natuurlijk niets vergeleken wat mijn vrouw heeft gedaan.

7. Hoe zijn jullie op de kindernaam gekomen?

We hebben heel veel op internet gekeken en zijn daarna een lijstje gaan maken met de mooiste namen en na heel goed nadenken hebben we natuurlijk de allermooiste gekozen. Sam & Guus.

8. Wat is je gênantste moment geweest met je kind?

…. Een kind huilend/schreeuwend op de grond in de winkel. Je grootste nachtmerrie die werkelijkheid wordt. Ik kon wel door de grond zakken.

9. Wat is je tip voor papa’s to be?

Geniet van elke seconde van je kinderen, partner en alle mooie momenten die je samen mee maakt.

Plaats een reactie