Als de kinderen het maar leuk hebben… Marloes krijgt jeuk van deze uitspraak!

| , ,

We zijn terug. We hebben 2 weken op een camping in Frankrijk gestaan, in onze eigen (super-de-luxe) tent. Inclusief alle camping gear. Op een camping in een bos, aan een rivier. Echt je zou het idyllisch kunnen noemen. Mooie locatie, lekker weer, schattige kinderen. Die kinderen waren daar op vakantie ja. Wij waren mee als hun persoonlijke assistenten.

Het was onze eerste vakantie met z’n vieren. We beseften ons heus wel dat het niet meer een ‘luieren met een tijdschrift in een ligstoel met een cocktail’ vakantie was. Maar dit was een soort Expeditie Robinson meets Kinderdagverblijf ‘de kleine boswachter’. Met twee teamleiders; assistent 1 voor kamp Noord en assistent 2 voor kamp Zuid. Assistent 1 regelde proviand, terwijl assistent 2 het kamp opzette. Er werd verwacht onze gasten te voorzien in hun natje en hun droogje, op gezette tijden ons animatieteam te laten optreden, professioneel wespen weg te wuiven en vergeet vooral niet het op commando halen van het (juiste) ijsje. En oh ja, het rondrijden met de wagen, zodat gast nummer 2 na al deze buitenactiviteiten een welverdiende siësta kon houden in een gekoelde ruimte.

Maar nu hoor ik je denken: ‘Ja maar, heeee Marloes. Hallo, het zijn kinderen hoor! Je kunt ook nee zeggen he?! Je moet ook niet alles goed vinden! Wees dan strenger!’ 

Ja. Klopt. Je hebt een punt. We lieten het gebeuren. Ze mochten teveel, te vaak, te laat en teveel suiker. Maar echt. Die snoetjes! Wéér een ijsje! Nóg een keer zwemmen! Iedere ochtend croissantjes als ontbijt! Ik had de kracht niet om daar ‘Nee’ tegen te zeggen. Dank de hemel voor Franse rosé. (Voor mezelf he? Hallo.). Dus het was niet per se mijn vakantie, wél die van mijn bloedjes. En je weet wat ze zeggen; als de kinderen het leuk hebben….

Maar dat is dus niet waar. Dat is verzonnen door iemand die handelt in lelijk plastic kinderspeelgoed, met batterijen. Genieten de kinderen van, ouders nooit. Dus dat is een leugen. Weet iedereen. Mijn kinderen hebben genoten. Heel erg.

Ik ben toe aan een yoga retraite in Thailand. 4 weken.

Maar goed. Ik heb alweer geboekt voor volgend jaar. En voor iedere dag mijn eigen flesje wijn. Zo is het ook.

X Marloes

Plaats een reactie