Zwanger zijn is soms kut met een hoofdletter! Eindelijk een zwangerschapsboek met humor en eerlijkheid.

| ,

Kijk, soms word je gewoon gek van al die mensen die praten over die zogenaamde roze wolk. Want zo roze is het helemaal niet. Soms is het gewoon kut met een hoofdletter! Kotsen, je poen niet meer kunnen scheren, je man die je teennagels lakt, het wakker getrapt worden in de nacht… Vera van Zelm vindt dat ook. Tijd voor actie; tijd voor een nieuw boek. ‘Feliciteer hem maar, want ik vind er tot nu toe geen reet aan’. Lekker eerlijk en humoristisch! Daar houden we van. Wij mochten haar vragen stellen, maar ook twee exemplaren van het boek weggeven.

1. Stel jezelf en je gezin even voor
Ik ben er dus, mijn vriend, en ons zoontje van twee.

2. Wat waren jouw gedachtes toen je een positieve zwangerschapstest in je handen had?

Huh? Hoe kan dat nou? Holy Shit… Terwijl ja, vrij duidelijk eigenlijk hoe dat kan. Ik had netjes seks op dag 13, 15 en 17 van de cyclus. En mijn vriend had hetzelfde. Terwijl, die is arts. Dus die weet echt wel hoe dat kan.

3. Hoe was je bevalling? 

Nou, heftig, snel. Vliezen braken en een weeën-storm. Dus schreeuwend in een rolstoel het ziekenhuis in, zoals in de film. Wel ook met een emmer op schoot omdat ik steeds dacht te  moeten kotsen, dat zie je dan weer niet in films.

Het ging dus wel snel allemaal, een voordeel. En ik ben redelijk intact gebleven! Slecht één gescheurde schaamlip.

4. Wat vind je mooi en wat vind je het irritantste aan moederschap?

Ik ben enorm verliefd op mijn kind. Dat is echt gênant eigenlijk. Ik vind andere kinderen niet echt leuk. Maar mijn kind is geniaal. Veel knapper en slimmer en grappiger dan alle andere kinderen.

Irritant vind ik dat de impulsiviteit voor een groot deel is verdwenen uit mijn leven. Tenminste, ik kan nu spontaan wel iets doen, maar af en toe, binnen hele gezette tijden.

5. Waarom heb je dit boek geschreven?

Alle boeken die ik las tijdens mijn zwangerschap gingen heel erg over onrustige darmen, of over de roze wolk, of waren saai en geschreven in een rare soort kindertoon. Ik mistte een leuk, humoristisch en eerlijk boek. Wat ook aandacht besteedde aan wat er mentaal gebeurd tijdens een zwangerschap. Dus ben ik het zelf gaan schrijven.

6. Wat is het allergrappigste uit het boek, naar eigen zeggen?

Ah. Ik heb een favoriete grap ja. Maar dat kan ik hier niet zeggen, want ik bouw daar een heel hoofdstuk naar toe. En als ik nu de clou vertel, is de grap weg.

7. Kan je één lijstje weggeven uit jouw boek?

8. Als je een wens mocht doen, wat zou dat dan zijn?

Dat we iets uitvinden waardoor we maar één week zwanger hoeven zijn in plaats van negen maanden. Negen maanden hè! Weet je hoe lang dat is! Negen maanden!!

WINACTIE

Wij mogen van Vera twee boeken weggeven onder de fans. Kijk op de Instagram van Kids en Kurken hoe je kans kan maken op zo’n te gek boek!

Wil je meer zien en lezen van Vera van Zelm, klik dan hier!

Plaats een reactie