5x waarom een klassenap irritant is

| , ,

Oke, het is echt waanzin. Kom je als ouder je kleuter voor het eerst in groep 1 brengen, vraagt het klassenhoofd je telefoonnummer. Je telefoon zoemt een half uur later… je zit in een groep genaamd ‘1-2 alle kleuters die doen mee’ met circa 65 onbekende nummers…. Wat is hier nou zo vreselijk aan? Lees maar mee!

1. Iedereen begint van alles te zeggen in de groep, maar je hebt geen idee wie wie is. En welk kind bij welke ouder hoort. Kortom binnen een paar tellen complete chaos!

2. Binnen circa 1 uur tijd heb je 165 nieuwe berichten. Die telefoon blijft constant biepen en opspringen van je bureau. Panisch!! 

3. Je fotomappen komen vol te staan met foto’s van alle misbaksels gemaakt door alle etterbakkies uit de klas.

4. Verschillende ouders zullen gemakkelijk een beroep op je kunnen doen. Zo vragen ze straks of jij voor de picknick 60 pannekoeken kunt bakken, of jij mee wilt lopen met het schooluitje: naar het theater (uhhh, nee je werkt) en of jij een keert Miepje wil opvangen na school.

5. Je batterij gaat iedere dag super snel leeg. En uiteraard is de telefoon standaard leeg op een drukke werkdag en ben je zonder oplader op je werk.

Kijk ik snap best dat je wat dingen met elkaar moet regelen binnen de klas, maar kan dit niet gewoon over de mail? En wat is er mis met een ouderwetse telefoonboom?

Hoe hebben jullie onderlinge contact in de klas? 

.