Met het gezin de drukte ontvluchten bij Erfgoed Bossem

| ,

Iedere maand bezoeken wij een hotspot voor het gezin, zodat jij niet meer hoeft te zoeken. Sla onze hotspots op op je telefoon of in je notities. Trust us: je wil deze pareltjes ooit gaan boeken met je gezin. Afgelopen maand genoten we bij Erfgoed Bossem. Even helemaal onthaasten en slapen onder de sterren in een speciale sterrenkubus.

Erfgoed Bossem

Dit park ligt vlakbij het historische stadje Ootmarsum, in de Twentse natuur, tegen de Duitse grens aan. De bedrijfsvoering is zoveel mogelijk gericht op de natuurlijke kringloop. Zo houden ze zeldzame Brandrode Runderen, die zorgen voor een (h)eerlijk stukje vlees op het bord. Het restaurant serveert lekkere gerechten. Een dikke tip is de Twentse table d’hôte met vier bijzondere gangen. Voor de kinderen hebben ze een speciaal kindermenuutje. Wat betreft overnachten, is er genoeg keuze. Er zijn lodgetenten, sterrenkubussen, maar je kan ook kamers of suites boeken, en dus logeren op de boerderij.

Ons weekend

We kwamen aan op de boerderij, in de natuur. Prachtig! We liepen langs de koeien naar onze sterrenkubus. Het was lekker weer dus we zaten op het terras, met een lekker drankje. Hierna stelden we de telescoop in en oefenden we met het kijken. Ze hebben een handig instructiefilmpje gemaakt. Vanavond zouden we naar de hemel kijken, door onze glazen dak. “Ik ben zo benieuwd hoe de maan eruit ziet”, zei mijn dochter Lola (10 jaar).

Aan het begin van de avond liepen we naar het restaurant. We sloten aan bij de 4-gangen table d’hôte. Hoewel ze ook kindergerechten hebben, besloot Lola om mee te doen met de vier gangen, maar dan van alles een half gerechtje te eten. De gerechtjes waren ontzettend mooi opgemaakt. We kregen naast de 4 gangen ook nog een amuse. Het voorgerecht was een stukje bovenbil met Rouleau van wortel. Ik bestelde er een wijntje bij. Het tussengerecht bestond uit gedroogde rettich en koolrabi. De gerechten waren bijzonder. Met het hoofdgerecht aten we entrecote en tong met aardappel en spitskool. Als dessert koos Lola voor een lekker waterijsje. Ik at sinaasappelijs met ponzu en wortel.

Hierna gingen we terug naar onze sterrenkubus en keken we naar de hemel. Echt bijzonder! Er lagen ook boeken in het huisje met allerlei informatie en uitleg over het heelal. We hadden enorme quality tijd samen, maar we leerden ook wat bij. Het was een hele bijzondere ervaring. Uiteindelijk sliepen we onder de sterren. Lola wees me de Grote Beer aan.

De volgende dag stond er een heerlijke ontbijtmand klaar op ons terras. Het zat vol met (lokale) lekkernijen: brood, croissantjes, boter, worst, kaas, eitjes, yoghurt, jam, cruesli, krentenbrood, hagelslag en vers fruit. Ook hadden ze er lekker koffie bij gedaan. Toen ik een kopje zette, smeerde Lola een croissant. Na het heerlijke ontbijt, wilde Lola graag springen op de trampoline op het terrein. Pluspunt: het was ook nog eens mooi weer met een zonnetje.

Plaats een reactie