Hoe kan een draagdoek helpen tegen krampjes?! Zo!

| , ,

Ohhh, wat hadden mijn kinderen last van krampjes. Ik vond het zo lastig om te zien. Als ik naar mijn baby keek, leek het alsof ze toch zo’n ontzettende pijn had. Borrelend buikje, trappelende beentjes…. 

Bij mijn oudste begon ik met dragen omdat hij veel huilde de eerste weken. Toen kwam ik er ook achter dat dragen ook hielp tegen krampjes. Daarom heb ik mijn kinderen heel veel gedragen. Ik had het idee dat ze daardoor ook minder huilden. Het is natuurlijk niet voor iedereen mogelijk om de baby veel te dragen, en het moet ook wel bij je passen. 

Denk er eens over na, past het bij je? Lijkt het je fijn om je baby veel te dragen? Ook voor langere tijd? Doe het niet zomaar, of uit wanhoop omdat een kindje veel huilt. Dit kan juist averechts werken, helemaal als je zelf al nachten slecht slaapt! Doordat je kindje zo dichtbij je zit, voelt hij precies aan dat jij niet lekker in je vel zit. Waardoor hij misschien nog wel onrustiger word. Maar als je er wat meer in verdiept dan kom je er achter dat dragen bij veel dingen helpt. 

Zo ook bij krampjes! Doordat je kindje met zijn buik tegen jouw buik aan zit, wordt het lekker warm en daardoor ontspant het buikje. Deze warmte heeft hetzelfde effect als een warmte-kussen op de buik.  En doordat je kindje zo dichtbij je is, voelt hij zich getroost. Door de houding waarin je kindje zit (met z’n knietjes omhoog), masseert je kindje zijn eigen buik. Tijdens het lopen duwen de knietjes zachtjes op een paar punten onder het buikje, die de spijsvertering bevorderen. Kijk voor een voorbeeld naar mijn foto hieronder waar ik mijn kindje op deze manier draag. Ook helpt deze draaghouding goed bij reflux. Als je kindje veel spuugt, kan je het de eerste uren na de voeding rechtop dragen.  En dat scheelt een hoop!

Bij mijn oudste was dragen echt de oplossing tegen de pijn bij krampjes, we hadden alles al geprobeerd. Alle druppeltjes die er maar te vinden waren, niks hielp. Bij een afspraak met de huisarts, had zij een leen-draagdoek en hielp me om mijn zoontje erin te knopen. Na even met hem rond te hebben gelopen, kwam er toch een geluid en opluchting uit hem…..Hij zat echt helemaal onder de poep. Topmiddel voor de ontspanning, die doek! Dit was niet de enige keer dat het gebeurde als ik hem droeg.

Lieve ouders, als je kindje last heeft van krampjes, weet dat het over gaat…. Zet even door, en hopelijk kan dit de pijn wat verzachten, niet alleen voor jezelf.

Want een blije baby heeft ook blije ouders!

Liefs,

ANIEKE Xx

Plaats een reactie