HIEPERDEPIEP HOERA, de dochter van Desi is 1 jaar

| , ,

Genderreveals, kraamfeestjes, babyshowers, eerste verjaardagen. Je zal maar overal uitgenodigd worden en je bent zo tientallen euro’s lichter. Tegenwoordig vieren wij in Nederland van alles maar willen wij ook van alles. Zelf vond ik het niet nodig om een genderreveal te doen, wij wilden een echte verrassing. Ik voelde mij een beetje als een surprise-ei. You will never know what comes out?! Op een babyshower zat ik ook niet echt te wachten, doordat ik zo ziek was en ik moest niet denken aan een kraamfeest, want dat leek mij echt veel te druk. Ik had liever gewoon oldskool wat kraamvisite.  

Vandaag is Day 1 jaar geworden! We vieren het zaterdag, want we moeten gewoon werken zoals de meeste mensen, maar de voorbereidingen zijn in volle gang. Wat een hel, ik mag niks vergeten voor haar eerste verjaardag. Ik hou van iets wat vlakbij perfectie zit. In mijn hoofd herhaal ik alle dingen die ik nog moet regelen. Denk aan de salades voor de toastjes, de taart die ik nog moet ophalen, foto’s voor de fotoslinger, al het eten en drinken checken, alles moet schoon en opgeruimd zijn … dat verklaart de hoofdpijn de laatste twee weken.

Ik zal vandaag lopen janken met snottebellen, lekker ongegeneerd op mijn werk, in de klas, voor de ogen van mijn leerlingen. Fuck wat een mijlpaal! Gisteren was ze nog mijn kleine meid, al slapend in mijn armen na de geboorte en nu is het een ondeugende smurf.

Je kunt het zo gek niet bedenken voor een eerste verjaardag. Gelukkig had ik ome Alie waar we alle versiering besteld hadden in de kleuren: goud, roségoud en wit. Een cakesmash vonden wij niet perse nodig, maar een meptaartje voor haar verjaardag vonden wij leuk! Ik zocht kleertjes voor haar verjaardag uit en bedacht mij dat als de taart zou afgeven, het geen gezicht zou zijn voor de rest van de dag, dus tja… SPEND THE MONEY, want dat deed ik toch al voor haar verjaardag en ik kocht een té schattig ondergoedsetje! Ik hoop echt op leuke foto’s van haar in dat setje en van ons drietjes!

Maar welke mensen nodig je uit? Iedereen die je een beetje kent, vrienden, familie, mensen die op kraamvisite zijn geweest… waar trek je de lijn? Ik had niet zo veel zin om iedereen uit te nodigen, maximaal 20 mensen. Day houdt absoluut niet van drukte, dus ik vond 20 mensen echt al veel. We hebben daarom familie uitgenodigd en vrienden, maar wie er zal komen? Dat weet je nooit!

Dan die verdomde cadeaus, sorry excuse my language, maar ook dat is een uitzoekwerk!! Ten minste… Ik vind het zo zonde als er dubbele cadeaus komen en dat ik moet gaan ruilen. Dat lijkt mij zo’n teleurstelling als gever van het cadeau. Dus ik had een lijstje gemaakt met cadeaus die je kon afstrepen, maar ja… Wat kun je daar nou op zetten? Ze heeft echt al veel speelgoed en op het zoldertje voor de mannen die december weer onveilig komen maken, staat ook al genoeg klaar. Ik koos daarom voor een categorie speelgoed en een categorie wat we graag zouden willen hebben. We kozen ook voor cadeaus die we niet konden afstrepen, zoals cadeaubonnen van winkels, maar ook cadeaus vanaf 5 euro tot een hoger bedrag, want je kunt nou eenmaal niet verwachten dat mensen een hoop geld kunnen of willen uitgeven voor haar verjaardag.

Zullen ze tegelijk komen? Dan zal je natuurlijk altijd zien dat er ineens veel mensen zijn. We vieren haar verjaardag van 11 in de ochtend tot 5 in de middag en tussendoor zal zij ook lekker gaan slapen. Dat zal wel een beetje lastig worden, want ze slaapt meestal van 11. 00 tot 13. 00 uur en dan van half 15.30 tot 17.00 uur, maar ook dat zien we wel weer. Ik ben in ieder geval niet zo’n iemand die haar wakker gaat houden, omdat er visite is.

Gelukkig ben ik zelf net jarig geweest en vier ik het nooit, dat scheelt weer wat stress. Ik hou er niet van om in het middelpunt te staan en al dat gedoe. Oké, ik hou wel echt van cadeautjes, want ik kan het niet ontkennen, maar ik ben zo materialistisch als de pest. Nou, ik ben blij als het zaterdag na 17.00 uur weer klaar is en dat we alles kunnen opruimen, zodat we nog een rustige avond hebben. Tenzij je natuurlijk plakkers op visite hebt, maar dat is weer een ander verhaal!  

Liefs,

DESI (klik hier voor haar Instagram) 

Plaats een reactie