Alarm, vieze papa’s op Instagram!

| , ,

Als je iets post op social-media krijg je wel eens reacties. Als je blogt, krijg je ook wel eens reacties van vreemden. Een complimentje voor een geschreven stuk, een vraag over een kledingstuk van je koter, of een verzoek tot volgen.

En soms. Soms gaat het te ver. Soms is het niet een vriendelijk berichtje. Soms is het een berichtje waarbij je het leest en denkt: “Nee. Echt?! Are you kidding me?!” En dit zijn niet de berichtjes van andere moeders, of van die oude klasgenoot van vroeger. Nee, dit soort berichtjes komen van keurige huisvaders die hun Instagramaccount gebruiken om schattige familiekiekjes te delen, hun vrouw op te hemelen en dus ondertussen schaamteloos te flirten met andere vrouwen op social-media. Sneaky als ze zijn doen ze dit via privé-berichtjes en niet als reactie onder een foto. Bijvoorbeeld reageren met: ‘Wow! Wat zie je er goed uit in die gele regenjas!’ Juist. Dat mag je typen, natuurlijk mag dat. Maar als je vervolgens beleefd antwoord geeft en er wordt gevraagd ‘Of deze sexy moeke ook snapchat heeft?’, dan haak ik af. En met mij meerdere. Ik ben gelukkig getrouwd, en al was ik dat niet, jij bent dat zo te zien wel. Of is dat de oppas die zo lief met jullie dochter aan het spelen is!? Nee, overduidelijk jouw vrouw!

Ik heb me laten vertellen, leek die ik ben, dat snapchatten met een vreemde man, niet helemaal bedoeld is om schattige kinderfoto’s uit te wisselen, maar hele andere foto’s. Dus Vieze Papa’s van Instagram! Doe maar niet. We willen niet op Snapchat met jullie! Tenzij je op zoek bent naar een leuke vrouw, en de vrouw is single. Dan is het leuk. Maar jij bent getrouwd, ik ben getrouwd, we hebben beide kinderen. Hoe zou jij het vinden als ik een screenshot maak van je geflirt en naar je lieve vrouw zou sturen? Daar heb ik stiekem wel zin in. Ik denk niet dat jouw vrouw er heel blij mee zal zijn en jij zelf trouwens ook niet!

Nu zou je kunnen denken, maar dat soort idiote types die volg je toch niet? Niets is wat het lijkt beste mensen. Zelfs de meest vrome, op het oog gelukkige, papa met een normaal account en schattige foto’s kan dit soort berichtjes sturen. Een wolf in schaapskleren noemen we dat. Ik schrijf dit niet alleen vanuit mezelf, maar ook vanuit medebloggers van Kids en Kurken, want gek genoeg gebeurt het ons allemaal.

Gelukkig zijn er ook meer dan genoeg leuke papa’s op Instagram, zeker de papa-bloggers van Kids en Kurken. Ondertussen volg ik die en heb ik meerdere Vieze Papa’s verwijderd en geblokkeerd. Ja, Vieze Papa’s voel je maar aangesproken! Ik zal voor deze ene keer geen namen noemen… Bij een tweede benadering wel… 

Owja, en gelukkig weet ik nog steeds niet hoe Snapchat werkt. Hallelujaa. Daar ben ik trots op! 

KELLY V (klik hier voor haar Instagram) 

Plaats een reactie