Bevallingsverhaal: Mijn beste Valentijnscadeau ooit…

| ,

Twee juni 2017, de dag waarop ik ontdekte dat ik zwanger was van mijn eerste kindje. Dit was enorm dubbel omdat de grootmoeder van mijn man die periode op sterven lag. Eén dag later is zij uiteindelijk ingeslapen. We hebben haar nog heel trots kunnen vertellen dat zij overgrootmoeder zou worden van haar eerste achterkleinkind. Als ik hieraan terugdenk, krijg ik weer tranen in mijn ogen. Dus ik ga het snel over iets anders hebben.  

5 juli 2017: onze allereerste ‘babydate’

Vol spanning zaten wij te wachten in de wachtzaal van de gynaecoloog voor onze allereerste ‘babydate’. We zouden dan ook te horen krijgen wanneer ons kindje geboren zou worden. Ze vertelde ons dat ik uitgerekend was op 12 februari 2018. Twee dagen voor Valentijn dus! Mijn man vertelde me na onze ontmoeting met de gynaecoloog dat hij hoopte dat ons kindje niet op Valentijnsdag geboren zou worden. ‘En waarom niet?’, was mijn vraag. ‘Ik heb een vriend en die zit met dat probleem en iedereen vergeet altijd zijn verjaardag, omdat het dan Valentijn is! Dat is toch allemaal commerciële b*llsh*t?’, zei hij. Ergens heeft hij wel gelijk, toch?

Ergens in september 2017: IT’S A GIRL !!!

Na 16 weken zwangerschap kwamen we te weten dat we een meisje verwachtten. Dit was eerst een verrassing voor ons, want de gynaecoloog had ons verteld dat ze een ‘slurfje’ had gezien op de echo waarmee zij dus bedoelde dat we een jongen gingen krijgen….. 

BIG NEWS FOR THE FAMILY

Wij konden niet meer wachten om het nieuws te vertellen aan iedereen. Natuurlijk was iedereen enorm enthousiast over het nieuws. Zij konden ook niet wachten om ons meisje in hun armen te sluiten. Net zoals wij, leefden ook zij toe naar de bevalling en alles wat daarna nog zou volgen.

MAAR DAN…

Op 25 weken zwangerschap begon ik voorweeën te voelen. Telkens ik iets voelde, was ik in paniek want ik kon nu nog niet bevallen! Dat is veel te vroeg en ik wil mijn uitgerekende datum zeker uitdoen! Na een aantal bezoeken in het ziekenhuis stuurden ze ons telkens weer naar huis met de boodschap: ‘Dit zijn enkel maar voorweeën, dit wilt nog niks zeggen over een eventuele bevalling die eraan komt.’ Wat een geruststelling zeg! Ik heb hier de rest van mijn zwangerschap last van gehad waardoor ik op het einde van mijn zwangerschap het zo beu was dat ik wenste dat ze er al was.

De laatste controle

Bij de laatste controle op 40 weken zwangerschap hebben onze zenuwen het overgenomen en mijn man spuugde het er plots uit: ‘Wanneer gaat ons kindje nu eindelijk geboren worden?’ ‘Wel, zei de dokter, ‘jullie mogen een datum uitkiezen wanneer, ik ben de ganse week vrij!’ Euhm, wat, wij mogen kiezen? Ik keek naar mijn man en hij keek naar mij. Wij konden dit niet geloven! Mochten wij nu echt zelf kiezen wanneer onze dochter geboren ging worden? Jep, dit was de realiteit en geen droom. Mijn man en ik hebben even overlegd en kwamen tot een besluit: ze mag NIET op Valentijn komen. De dokter keek ons aan en zei: ‘Dat is toch het allermooiste cadeau dat je kan krijgen op Valentijn?’ ‘Dat is waar!’ zei mijn man, ‘maar dit is sowieso het mooiste cadeau dat wij OOIT in ons leven gaan krijgen of dit nu vandaag of morgen op Valentijn is!’ Ik kon wel janken toen hij dit zei. Ja hoor, ik was zo’n hormoonmonster gedurende mijn ganse zwangerschap.

Le moment suprême

Wij mochten ons op 12 februari 2018 om 21u30 melden bij materniteit om de bevalling in te leiden. De nacht van 12 op 13 februari heb ik haast niks geslapen! Ik zat er zo mee in mijn hoofd: ‘Wat als de inleiding niet snel genoeg zijn werk doet en ze toch op Valentijn komt?’ Zo gingen de uren van de nacht voorbij alsof het niks was. Plotseling stond de vroedvrouw aan mijn bed om mij terug aan de monitor te hangen. Dit was de allerlaatste keer! Spannend… Om 8u ’s morgens hebben ze de inleiding gestart en man, wat heb ik afgezien zeg! Dat had ik niet verwacht hoor! Maar het was het oh zo waard… Diezelfde dag, 13 februari 2018 om 16u45, werd onze allermooiste (vervroegde) Valentijnscadeau geboren. Het eerste wat ik zei: ‘Dit is een moment om nooit meer te vergeten, zo mooi, zo speciaal en zo uniek!’

Wij kregen dus een flinke dochter als Valentijn. Haar naam is Aurely en ze wordt nu bijna 1 jaar. Wat vliegt de tijd. Zij maakt Valentijn voor ons extra speciaal. 

DANIELA

Plaats een reactie