5 tips om de zomervakantie door te komen

| , ,

Wat duurt die zomervakantie lang he?! Zes hele weken vrij! De kinderen dan, want als ouder kun je vaak maar drie weken vrij krijgen. Ik, als juf, heb zelf ook vijf weken vakantie en dit jaar wordt het helemaal een beproeving. Een actieve peuter, hoogzwanger en een hele zomervakantie samen thuis. We gaan gelukkig ook nog twee weken weg met papa, maar het zal voornamelijk op mij aankomen deze vakantie.

Dus, bij deze: 5 tips om de kids te vermaken deze zomer!

1. Lezen!

In de zomer duren de avonden lang. Heerlijk dat het zo lang licht is, maar dat betekent ook dat de kinderen moeilijker naar bed te sturen zijn. Samen gezellig een spelletje doen, nog een ijsje eten, lekker even in bad. En dan? Voorlezen of zelf in een boek laten lezen is een uitkomst. Met een beetje geluk zijn ze zelf uren zoet. Kan jij nog even lekker genieten in de tuin met een wijntje. Ook is een goed voorleesboek de manier om ze snel hun bed in te krijgen. Hoe leuk is het als het hele gezin op het bed zit om te horen hoe het afloopt met Matilda of Geronimo Stilton. Of als je Harry Potter meeneemt en ze met open mond zitten te luisteren naar de tovenaars avonturen. Nog makkelijker: een zomerboek. Donald Duck en andere kindertijdschriften brengen vaak een zomerboek uit. Kleurpotloden mee en lekker aan de slag. Vaak staan er leuke recepten in, spelletjes en knutsels. Tip: blader het boek van tevoren door en neem benodigdheden mee op vakantie!

2. Koken!

Laat de kids de recepten uit de zomerboeken uitproberen of laat ze lekker aanklooien in de keuken. Geef ze een vaste dag in de week waarop ze verantwoordelijk zijn voor de lunch of het avondeten en ga samen boodschappen doen. En als dat te hoog gegrepen is, lekker een taart bakken of kant en klare cakejes versieren is ook al leuk!

3. Spelen!

‘Ga maar even lekker met je speelgoed spelen’ Juist.. Dat speelgoed waar het kind al het hele jaar mee speelt en waar de lol soms vanaf is. Als je meespeelt met je kind en spel mee helpt bedenken, zien kinderen vaak nieuwe mogelijkheden met hun eigen speelgoed. Verzin iets waar ze lang zoet mee zijn, of verbind er een doel aan, bijvoorbeeld iets knutselen voor de verjaardag van oma. Of een zwembad nabouwen met lego en kijken of het water er niet uitlekt. Mocht je je kind volledig zelfstandig willen laten spelen, sla groot in bij action. Boetseerklei, nieuwe waterverf, doosje lego, slijm maken, springtouw, noem het maar op. Vul een bak met kleine cadeautjes. Laat je kind een klusje in huis doen en als beloning is daar de bak!

4. Erop uit!

Natuurlijk zijn er zat leuke uitstapjes om te ondernemen. Zoals je hier kan lezen in de speeltuinen blog van Sophie. En niet alles hoeft megaveel geld te kosten. Er zijn genoeg speeltuintjes in de buurt om lekker te spelen, want als het weer zo’n hete zomer wordt, wil je toch niet naar de Efteling. Denk ook eens aan de simpele dingen. Dagje naar familie met een grote tuin, dagje park of bos, tripje naar de ijssalon. Het doorbreekt soms het verveelgevoel en je bent er toch even uit.

5. Vervelen!

‘Mam, gaan we morgen lekker niks doen?’ Heerlijk, pyjamadagje, popcorn en een dvd, kleuren of beetje met water in de tuin spelen. Plan ook rustdagen. Goed voor ieders humeur!

KELLY (klik hier voor haar Instagram)

Plaats een reactie