Tijd om er op uit te gaan: de 10 must see’s in Brabant

| , ,

Al 32 jaar woon ik in de gezelligste provincie, Brabant (afgezien de 1,5 jaar die ik in Gelderland heb gewoond). Alleen lees, hoor en zie ik vaak alleen de uitgelichte uitstapjes die er buiten Brabant zijn. Er zal vast en zeker niks mis zijn met dié uitstapjes, maar als je in Brabant woont vind ik het altijd fijn om er binnen 30 minuten te kunnen zijn zodat áls je op stel en sprong naar huis moet, je ook zo weer thuis bent. Er zijn hier super veel leuke dingen te doen met je koter(s). Daarom vond ik het eens tijd om deze geweldige plekken met jullie te delen.

1. De Efteling

Always my favorite….. De Efteling, dat gelegen is in Kaatsheuvel. Het geweldige park verleent vertier voor jong en oud en je kunt er gerust een gehele dag doorbrengen. Als je het park graag wil bezoeken maar het net te ver weg vindt dan kun je er ook overnachtingen boeken in het hotel of in een huisje. Het park is best prijzig, maar de entree is het meer dan waard. Er zijn shows te zien, achtbanen, ontmoetingen met bewoners, genoeg eet- en drinkgelegenheden, speeltuinen en souvenirwinkeltjes.

2. Speelboerderij Hullie

Dit is gelegen in Uden en geeft speelplezier aan kinderen tot 12 jaar voor zowel binnen als buiten. Bij mooi en warm weer gaat zelfs de waterspeeltuin (peuter- en kleuterbad van 20 centimeter water) ook open. Dit is een populaire plek voor kinderfeestjes en een familiedag. Er zijn afhankelijk van de leeftijden mogelijkheden in feestjes met pizza bakken, avonturengolf, lasergame en barbecueën.

3. Dippie Doe

Het ligt in het plaatsje Best, is een klein pretpark met attracties en biedt een scala aan klim- en klautermogelijkheden voor binnen en buiten aan kinderen tot 12 jaar. Sommige buiten attracties zijn wel weer- en seizoen afhankelijk. Maar ook hier kun je een flink aantal uren vertoeven en is dit zeer geliefd om kinderfeestjes te geven.

4. Monkey town

Dit is een indoor speeltuin die enkele vestigingen heeft die ook een outdoor speeltuin heeft. Hoofddoel is nonstop klimmen, klauteren en springen. Deze plek geeft plezier voor een aantal uurtjes. Deze hotplace is geschikt voor kinderen tot 12 jaar.

5. Beekse bergen

Also the place to be…… Dierentuin en Speelland de Beekse bergen dat gelegen is in Hilvarenbeek heeft zowel een grote dierentuin als een attractiepark. Beide parken liggen naast elkaar, maar hebben wel een aparte ingang. In de dierentuin bestaat de mogelijkheid om met je eigen auto of in een safari bus een tour te rijden door de “Afrikaanse Savanna” waardoor de kans bestaat dat je de dieren van heel dichtbij kunt bezichtigen. Uiteraard is er ook de gewone looproute die je kunt bewandelen. In het (water)attractiepark zijn er volop speeltoestellen, spellen waarmee je in aanraking komt met water en er is een groot zandstrand. Speelland is geschikt voor families met kinderen tot 12 jaar. En ook in dit park bestaat de mogelijkheid om een huisje of tent te huren. Beide parken geven vertier voor de gehele dag. En ja, zo kun je de avond of ochtend openen met oog in oog staan met een leeuw of giraf.

6. Speelpark de Splinter

Dit is hét openluchtspeelparadijs van Eindhoven dat een oppervlakte heeft van zeven voetbalvelden. Het is geschikt voor kinderen tot 12 jaar. Ze hebben een speeltuin, fort, bloten voetenpad, bouwhoek, picknickweide, kinderboerderij, peuterhoek en twee peuterzwembaden. Buiten dat bieden ze ook nog verschillende activiteiten aan. Dan kun je denken aan schaak- en dammomenten, een boomhut bouwen en uitgedaagd worden tot een toneelspel. Al deze activiteiten worden begeleid door medewerkers.

7. Het gouden woud

Dit is een speelboerderij in Liempde waarvan het binnenste gedeelte zich in een oude koeienschuur bevindt met een buitenspeeltuin ernaast. Deze speeltoestellen zijn van natuurlijke materialen gemaakt. De kinderen tot maximaal 13 jaar kunnen eindeloos spelen in en met water en zand. Het gouden woud zou geen gouden woud heten als er niets te doen zou zijn met goud. Binnen in de zand- en watertuin kunnen kinderen goud zoeken. Ja, echt waar. Ze moeten wel erg goed zoeken, want het zijn kleine stukjes. En zodra je een bepaald gewicht hebt aan goud, lever je dat in achter de kassa. Daar wordt het gewogen en mag je vanaf een bepaald gewicht iets uitzoeken aan snoepjes. Deze locatie is ook erg gewild voor kinderfeestjes.

8. Duinoord

Dit ligt in de plaats Helvoirt en is een all inclusive in en outdoor speelparadijs voor alle leeftijden. Met onder andere een klimbos, midgetgolfbaan, zand- en waterspel, een jumping arena en nog zoveel meer.

9. Sprookjesbos

Dit ligt in Valkenburg aan de Geul en is geschikt voor kinderen van 0-12 jaar. De naam zegt het al, sprookjes in de wereld van fantasie en werkelijkheid dat op een heuvel gelegen ligt. Er zijn hier zelfs escaperooms voor echte durfals voor 6-9 jarige en 9-12 jarige, wie durft dat aan?

10. Speeltuin Pukkemuk

Hier in Dongen kun je de gehele dag buiten klimmen en klauteren. Gaat het regenen, treur niet je kunt binnen ook van alles doen. Kan je er hier geen genoeg van krijgen, dan kun je hier zelfs kamperen of overnachten in een huisje. Veel speelplezier en wie weet tot daar.

SOPHIE (klik hier voor haar Instagram)

Plaats een reactie