Blogster Liza Henzen gelooft niet in seizoenskleding

| , ,

Kids en Kurken heeft een nieuwe blogster: Liza. Ze zal mee gaan bloggen over het moederschap. Omdat ze een leuk kinderlabel heeft, hebben we haar een aantal vragen gesteld!

Stel je gezin even voor!

Ik ben Liza, mama van dochters Fay (6 jaar) en Coco (1,5 jaar) en verloofd met daddy Dave. Samen wonen wij in Amsterdam en richtte ik een jaar geleden Moonbeam collective op. 

Hoe hebben jullie de bevallingen ervaren?

Eigenlijk heel fijn. Het is natuurlijk voor geen enkele vrouw een geheel prettige ervaring, maar ik heb twee mooie natuurlijke bevallingen gehad. Ik blijf het iets magisch vinden, de oerkracht die vrijkomt in je lichaam. De totale overgave, en dan die kraamweek… Shit, volgens mij wil ik nog een baby!

Wat heb je een gaaf merk neergezet. Wij worden er zo vrolijk van! Hoe is het ontstaan?

Dankjewel! Moonbeam collective is geïnspireerd op de reizen die ik zowel zonder kinderen als samen als gezin heb gemaakt. De fijne momenten die ik nu het liefst met mijn kids beleef en daarnaast de festivals waar ik van houd en de sfeer die daar hangt. En door de liefde voor styling en de zoektocht naar items die van mijn kids een kleine mini me maken. Zo trok ik Fay graag shirtjes van mij aan als jurkje en maakte ik van mijn kleding haar kleding.

Wat kunnen we verwachten van de volgende collectie?

Ik geloof niet meer zo in seizoenen. Ik hoop met Moonbeam collective een verandering te brengen in de bizar snelle fashion wereld waar we nu in zitten. Door alle items het gehele jaar door aan te bieden op de website, probeer ik te laten zien dat er een langere levensduur kan zijn voor de kleding die kinderen dragen. Daarnaast is het voor mij als kleine ondernemer niet haalbaar in januari de zomercollectie te lanceren, die vervolgens eind juni al in de sale gaat. Als de zomer nog moet beginnen zeg maar! Zelf had ik dit ook nooit door, maar nu ik zelf een merk heb zie ik hoe lastig dit voor alle ondernemers is en hoop ik een stukje bewustwording teweeg te kunnen brengen. Er komen veel leuke nieuwe items aan! Voor het eerst knitted truien en vesten bijvoorbeeld, dat is wel echt iets nieuws voor Moonbeam collective!

Wat zijn jullie korte termijn doelen wat betreft Moonbeam collective?

Toch de stap maken om de winkels in te gaan, er staan een aantal leuke collabs op de planning en er liggen ideeën voor een festival!

Hoe combineer je het drukke moederschap met zo’n succesvol label?

In het begin was Coco nog heel klein en ging zij overal mee naar toe. Meetings, ateliers, stoffen uitzoeken, het hele proces heeft ze (dan wel slapend) meegemaakt. Fay gaat naar school, dus ik plan veel tijdens schooltijden. De twee dagen in de week dat Coco naar de opvang gaat staan altijd helemaal volgepland. Verder staan zij altijd op nummer 1 en wil ik mijn volle aandacht bij hen hebben na schooltijd. Wat voor mij betekent dat zodra zij slapen, mijn laptop weer opengaat. Dus ja, heel wat avonduurtjes zeg maar!

Wat vind je het irritantste en het leukste aan moederschap?

Oeh, lastige! Het leukste en mooiste is de onvoorwaardelijke liefde die je hebt voor je kinderen. Heel cliché maar zo waar, ik ben iedere dag weer verliefd.

Irritant vind ik soms het onzekere ‘doe ik het wel goed?’ gevoel wat bij die enorme verantwoordelijkheid komt kijken. Die wel steeds minder wordt, kan ik je vertellen. Alle moeders doen maar wat en we’re in this together toch?

Hoe zijn jullie op de kindernamen gekomen?

Fay is geboren op het moment dat een ander leven in onze familie eindigde. Zij bracht zoveel geluk en liefde – dat had iets magisch. Fay was gewoon een Fay! Tijdens onze reis door Mexico zagen we een klein krullend blond meisje lopen. Toen haar vader Coco riep was ik meteen verliefd. Hoe grappig dat ze nu ook echt een blond krullen koppie is!

LIZA (klik hier voor haar Instagram)

Plaats een reactie