De 10 ergernissen van deze zwangere vrouw

| , ,

– Haar vriend (haha), sorry lieve Ralf. In het begin van de zwangerschap kon ik Ralf en zijn parfum niet luchten. Wat een lucht… Pffff. En als ik daar dan van moest kotsen kwam hij met een schone handdoek die naar wasmiddel rook waardoor ik nog harder ging spugen. Of hij kan zo fijn een arm om me heen slaan terwijl mijn hormonen gillen in mijn lijf dat iedereen moet oprotten. Die arme jongen heeft te maken met een hormonenheks hier hoor. Hij is blij als ik elke ochtend op mijn bezem naar het werk vertrek.

– De lelijke zwangerschapskleding die te koop is. Er word kennelijk gedacht dat als je zwanger bent dat je er bij moeten lopen als een stijve trut. Ik moet er van janken. Ik zelf probeer deze mode te ontlopen en koop grote damesmaten van dingen die ik wel leuk vind. Maar je komt er soms gewoon niet onder uit. En dus loop ik net als de andere 10.000 zwangere vrouwen van Nederland in dat gestreepte H&M mama truitje met blauwe streepjes en een broek die niet blijft hangen.

– De opmerkingen van mensen: “Weet je zeker dat het er geen twee zijn?” Nee, ik ben gewoon dik en het zijn er geen twee!! Zo en nu eet ik nog een chocolaatje.

– Mijn vagina. Waarom lijkt mijn vagina op een enorme bultrug walvis. De zwaartekracht heeft er de loop mee genomen. Ik kan niet wachten tot ze weer normaal is.

– Prijzen van babyspullen. Waarom maken ze misbruik van zwangere vrouwen met hun hormonen en zorgen door al die babyspullen zo duur te maken. Een leuk dekentje voor 89,- euro? Serieus? Een overtrek met speciaal gaas zodat je kind niet kan stikken? En dat voor maar 225,- euro. Je wil toch het beste voor je kind? Fuck you!

– Slapen. Op zijn kop. Met één been uit het bed. Achterstevoren en ondersteboven. Met een voedingskussen tussen mijn benen en een kussen onder mijn kont. Het voeteneind omhoog en een ventilator op mijn opgezwollen voeten tegen de kramp. Slapen is klote als je zwanger bent.

– Aambeien. Gelukkig heeft niet iedereen een trosje druiven tussen zijn benen hangen, maar ik ben een van de gelukkigen die dat wel heeft en ik voel me er niet zo sexy bij. Ik kan er nog zo leuk en fashionable uitzien tijdens mijn zwangerschap, ik weet dat die dingen tussen mijn billen zitten.

– Knuffelen. Waarom wil iedereen je knuffelen als je zwanger bent ? Aaien, wrijven, kussen. Kom lekker met je volle gewicht tegen mijn dikke buik aan hangen als je wil joh.

– Het rustiger aan doen. Mijn hoofd wil van alles, maar mijn lijf heeft daar geen zin meer in. Ik moet soms een dutje doen terwijl ik de Zara eigenlijk leeg wil kopen. Ik wil 10 dingen doen op een dag maar mijn lijf wil er maar twee doen en gaat dan liggen zeuren. Als ik een dagje weg ben moet ik regelmatig even op een bankje gaan zitten tussen de bejaarden, omdat mijn voeten weigeren die kilo’s mee te sleuren.

– Mijn borsten. Dat ze wat voller worden, daar heb ik geen problemen mee. Dat er twee van die bruine vlekken op zitten zo groot zijn als een pannenkoek met stroop dat hoeft dan weer niet. Die schietschijven vind ik niet mooi.

Eigenlijk kan ik nog wel 10 dingen meer verzinnen die ik stom vind aan het zwanger zijn. Maar daarnaast ben ik ook heel blij en dankbaar dat ik dit mee mag maken. Er groeit een klein leventje in mij. Het is ons niet allemaal gegund namelijk. Maar soms een beetje klagen is best fijn…

Wat is jou grootste zwangerschaps ergernis?

LETJE (klik hier voor haar Instagram)

Plaats een reactie